Τετάρτη

Το Αντεθνικο ELIAMEP και ο γνωστος Αλεχ Μαλλιας χτυπουν ξανα!!!

fromLYNGOS@aol.com 

To ELIAMEP sthn Axrida kai Pristina

Η επισκεψη μελων και φιλων του ΕΛΙΑΜΕΠ ηταν "ανεπισημη" στην Πριστινα. Ιδου και τα ονοματα των συμμετασχοντων, ολοι τους γνωστοι "σεσημασμενοι" απο το παρελθον, στην αγγλικη, δεν τα βρηκα στην ελληνικη:
"Τhe delegation will be comprised of:
Prof. Thanos Veremis,
Vice-President of ELIAMEP, Dr. Evangelos Kofos
and Ambassador (Ret.) Alexandros Mallias,
Special Advisors to ELIAMEP, Dr. Jens Bastian,
Senior Research Fellow at ELIAMEP, Ms Elizabeth Phocas,
Deputy Director, ELIAMEP and Dr. Yannis Armakolas, Researcher, Hellenic Center for European Studies (EKEM)."
Ακολουθωντας "παγια" τακτικη συμμετοχης για την ενημερωση του κοινου, η αποστολη συμπεριελαμβανε (τρομαρα τους) και τους:
Other participants include the journalists
Filios Stagkos, NET
, Stavros Tzimas, Kathimerini,
Sophia Papadopoulou, Athens News Agency,
Katerina Oikonomakou, Eleftherotypia and
Apostolos Fotiadis correspondent of Inter Press Service in Belgrade.
Αυτη ομως ειναι μια οψη του νομισματος, η αλλη ειναι (με πολλες λεπτομερειες στην αγγλικη )
και με λιγωτερες στην ελληνικη:
"Επαφές του ΕΛΙΑΜΕΠ με εκπροσώπους ινστιτούτων διεθνών σχέσεων και μέσων μαζικής ενημέρωσης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας
Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2010

Αντιπροσωπεία του ΕΛΙΑΜΕΠ, αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο του Ιδρύματος, Καθηγ. Θάνο Βερέμη, και τους ειδικούς συμβούλους Δρα Ευάγγελο Κωφό και Πρέσβη ε.τ. Αλέξανδρο Μαλλιά, πραγματοποίησε επίσκεψη στα Σκόπια με στόχο να εξηγήσει στην κοινωνία των πολιτών της γειτονικής χώρας την οπτική γωνία της ελληνικής πλευράς.
Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με εκπροσώπους τοπικών ινστιτούτων διεθνών σχέσεων, καθώς και των εγκυρότερων μέσων μαζικής ενημέρωσης της χώρας, με τους οποίους αντήλλαξε απόψεις σχετικά με τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-ΠΓΔΜ και τη σπουδαιότητα εξεύρεσης μιας κοινά αποδεκτής λύσης. Όπως τόνισαν Σκοπιανοί συνομιλητές, είναι η πρώτη φορά μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια που ελληνική αντιπροσωπεία, έστω και ανεπίσημη, επισκέπτεται τη γειτονική χώρα για να εξηγήσει την οπτική γωνία της ελληνικής πλευράς. Οι Έλληνες συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη εξεύρεσης μιας λύσης που να καλύπτει όλες τις πτυχές του θέματος, να αφορά όλες τις χρήσεις του ονόματος και να εξασφαλίζει ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί οριστικά και δεν θα επιβαρύνει τις μελλοντικές γενιές. [Περισσότερα..]......................."
Αυτο βεβαια δεν θα μπορουσε να ηταν το τελος, ιδου οι διεστραμμενες σκεψεις ενος εκ των συμμετασχοντων:
οπου μεταξυ αλλων ο αρθρογραφος της ΕΛΙΑΜΕΠικης "Καθημερινης" αναφερει :
"..............Ενδεχομένως ο κ. Γκρούεφσκι να ζήλεψε τη δόξα του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε διαπραγματευθεί με μισή καρδιά το Σχέδιο Ανάν και εν συνεχεία κάλεσε τους Ελληνοκυπρίους να το καταψηφίσουν. Με τη διαφορά, όμως, ότι τον Απρίλιο του 2004, η Κύπρος είχε ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο στην Ε.Ε., ενώ στην περίπτωση της ΠΓΔΜ η ένταξη στους ευρω-νατοϊκούς θεσμούς είναι το ζητούμενο......................"
Ο παραλληλισμος , λιαν ατυχης τουλαχιστον, αν οχι και υβριστικος στην συγκριση μεταξυ Γκρουεβσκι και του Εθνικου ηρωα του Ελληνισμου,Τασσου Παπαδοπουλου.Αλλα.....τι να περιμενει κανεις απο τους αυτοδιορισθεντες ταγους της Ελληνικης (στην πραγματικοτητα Αγγλο-Εβραιο-Αμερικανικης) εξωτερικης πολιτικης.
Το διολισθημα αρχισε με Μητσοτακη,Μολυβιατη,Σαμαρα και συνεχιζεται ελεω Ελληνικου Λαου και με πληρη αγνοια μιας ανικανου αντιπολιτευσεως συμπεριλαμβανομενου Καρα-Τζαφερη και Τσιπρα.
Μονο η αμοιρη Παπαρηγα εχει καταλαβει το τι γινεται στην πραγματικοτητα (Θεε μου το ειπα και αυτο ! ).
Οι ασχετοι του ΕΛΙΑΜΕΠ ,διαπραγματευονται με την κλικα των Βουλγαριζοντων υπολειμματων της Οχρανας του ΣΝΟΦ και του ΝΟΦ για μια Μακεδονιαν (την οποιαν οι ημων προγονοι συνενωσαν με τον Ελληνικο κορμο), ανταλλασοντας σκεψεις,για την εξερευση λυσης, αρεστης στα συμφεροντα των παγκοσμιων οργανωσεων για την επιστροφη της Θεσσαλονικης σε Εβραι-ι-κα χερια,και τροπου δημιουργιας μιας Ανεξαρτητου Μακεδονιας, οπως την ηθελε η Αγγλικη πολιτικη απο το 1878 πριν ακομα και απο την δημιουργια της συνθηκης του Αγιου Στεφανου!
Ευτυχως,μεριδα του Ελληνικου Τυπου ηταν παρουσα και θα ενημερωσει δεοντως τους Ελλαδικους, τη διαταγη του απογονου του Πανσλαυιστου Μινεικο, και ετσι η ΠΡΟΔΟΣΙΑ θα εχει τις ευλογιες των κατα τα αλλα πληρως λοβοτομημενων Ελλαδικων.
Απο την μακρυνη Καλιφορνια, χαιρετισματα, οτι σας συμβει, πληρως σας αξιζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: