Κυριακή

Ποσο στοιχισαν 36 χρονια μεταπολιτευτικης Δημοκρατιας.

Το κειμενο της συμφωνιας για την Ελλαδα.



«Ο μηχανισμος θα περιλαμβανει μια ουσιαστικη χρηματοδοτησι από το ΔΝΤ και μια μεγαλυτερη χρηματοδοτηση από τα κρατη μελη της ευρωζωνης τα οποια θα συνεισφερουν με συντονισμενη διμερη δανεια.Αυτος ο μηχανισμος θα πρεπει να θεωρηθη ως εσχατη λυσις όταν η χρηματοδοτησις από τις αγορες είναι ανεπαρκης.Οποιαδηποτε εκταμιευσις αυτων των διμερων δανειων θα αποφασιζεται από τις χωρες μελη της Ευρωζωνης ομοφωνα και υπο αυστηρες προυποθεσεις οι οποιες θα βασιζονται στην αξιολογησι της Ευρωπαικης επιτροπης και της Ευρωπαικης Κεντρικης τραπεζας..» ( Εστια 27-03 2010)



Οι Θριαμβευται..Πανηγυρίζουν



Γ.Παπακωνσταντινου:

Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι μειοψηφικός και σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται νέα μέτρα, αναφέρει σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντας «μεγάλη νίκη» της Ελλάδας τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1794676

Γ.Παπανδρεου



Πολύ ικανοποιητική χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός ΓιώργοςΠαπανδρέου την απόφαση που ελήφθη την Πέμπτη στις Βρυξέλλες επισημαίνοντας πως οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο.

«Πρόκειται για έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό με μειοψηφική συμμετοχή του ΔΝΤ που εγγυάται την προστασία της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη. Η Ελλάδα απέδειξε την ισχυρή της θέληση… . τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη βγαίνουν πιο ισχυροί από αυτή την κρίση.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1794676
Οι αληθινοι Θριαμβευτες.

Βεβαιως αυτογελοιοπουμεθα, υποτιμουμε την κοινη νοημοσυνη ( αυτή που μας απεμεινε) , ψευδομεθα και στρουθοκαμηλιζουμε, οταν πανυγυριζουμε επειδη, αν πιθανως δεν μας δανεισουν οι «κερδοσκοποι» θα μας δανειση η Ε.Ε και το ΔΝΤ ..Το ακριβες κειμενο της συμφωνιας δεν αφηνει περιθωρια παρερμηνειας , λαικισμου , θεατρινισμου, θριαμβολογιας.



Είναι περισσοτερο από σαφες ότι πρακτικως, απλως αναβαλλαμε την θανατικη μας εκτελεσι για λιγο χρονο. Εφ οσον ουδεμια αποφασι για μειωσι των δαπανων μας λαβαμε.Το κρατος-τερας θα συνεχιση να καταβροχθιζη τα δανεικα για να-εμμεση διαδηλωσεις και «εξυπηρετησι» που ολοι γνωριζουμε.



Αν θα επρεπε για κατι να ειμεθα υπερηφανοι ως Ελληνες είναι ο πραγματικος θριαμβος, ότι στα 35 αυτα χρονια της μεταπολιτευσεως οι ολιγοι, πολύ ολιγοι ξεχωριστοι δημιουργικοι Ελληνες του ιδωτικου τομεως, η άλλη Ελλαδα, σε ενα θνησιγενες εχθρικο μισητικο αντιπιχειρηματικο περιβαλλον πετυχαν τον αθλο να πολλαπλασιασουν το ΑΕΠ από 8,2 δις τον 1981 στα 240 δις το 2009, οι τραπεζιτες μας να κατακτησουν το τραπεζικο συστημα της ευρυτερης περιοχης και οι υπολοιποι να συντηρουμε 2 εκατ αλλοδαπους που εργαζονται στην Χωρα μας.



Ταυτοχρονα, βλεπουμε διαπιστωνουμε τον μονοδρομο που οι γνησιοτεροι εκπροσωποι του σοσιαλισμου ( ακομη κι απ εκεινους της Νεας Δημοκρταιας της ηπιας προσαρμογης) ηδη αναγκαζονται να ακολουθησουν. Να οριοθετησουν την λυσι του «κοινωνικου» μας συστηματος –εκτρωμα που είναι και το πραγματικο προβλημα, ώστε τοτε μονο ο μελλοθανατος να διασωθη.



Ετσι τωρα, σημερα, υπο σοσιαλιστικη κυβερνησι παρα τις ιαχες,τα κονταρια του ΠΑΜΕ και τις βομβιστικες- τρομοκρατικες ενεργειες των αναρχομουνιστων «ανταρτων»- μαμοθρεφτων της πολεως , θα δοθη χαριστικη βολη στο τερας κρατος των δημοσιων υπαλληλων, των συνδικαλιστων, της στρατευμενης δημοσιας απαιδειας .


Θα τεθουν, τιθενται επι ταπητος το ασφαλιστικο, το εργασιακο τα κλειστα επαγγελματα, η μεταβιβασι πωλησι της δημοσιας περιουσιας . Ενω η επερχομενη συμμετοχη του ΔΝΤ, οι αυστηρες προυποθεσεις δανειοδοτησεως εγγυωνται επιτελους την εφαρμογη μετρων που ψοφοδεεις λαικιστες πολιτικοι, κληρονομικοι διαδοχοι, δεν ειχαν το σθενος καν να προτεινουν.


Ευελπιστωμε ότι από την πρωτη μειωσι του Κρατισμου με την ελευσι του ΔΝΤ να είναι η μειωσι των βουλευτων μας από 300 σε 200 …



Ιασων

Δεν υπάρχουν σχόλια: