Σάββατο

Ο Ανευθυνος Αρχοντας..και οι Υπευθυνοι Υπουργοι μας..




Στην ιστοσελιδα της Προεδριας της Δημοκρατιας οπου ανετρεξα βεβαιωθηκα, ιδιοις ομμασι ,( σας συνιστω να το κανετε κι εσεις)  ότι ο  Προεδρος της Δημοκρατιας μας είναι δεσμιος της εκαστοτε κυβερνησεως και δεν μπορει ουτε μια επιστολη να γραψη, ουτε να προκυρηξει δημοψηφισμα ουτε να απευθυνει  διαγελμα , ουτε να υπογραψη καποιο προεδρικο διαταγμα , ανευ της προηγουμενης εγκρισεως και υπογραφης του αρμοδιου Υπουργου ή της βουλης των Ελληνων.
Παραταυτα  εχει ο Πρεδρος μας δύο ( 2)  πολύ σημαντικες εξουσιες που εχουν ολοι οι ασκουντες διοικητικη εξουσια:
1. Να παραιτηθη των καθηκοντων του διοτι δεν συμφωνει με την κυβερνησι.
2. Να   ασκηση δικαιωμα αναπομπης ( δηλαδη μη υπογραφης και επιστροφης ενός νομου, ή ενός προεδρικου διαταγματος) συνοδευομενο από εκθεσι των λογων διαφωνιας του Προεδρου .( αρθρο 42 παρ 1)
Περαν αυτων των συνταγματικων αρμοδιοτητων- δικαιωματων του Προεδρου , υπαρχει η καθημερινη δυνατοτητα του Πρεδρου να προβαινη σε δηλωσεις επι παντος επιστητου με αφορμη ο,τι  αφορα στον Ελληνικο λαο. Κατι που κατά κορον πραττει ο λαλιστατος και γραφικος  με μικρη υποκλισι εχοντας την δεξια προ του στηθους του, που δεν εχουμε δη να κανουν αλλοι προεδροι που ασκουν πρααγματικη εξουσια….Αλλα θα επανελθουμε σ αυτό..Στις δηλωσεις.. 
Όμως μεχρι σημερα πωποτε ο Προεδρος της Δημοκρατιας δεν επεστρεψε Νομοσχεδιο ή προεδρικο διαταγμα , που σημαινει ότι  ο Προεδρος μας ειχε αγαστη συνεργασια , συμφωνουσε και συμφωνει με όλα οσα οι «Υπευθυνοι» υπουργοι υπογραφουν. Δια τουτο ισως και επανεξελεγη ..ως ακρως συνεργασιμος και αυτος…
Π.χ  Ο κος Προεδρος συμφωνησε και υπεγραψε το Προεδρικο Διαταγμα        ( ΦΕΚ 100 16/02/2010) που αφορουσε στην απονομη χαριτος εμπορων ναρκωτικων, κλεπτων, ληστων,  παλστογραφων ,  λιποτακτων, προκειμενου προσληφθουν στο Δημοσιο ή (σε δυο περιπτωσεις) να  λαβουν αδεια παροχης υπηρεσιων ασφαλειας/!!!!
Επισης όπως προεκυψε από σχετικο δημοσιευμα  με στοιχεια ( ΦΕΚ 15/15-01-2008 ΥΟΔΔ)  υπεγραψε , συνεπως συμφωνησε για την επαναπροσληψι  συνταξιουχου  ιστορικου /αρχαιολογου  με 35 ετη υπηρεσια , ως  μετακλητής υπαλλήλου, «με μισθολογικό κλιμάκιο 1ο και βαθμό Α’ της κατηγορίας ΠΕ στο Γραφείο του τέως προέδρου της Δημοκρατίας».
Συμφωνως προς το συνταγμα και τους νομους εφ οσον τα αντιστοιχα διαταγματα ειχαν την υπογραφη κα εγκρισι του αρμοδιου υπουργου ( του «υπευθυνου» να πουμε,..) ο ανευθυνος Αρχων ειχε το ελευθερο της υπογραφης ή μη, επιλεξας την πειθηνια συνεργασια και την ηπια συναινεσι..
Ομως εμεις δεν θα κρινουμε τον Ανευθυνο Αρχοντα , προεδρο εν των προκειμενω για την ανευθυνοτητα του. Θα τον κρινουμε ως Πολιτη για τις ευθυνες του.
Και ευθυνες φερει ο κος Προεδρος για την επιλεκτικη σιωπη του στα οσα συνταρακτικα συμβαινουν, οπου οι ηχηρες παρεμβασεις του προεδρου μας είναι η αβυσσος  σιωπης..Μαυρη οπη αφωνιας και  ρηχης  ψυχης..
Δηλαδη πώς να ανεχθουμε από την μια πλευρα ο κος Προεδρος μας ο ρυθμιστης του πολιτευματος μας (  που, αν δεν απατωμαι) είναι ακομη  κοινοβουλετικη δημοκρατια να υποδεχεται την Κα Παπαρηγα και να την συγχαιρει  «για την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει εδώ στην Αθήνα εκπροσώπους Κομμουνιστικών Κομμάτων, κομμάτων δηλαδή προοδευτικών, που αγωνίζονται για την ειρήνη και για τις κοινωνικές κατακτήσεις των λαών τους»
Και από την άλλη να παραμενει ερμητικα σιωπηλος όταν η ιδια ευγενικη μελιρρυτος αξιαγαπητη και φιλαληθης , η θαυμαστρια και νοσταλγος του Σταλιν κα Παπαρηγα δηλωνει::
1. .. «Καλούμε σε συνειδητή απειθαρχία.. Αν αυτός είναι ο νόμος και όπως λέτε, πρέπει να εφαρμοστεί, εμείς σας λέμε ότι δεν πρόκειται να πειθαρχήσουμε»
(Ομιλία στην Βουλή 29/5/2008 κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής της προς τον πρωθυπουργό για την πολιτική της κυβέρνησης στην ανώτατη εκπαίδευση)
2. Θα διαμορφωθεί ένα νέο επαναστατικό Σύνταγμα, νέα νομοθεσία που αντιστοιχεί στις νέες κοινωνικές σχέσεις και αντίστοιχα θα διαμορφώνεται το Εργατικό, το Οικογενειακό Δίκαιο και θα είναι νομικά κατοχυρωμένες όλες οι νέες κοινωνικές σχέσεις. Συγκροτείται καινούργιο δικαστικό σύστημα το οποίο στηρίζεται σε επαναστατικούς λαϊκούς θεσμούς απονομής της δικαιοσύνης. Αρκετές ιδέες μπορούμε να πάρουμε από τη δικαιοσύνη όπως λειτούργησε στην ελεύθερη Ελλάδα, στην Κατοχή, στα χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού. Το δικαστικό σώμα συγκροτείται από αιρετούς και ανακλητούς λαϊκούς δικαστές, καθώς και από μόνιμο δικαστικό προσωπικό που θα είναι υπόλογοι στους θεσμούς της εργατικής εξουσίας...
 6/11/2008, Ξενοδοχείο Αστήρ Πάτρας, παρουσίασης θέσεων ΚΚΕ για το 18 ο Συνέδριο)
3. Όταν θα γίνει σοσιαλισμός στην Ελλάδα, όλοι οι βιομήχανοι θα μας παραδώσουν τις βιομηχανίες τους και θα πούνε πάρτε τα; Θα είναι σκληρή η σύγκρουση. Και θα είναι και με τους συμμάχους τους, ανώτερα μεσαία στρώματα κλπ. Δεν κατάλαβα δηλαδή. Βεβαίως θα υπάρξει και η βία, δεν το κρύβουμε.
( http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artid=5654&dt=09/11/2008)
Είναι δυνατον, ως Ελλην Πολιτης , απολαμβανων την μεγιστη τιμη και το υπατο αξιωμα της κοινοβουλευτικης Δημοκρατιας  σε μια Ελευθερη χωρα να ανεχεται σιωπηλος , ανευ ουδεμιας παρατηρησεως, νουθεσιας, δηλωσεως, αντιρρησεως την στοχευμενη προσπαθεια του ΚΚΕ όπως καταγραφεται στο καταστατικο του, στα συνεδρια του και δηλωνεται ευθεως δια στοματος της κας Παπαρηγα προσφατως δε και σε τηλεοπτικη πρεμβασι «αξιωματουχου»του ΚΚΕ , ότι το «τιμημενο»ΚΚΕ δεν αποδεχεται το συνταγμα..( παρα μονο την επιχορηγια..)
Ακομη και  σημερα  η ιδια φιλονομος και νομοταγης γραμματευς του ΚΚΕ  σε συγκεντρωσι πανελλαδικη σημαιοφορων με τα φιλικα  κονταροξυλα  αμφισβητησε ευθεως τους παντες και τα παντα πλην ΚΚΕ..
«Ποιοι μιλάνε για τον σεβασμό στο Σύνταγμα? ..»Βροντοφωνησε η αλανθαστη Παπισσα του Περισσου..«. Όλοι αυτοί, που από τότε που συγκροτήθηκε το σύγχρονο ελληνικό αστικό κράτος, πολλές φορές παραμέρισαν το Σύνταγμα ανοίγοντας το δρόμο στην κατάργηση του δικού της παιδιού, του αστικού κοινοβουλίου». Δεν θα επρεπε βεβαιως αφου οι τεως εισπρακτορες και πρααρκτορες του κρεμλινου διαφωνουν..
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=331898&dt=15/05/2010
Ενώ λοιπον είναι φανερο που το παει το ΚΚΕ  και  οι Ελληνες βιωνουν  την τραγικη οικονομικη καταστασι την χρεωκοπια, την ανεργια, την λεηλασια που υφιστανται από τους νομιμους και μη ληστες,  ηδη  το φασμα του καταστροφικου μισους που σπερνει ο σταλινικος κομμουνισμος , η βια που ασκουν οι κονταροφοροι  πραιτωριανοι, οι αναρχικες εκδηλωσεις οι δηθεν  πειθαρχημενες  και ειρηνικες αλλα καταστροφικες,   θετουν ενωπιον των ευθυνων τον καθενα , για το που βαδιζουμε..
Για όλα αυτά ,  όχι ως Ανευθυνος Πρεδρος αλλα ως υπεθυνος Πολιτης , ως ο Πρωτος τη ταξει,   φερει βαρεια  ευθυνη και  κρινεται ο κος Παπουλιας..
Διοτι η επιλεκτικη σιωπη δεν είναι  χρυσος..Ειναι  εγκληματικη ανοχη.
Ιασων
ΥΓ.
Κεφάλαιο με τίτλο "Η Οικοδόμηση του Σοσιαλισμού"
"...Αφετηρία για το πέρασμα της ελληνικής κοινωνίας στο σοσιαλισμό, κατώτερη βαθμίδα του κομμουνισμού είναι: η επαναστατική κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη σε συνεργασία με τους συμμάχους της..Ανεξάρτητα από την μορφή που θα πάρει το σοσιαλιστικό κράτος από την άποψη της ταξικής ουσίας, θα είναι επαναστατική εξουσία της εργατικής τάξης, η δικτατορία του προλεταριάτου..." και εν συνεχεία, "...Η μορφή που θα πάρει το επαναστατικό εργατικό κράτος θα λυθεί μέσα στην επαναστατική πάλη στους σκληρούς ταξικούς αγώνες , σε συνθήκες που ξεσπάει και αναπτύσσεται η επαναστατική διαδικασία..."
Οι σημερινές επιδιώξεις του ΚΚΕ όπως καταγράφονται στο Πρόγραμμα του ΚΚΕ και ανακοινώθησαν κατά την διεξαγωγή του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ που έλαβε χώραν από 9-12 Φεβρουαρίου 2005



IASON TIFEYS


Δεν υπάρχουν σχόλια: