Σάββατο

Μεθοδεύει η κυβέρνηση, την αφαίρεση του Σταυρού από την ελληνική σημαία;

simaiaΕντείνονται ανησυχητικά οι φήμες το τελευταίο διάστημα για την ύπαρξη σχεδίου, «στα πλαίσια μιας συνθέτου και εξαιρετικά ευαίσθητης διαπραγματεύσεως» (;), (που επεκτείνεται και σε άλλες, συγκεκριμένες, 5 ευρωπαϊκές χώρες) και «προβλέπει» την αφαίρεση του συμβόλου του Σταυρού, από την Ελληνική σημαία!
Σημειώνεται επίσης, ότι η όλη ιδέα και μεθόδευση ξεκίνησε και έχει την υποστήριξη, από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος! Η προβαλλόμενη μάλιστα δικαιολογία, είναι ότι αυτό «αποσκοπεί την ανόρθωση της εικόνος της Ελλάδος διεθνώς και ιδίως στον ευρωπαϊκό χώρο»!
Οι ανωτέρω «σχεδιασμοί», αναφέρεται ακόμα, όταν έχουν ήδη θετική αντιμετώπιση από την ΕΕ και ειδικότερα, εμφανίζονται ιδιαιτέρως υπέρ του σχεδίου, η αγγλική και η γερμανική κυβέρνηση!
Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό – όσο αδιανόητο κι αν φαίνεται – το υπουργείο Εξωτερικών καλά θα κάνει να το διαψεύσει άμεσα για να μη δημιουργούνται… παρεξηγήσεις.
Προς αυτή την κατεύθυνση ο Κυριάκος Βελόπουλος απευθύνει δυο πολύ απλά ερωτήματα στον Γιώργο Παπανδρέου, με την διπλή ιδιότητα του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών:
1. Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιευόμενα στοιχεία, για την αλλαγή του συμβόλου του σταυρού από την ελληνική σημαία; Όλα αυτά, εν αγνοία των Ελλήνων πολιτών;
2. Μπορεί το Υπουργείο να μας πληροφορήσει, ποια είναι ακριβώς η συλλογιστική και το γενικώτερο σκεπτικό, αυτών των «ιδεών» και «μεθοδεύσεων» και τελικώς σε τι αποβλέπουν; Η αφαίρεση του Σταυρού από την Ελληνική σημαία, πώς θα βοηθήσει «την ανόρθωση της εικόνος της χώρα μας, στην Ε.Ε.»;
Περιμένουμε με αγωνία και λαχτάρα την απάντηση του κ. Παπανδρέου ή του κ. Δρούτσα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: