Τρίτη

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κατά «Αρίων» Ελλήνων!


180110-messhniasΗ κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί τους οικουμενιστές ιεράρχες, προκειμένου να «ξεπλύνει» την προσπάθεια που καταβάλλει ώστε να αποχρωματίσει εθνικά τη χώρα. Αυτή τη φορά, τη σκυτάλη από τα χέρια της «αριστεράς του Κυρίου», του φίλα προσκείμενου στο Φανάρι Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, πήρε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, γνωστός για τις καταγγελίες του για εκβιασμό κατά του υποψηφίου Αρχιεπισκόπου, μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιου. Καταγγελίες, που ποτέ δεν αποδείχθηκαν, έκριναν όμως άκρως προβοκατόρικα, την εκλογή... Μίλησε λοιπόν στη νεοφιλελεύθερη «Καθημερινή» και μας αμόλησε άκριτα, τις νεοταξίτικες μπούρδες του. Μπούρδες, που σημειωτέον καμία σχέση δεν έχουν με τα όσα είπε για το θέμα προ ημερών, ο συντοπίτης του Πρόεδρος της ΝΔ. Αλλά, κατά τον «Άγιο» Μεσσηνίας, όσοι εκφέρουν αντιρρήσεις στη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, είναι... Διαβάστε:
«Ο Ελληνισμός ποτέ δεν σκέφτηκε με κριτήρια άριας φυλής να διαφυλάξει την φερεγγυότητα του ελληνικού πολιτισμού. Ο ελληνικός πολιτισμός έχει άλλα κριτήρια και άλλες αρχές, την ελευθερία του ανθρώπου και τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου προσώπου, μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται διαχρονικά».
Αυτός «ξέρει». Τι ποιμενάρχης της Νέας Τάξης θα ήταν άλλωστε, αν δεν «ήξερε»; Μήπως είναι και οπαδός της πανθρησκείας; Όπως και να έχει, την ίδια μέρα, όλες οι ιστοσελίδες των αριστεριστών (αυτών που κατά τα άλλα εχθρεύονται την Εκκλησία) και των νεοφιλελεύθερων, αναπαρήγαγαν τις δηλώσεις του Μεσσηνίας. Ακόμα και το tvxs.gr του αριστεριστή Κούλογλου! Όμως, ο μπαξές είχε πολλές σαχλαμάρες. Διαβάστε:
«Πώς να ξεχωρίσω ένα παιδί μεταναστών που γεννήθηκε εδώ, όταν ο κάθε ένας που απολαμβάνει της ελληνικής παιδείας είναι Έλληνας; Πώς, λοιπόν, θα κάνω αυτή τη διάκριση; Όταν το παιδί αυτό έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα, έχει σπουδάσει στα ελληνικά σχολεία, γιατί πρέπει να τον διακρίνω από τους άλλους;».
Κι όμως, ο «Άγιος» αυτός άνθρωπος, δεν έμεινε εκεί. Υιοθετώντας όλη τη νεοφιλελεύθερη ρητορική, που οδήγησε τις δυτικές κοινωνίες στα χάλια που είναι σήμερα, τόνισε:
«Ζούμε σε μια διαπολιτισμική κοινωνία, όπου οι Εκκλησίες, και στον χώρο της Ευρώπης και εδώ στην πατρίδα μας, πρέπει να συμβάλουν σε αυτή τη διαλεκτική μεταξύ των ανθρώπων και, κυρίως, να διακηρύττουν τον σεβασμό στην ετερότητα. Και ο σεβασμός στην ετερότητα σημαίνει πως αποδέχομαι τον άλλον όπως είναι και όχι όπως εγώ θα ήθελα να είναι, κομμένο και ραμμένο στα δικά μου μέτρα. Τον σέβομαι, έμπρακτα ανταποκρίνομαι σε αυτόν, τον έχω ως έναν ισότιμο και ισόκυρο συνομιλητή μου».
Τέλος, ο αρχιερέας αυτός, προσέβαλλε βάναυσα τους ομογενείς μας, βάζοντάς τους στο ίδιο τσουβάλι με όλους αυτούς που έχουν μετατρέψει την Αθήνα σε δαντική κόλαση, λέγοντας ότι αν οι χώρες υποδοχής των Ελλήνων μεταναστών δεν τους είχαν υποδεχθεί καλά, «σήμερα δεν θα υπήρχε ο Ελληνισμός της διασποράς που ξέρουμε όλοι τον θετικό και ουσιαστικό ρόλο που παίζει στην ανάπτυξη και στην ευημερία του τόπου μας».
Ποιος είναι όμως ο Μεσσηνίας; Ας αφήσουμε την εφημερίδα «Αυγή» (στο φύλλο της 16ης Δεκεμβρίου 2009), να μας «ενημερώσει» (αν έχετε φάει, μην διαβάσετε παρακάτω):
«Ριζοσπαστικές δηλώσεις υπέρ της απομάκρυνσης των θρησκευτικών συμβόλων από τους δημόσιους χώρους και της κατάργησης του θρησκευτικού όρκου έκανε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στο περιοδικό "Flash Μεσσηνίας". Ο μητροπολίτης δήλωσε ότι "η εκκλησία δεν μένει σε επίπεδο συμβόλων. Είτε μπει είτε δεν μπει η εικόνα στο δικαστήριο, αν θα είναι δίκαιος ή όχι ο δικαστής εξαρτάται από τη συνείδησή του". Επίσης πρόσθεσε ότι "είμαι αντίθετος και με τον όρκο. Σημασία έχει ο σεβασμός προς το σύμβολο και όχι η παρουσία του, μόνο έτσι θα διασωθεί η αξία του". Τέλος, επισημαίνει αιχμηρά ότι "τα ζητήματα αυτά η πολιτεία τα αντιμετωπίζει με λαϊκισμό και η εκκλησία με στρουθοκαμηλισμό". Ο 48χρονος Χρυσόστομος είναι μητροπολίτης Μεσσηνίας από το 2007 και στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει συντηρητική θέση την αντίθεση στην έκτρωση».
Να τον χαίρεται τον σύμμαχό του ο Αρχιεπίσκοπος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: