Σάββατο

Στη βουλή και πάλι η σκανδαλώδης περίπτωση Λιάκου


100610-liakos


















 Eχουμε επανειλημμένως αναφερθεί στην περίπτωση του καθηγητή Αντωνίου Λιάκου, γνωστού για την ανθελληνική του δράση, όντας μέλος της «εκπαιδευτικής τάσεως» που πλαισιώνει τις Ρεπούση, Δραγώνα και Φραγκιουδάκη και ο οποίος με έκνομο τρόπο παραμένει στην θέση του καθηγητού Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, εις βάρος του συναδέλφου του, καθηγητού κ. Δημητρίου Μιχαλόπουλου.
Από τις 4/2 ο βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ., Ηλίας Πολατίδης είχε καταθέσει ερώτηση στην βουλή σχετικά με την σκανδαλώδη παραμονή του Λιάκου στην καθηγητική έδρα, παρά την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (3138/1996) και την διαπίστωση (22/11/1999) ότι η διοίκηση του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν εφήρμοσε την σχετική απόφαση, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος κύριος να παραμένει αμετακίνητος στην θέση του.
Το υπουργείο, απαντώντας την 1η Μαρτίου στην ερώτηση του βουλευτού, δικαιολογήθηκε με την «απόρριψη της αιτήσεως ακυρώσεως παραλείψεως της Διοικήσεως να προβεί στην ανάκληση της υπ' αριθμ. 2585/27.7.1994 πρυτανικής αποφάσεως, με την οποία ο Λιάκος διοριζόταν καθηγητής».
Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. την εβδομάδα που πέρασε ερώτησε εγγράφως εκ νέου τους αρμοδίους υπουργούς, γιατί, καίτοι απερρίφθη το αίτημα αντιδίκου για ακύρωση παραλείψεως της Διοικήσεως για ανάκληση της ανωτέρω αποφάσεως, δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τους ότι στην ίδια απόφαση αναφέρεται ρητώς ότι υπήρξε παράλειψη της Διοικήσεως του Πανεπιστημίου πού εκδηλώθηκε με την άπρακτη παρέλευση τριμήνου μετά από σχετικές και αναφερόμενες στην συγκεκριμένη απόφαση ενέργειες του αντιδίκου. Ερωτά, επίσης γιατί η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν συμμορφώνεται με τις ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως ορίζει το άρθρο 95, πρ. 5 του Συντάγματος, κάτι που την καθιστά ποινικά και αστικά υπόλογη.
Ο Ηλίας Πολατίδης ζητά από τους υπουργούς να μάθει, ποιοι ήσαν οι υπεύθυνοι της διοικήσεως του Πανεπιστημίου Αθηνών για την ανωτέρω παράλειψη, γιατί δεν εδιώχθησαν διοικητικώς και ποινικώς σύμφωνα με τον νόμο και αναρωτιέται εύλογα, πώς είναι δυνατόν να διαπιστώνεται ότι η διοίκηση δεν έχει εφαρμόσει απόφαση του ιδίου του Συμβουλίου, αυτή να μην εφαρμόζεται και τελικά πάλι το ΣτΕ με νέα απόφασή του να αναιρεί τα προηγούμενα

Δεν υπάρχουν σχόλια: