Κυριακή

Τι μαγειρευει ο ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Αμερικη?

Αναστατη η Ομογενεια

Σκηνικο Παρομοιο με εκεινο της εξοντωσης του Αρχιεπισκοπου Σπυριδωνα εις Βαρος του Αμερικης Δημητριου!!!!!



Αν ο Μητροπολίτης Ικονίου παραμείνει στη θέση που κατέχει ως chairman της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλλάντου, εγείρονται ερωτηματικά για τα κίνητρα της άθλιας επίθεσης του κ. Θεόληπτου σε βάρους του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Σχόλιο της Greek News

Επίπεδο πεζοδρομίου θύμισε επιστολή την οποία απέστειλε ο Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος, προς την ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», λαμβάνοντας άνευ αρμοδιότητας και γνώσης των στοιχείων της υπόθεσης, θέση στο ζήτημα των δύο ορφανών παιδιών ελληνικής καταγωγής από το Κογκό, για τα οποία η Ακαδημία Αγίου Βασιλείου κι η Αρχιεπισκοπή δηλώνουν αδυναμία να δεχθούν, εξ αιτίας μεταναστευτικών προβλημάτων. Με ανεπίτρεπτο για ιεράρχη ύφος, χωρίς να ζητήσει υπεύθυνη ενημέρωση και να διασταυρώσει τα στοιχεία, ο Μητροπολίτης Θεόληπτος γράφει μεταξύ άλλων ότι αν ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι σε θέση να βοηθήσει δύο ορφανά παιδάκια δέκα ετών, τότε κακώς παραμένει εις την θέση του.

“Ποία είναι η αποστολή μας στον κόσμο, μήπως να ετοιμάζομε δείπνα και τελετές διά να εορτάσομε τα δεκάχρονά μας στον Θρόνο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής ή να ομιλούμε και να κηρύττομε περί αγάπης και βοηθείας του πάσχοντος συνανθρώπου μας και εις την πράξη να μην κάνομε το παραμικρό. Μία ολόκληρη Αρχιεπισκοπή Αμερικής δεν είναι σε θέση να βοηθήσει δύο δεκάχρονα παιδάκια. Και οι προφάσεις ανόητες και άνευ ουσίας. Δεν έχουν, λέγει ο κατά τα άλλα άγιος αδελφός, αμερικανική υπηκοότητα. Σε ποίον πουλάει τα παραμύθια αυτά; Είναι δυνατόν να θέλει να βοηθήσει και να μην βρει τον τρόπο ή κάποια λύση; Εάν δεν είναι σε θέση να βοηθήσει δύο ορφανά παιδάκια δέκα ετών, τότε κακώς παραμένει εις την θέση του».

“Αλήθεια πού βαδίζουμε; Πού οδηγείται αυτή η ταλαίπωρος Ορθόδοξος Εκκλησία; Πού την οδηγούν οι ασυνείδητοι ποιμένες της; Πώς θέλουμε να μας πιστεύει ο κόσμος και να μας ακολουθεί όταν εμείς άλλα κηρύττουμε και άλλα πράττομε; Λυπάμαι πολύ διά τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, με απογοήτευσε δια μίαν ακόμη φορά».

Η ανεπίτρεπτη αυτή επιστολή και η επιπολαιότητα, κακία και εμπάθεια που αυτή ξεχειλίζει, όταν προέρχεται από κάποιον ιεράρχη της Μητρός Εκκλησίας, που βρίσκεται τόσο κοντά στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, επιβεβαιώνει τους φόβους μας για την τύχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μετά την αποχώρηση του σημερινού της προκαθημένου. Η λειψανδρία άξιων κληρικών στον Ελληνισμό της Τουρκίας και οι περιορισμοί που θέτει το τουρκικό καθεστώς θα μπορούσαν να φέρουν στον Οικουμενικό Θρόνο κάποιον επιπόλαιο, μικρόψυχο και κακόψυχο.

Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, κάθε άλλο παρά μας δίδουν ούτε την εικόνα που παρουσιάζει ο «Εθνικός Κήρυκας», ούτε τα όσα υπονοούνται οι συγγενείς περί «ρατσισμού» (άλλωστε υπάρχουν και μαυράκια και σπανιολάκια και άλλων εθνοτήτων παιδιά στην Ακαδημία Αγίου Βασιλείου), ούτε τα φρικτά που γράφει ο Μητροπολίτης Ικονίου.

(Διαβάστε τα σχόλια στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας μας http://www.greeknewsonline.com/?p=11672 )

Μάλιστα, η αήθης αυτή για τα εκκλησιαστικά θέσμια πεζοδρομιακού τύπου επίθεση του κ. Θεόληπτου, εγείρει ερωτηματικά για τα κίνητρα αυτής της επίθεσης και το χρόνο που επέλεξαν οι εμπνευστές. Να μην πούμε δε για την αισχίστου είδους εκμετάλλευση μιας ανθρώπινης τραγωδίας, με στόχο να πλήξουν τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και να προκαλέσουν αναταραχή στα εκκλησιαστικά μας πράγματα στην Αμερική.

Εμείς, με βάση όσα διαβάσαμε στην ομογενειακή συνάδελφο και όσα μας είπαν απαντώντας στα ερωτήματά μας από τη σχολή, δεν έχουμε πειστεί καθόλου ότι η Αρχιεπισκοπή χρησιμοποίησε ως πρόφαση το μεταναστευτικό νόμο των ΗΠΑ για να μη δεχθεί τα δύο παιδιά. Αντίθετα, όσο ξετυλίγεται το κουβάρι των επιθέσεων και η δημοσιότητα του θέματος, τόσο νιώθουμε ότι ζούμε μία προσπάθεια για επανάληψη άλλων καταστάσεων που ζήσαμε προς 12ετίας και πληρώσαμε ακριβά ως Αρχιεπισκοπή Αμερικής και Ομογένεια.

Αναμένουμε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη να λάβει άμεσα θέση στην άθλια αυτή επίθεση σε βάρος του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και στην ωμή και ξετσίπωτη παρέμβαση στα εσωτερικά της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Μιά επέμβαση που μπορεί να λάβει ακόμη χειρότερες προεκτάσεις, καθώς ο Μητροπολίτης Ικονίου Θεόληπτος έχει οριστεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη πρόεδρος του οργανισμού που έχει την ευθύνη της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Καλούμε τον κ. Βαρθολομαίο να αποκαταστήσει την τάξη και να συμβάλλει στην επαναφορά της γαλήνης, απομακρύνοντας άμεσα τον Μητροπολίτη Ικονίου από τα καθήκοντά του αυτά στην Αμερική, καθώς παραβίασε κάθε κανόνα και κανονισμό.

GREEK NEWS

Υ.Γ. Επειδή πολλοί έσπευσαν να μας ενημερώσουν για τον Μητροπολίτη Ικονίου, τα «κουσούρια» και τα χουβαρδαλίκια του, για μας το θέμα δεν είναι η προσωπική του ζωή, το αν έχει BMW και οδηγό και άλλα τινά γι’ αυτόν και κάποιους συμμάχους του. Για μας το θέμα είναι θεσμικό κι ως τέτοιο θα αντιμετωπίσουμε μέχρι τέλους.

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Είναι ξεδιάντροπη η εκμετάλλευση της τραγωδίας ορφανών παιδιών



Οι συγγενείς εργάζονται για να εξασφαλίσουν την κηδεμονία των δύο παιδιών και μόλις το καταφέρουν θα δίνουν δεκτά στην Ακαδημία.

Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής έλυσε τη σιωπή της στην υπόθεση των δύο ορφανών ελληνικής καταγωγής παιδιών από το Κογκό και με ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά την Τρίτη το βράδυ (στη διάθεσή μας έχουμε μόνο το αγγλικό κείμενο) διαψεύδει ότι αρνήθηκε ποτέ να δεχθεί τα παιδιά στην Ακαδημία Αγίου Βασιλείου, ή ότι έθεσε οικονομικό θέμα. Εξηγεί πως έχει το πρόβλημα με την αμερικανική μεταναστευτική υπηρεσία κι ότι βρίσκεται εδώ και επτά μήνες σε επαφή με συγγενείς των παιδιών εδώ στην Αμερική, οι οποίοι με τη σειρά τους προβαίνουν σε ενέργειες για να αναλάβουν την κηδεμονία τους και να τα φέρουν στην Αμερική, ώστε να φιλοξενηθούν από την Ακαδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στις ενέργειες αυτές προβαίνει ο δεύτερος εξάδελφος των παιδιών του ζει στην Ατλάντα (ο γιός του ομογενή που είχε κάνει τις καταγγελίες στον Ε.Κ.).

Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει «ανεύθυνη και κατακριτέα» την προσπάθεια να παρουσιαστεί ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, η Αρχιεπισκοπή ή η Ακαδημία Αγίου Βασιλείου ως «ο,τιδήποτε εκτός από ανυπόμονους να βοηθήσουν την οικογένεια. Είναι ντροπή και ξεδιάντροπο οποιοσδήποτε να επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την τραγωδία οποιουδήποτε παιδιού, ειδικά αυτών που είναι ορφανά από γονιό, μέσω υπερβολών, ανακριβειών και κατηγοριών».

«Τον Ιούνιο του 2009, γράφει η ανακοίνωση, η Ακαδημία Αγίου Βασιλείου έλαβε αίτημα ως προς το αν το ίδρυμα δύναται να προσφέρει βοήθεια φέρνοντας αυτά τα δύο παιδιά στις ΗΠΑ και κάνοντάς τα δεκτά στην οικογένεια της Ακαδημίας. Οι συγγενείς των δύο παιδιών ενημερώθηκαν πως με βάση τους παρόντες μεταναστευτικούς νόμους των ΗΠΑ, η Ακαδημία ως ίδρυμα φιλοξενίας κι όχι πια σχολείο, δεν μπορεί να μηνά να γίνει κηδεμόνας των παιδιών ώστε να έλθουν στις ΗΠΑ. Η οικογένεια ενημερώθηκε επίσης να σκεφθεί μόνο επιλογές οι οποίες είναι διαθέσιμες σ’ αυτούς και που θα επιτρέψουν στα παιδιά να εισέλθουν στις ΗΠΑ. Και υπό αυτές τις περιστάσεις η Ακαδημία θα τους παρείχε προσωρινές διευθετήσεις με την προοπτική μιας μονιμότερης παραμονής, από τη στιγμή που θα είχε εξασφαλιστεί μόνιμο καθεστώς κηδεμονίας από τους συγγενείς τους στην Αμερική.

Η Ακαδημία Αγίου Βασιλείου ουδέποτε αρνήθηκε να δεχθεί τα παιδιά και βρίσκεται σε επικοινωνία με την οικογένεια τους τελευταίους επτά μήνες. Δεν ετέθη ποτέ οποιοδήποτε ζήτημα οικονομικών πόρων για να γίνουν δεκτά τα παιδιά. Η Ακαδημία πληροφορήθηκε από την οικογένεια ότι εργάζεται (Σ.Σ. η οικογένεια) για να εξασφαλίσει την κηδεμονία των παιδιών, ώστε να εγκατασταθούν στο Αγιο Βασίλειο. Τόσο η Αρχιεπισκοπή, όσο και η Ακαδημία προσβλέπουν να δεχθούν τον Κωστάκη και τον Δημήτρη το συντομότερο δυνατό».


Δεν υπάρχουν σχόλια: