Σάββατο

Η Τουρκοποίηση του Ισλαμ και η κόντρα Τουρκίας-Ισραήλ

Με αφορμή τα πρόσφατα αιματηρά γεγονότα στην ανατολική Μεσόγειο και την επέμβαση των Ισραηλινών στα πλοία που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια, είναι ευκαιρία να αναλογιστούμε με περίσκεψη για τον αντίκτυπο τους.  Γεγονός επίσης είναι οτι αυτά τα γεγονότα κατέληξαν έτσι λόγω της ¨"κοντρας" που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. Η Συρία και η διαμεσολάβηση της Τουρκίας για λογαριασμό του Ισραήλ καθώς και οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δύο χωρών κλιμάκωσαν την αντιπαράθεση που διαρκώς εντείνεται.
Εν τέλει η μεθοδευμένη προσπάθεια της νεοθωμανικής Τουρκίας να παίξει ρόλο ηγέτιδας δύναμης στον ισλαμικό κόσμο, οδηγήσε στην άθλια αντίδραση από την πλευρά του Ισραήλ.
Βάζουν όρους για τη Γάζα
Η Αγκυρα ζητάει άρση του αποκλεισμού της Γάζας ως όρο για να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με το Ισραήλ.  «Οι σχέσεις με το Ισραήλ θα εξαρτηθούν από τη στάση του», προειδοποίησε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος επιστρέφοντας από την Ουάσιγκτον αποκάλυψε ότι έθεσε ωμά το ζήτημα...
...Αίσθηση προκάλεσε το σχόλιο του γνωστού δημοσιογράφου Μεχμέτ Αλί Μπιράντ στο ΝΤV, όπου ήταν προσκεκλημένος, ότι «η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα οργανώθηκε από Ερντογάν και Νταβούτογλου για να σπάσει το εμπάργκο στη Γάζα»...  διαβάστε περισσότερα - Εφημερίδα "Τα Νέα"
Απο την εφημερίδα City Press (με πηγές ΑΠΕ) διαβάζουμε.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Κανείς να μη δοκιμάσει τις αντοχές της Τουρκίας, όσο πολύτιμη είναι η φιλία της, άλλο τόσο ισχυρή είναι η εχθρότητά της».
"Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε πως την προσεχή Δευτέρα θα συνεδριάσει η οργάνωση ισλαμικής Διάσκεψης. Ανέφερε, επίσης, ότι η Τουρκία ζήτησε από τον Ισραηλινό πρεσβευτή στην Άγκυρα την άμεση απελευθέρωση των μελών της νηοπομπής και την παράδοση των πλοίων." διαβάστε περισσότερα - City Press 
Από το δημοσίευμα γίνεται προφανής η Τουρκική προσπάθεια να δρομολογήσει τα τελευταία γεγονότα που θα της επέτρεπαν στην συνέχεια να ηγηθεί απόλυτα της Ισλαμικής Διάσκεψης και όλου του μουσουλμανικού κόσμου. Διάσκεψη που η Τουρκία χρησιμοποιεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια για να βλάψει και τα Ελληνικά συμφέροντα
OI ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ (καθοδηγουμενης) ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ
Για την Ελλάδα          
"Είναι σαφές ότι για την παραδοσιακή μουσουλμανική κοινότητα στην Ελλάδα, το ζήτημα είναι η ύπαρξη της,  αποκαλύπτοντας πως το σημαντικότερο ζήτημα για αυτή την κοινότητα είναι η αναγνώριση της εθνικής ταυτότητας". .
"Oι μουσουλμάνοι μετανάστες στην Ελλάδα αντιλαμβάνονται εχθρότητα και προκαταλήψεις πράγμα που είναι στενά συνδεδεμένο με την εχθρότητα προς όλους τους αλλοδαπούς μετανάστες"
Φτάνει στο σημείο να παίξει και ένα ρόλο "ΔΗΚΑΤΣΑ" λέγοντας. "Στην Ελλάδα, οι μουσουλμάνοι αντιμετωπίζουν έμμεση διάκριση η οποία προκύπτει από την απροθυμία του επίσημου κράτους να αναγνωρίσει εν γένει τα διπλώματα που αποκτήθηκαν στην Τουρκία"
Για τους  Ελληνοκυπρίους
Ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης ζητά την άρση της "απομόνωσης" των Τουρκοκυπρίων και επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά.
Την άρση της λεγόμενης "απομόνωσης" των Τουρκοκυπρίων ζητά ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ), κατηγορώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά για "έλλειψη θέλησης" στο Κυπριακό.
"Η Σύνοδος επαναλαμβάνει τη σταθερή υποστήριξή της προς τη δίκαιη υπόθεση του μουσουλμανικού τουρκικού πληθυσμού της Κύπρου, η ΟΙΔ, επαναλαμβάνει την απόφασή της για τερματισμό της άδικης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων και καλεί, για μία ακόμη φορά, τα κράτη-μέλη να συνδεθούν στενά με τους Τουρκοκυπρίους και να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους μαζί τους σε όλους τους τομείς", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Θέμα της Δυτικής Θράκης θέτει η Τουρκία
Την κατάσταση στη Δυτική Θράκη θα θέσει η Τουρκία στη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ), η οποία ξεκίνησε χθες στο Τατζικιστάν σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών. «Και αυτή τη χρονιά ο ΟΙΔ επαναβεβαίωσε τη στήριξή του προς τους Τ/Κ, επαναβεβαίωσε ότι ο ισλαμικός κόσμος βρίσκεται δίπλα στους Τ/Κ», είπε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Εκμελεντίν Ιχσάνογλου.
Τουρκικά κεφάλαια βοήθησαν σημαντικά το κίνημα Free Gaza
Από το 2007, μικρή ομάδα ακραίων ακτιβιστών προσπάθησε επανειλημμένα να μεταφέρει διά θαλάσσης εμπορεύματα στη Γάζα, σε μια προσπάθεια να παραβιάσει τον ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ. Οταν, όμως, το κίνημα Free Gaza συνεργάστηκε με την κατά πολύ πλουσιότερη τουρκική οργάνωση IHH για να δημιουργήσει στολίσκο, η προσπάθεια έπαψε να αποτελεί απλή ενόχληση για το Ισραήλ, που θεώρησε ότι η καλά χρηματοδοτούμενη και επανδρωμένη οργάνωση αποτελεί σοβαρή απειλή.
Η αποτυχημένη επιχείρηση των Ισραηλινών κομάντος προσέφερε τώρα σημαντικό τακτικό πλεονέκτημα στην τουρκική οργάνωση, που πέτυχε να εμφανίσει το Ισραήλ ως απειλή για φιλειρηνικούς διαμαρτυρόμενους πολίτες. Εφημερίδα "Καθημερινή"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ τον πήραν ψηλά τον αμανε οι τουρκαλάδες. Μου θυμίζουν το "όποιος δεν είναι απόλυτα μαζί μας είναι εχθρός μας". Ολίγον τι φασίστες όπως μας έχουν συνηθίσει.

Επίσης όταν βγαίνουν με τις φρεγάτες τους για ψάρεμα σαρδέλλας στο Σαρωνικό μας... Μήπως θα πρέπει να τους φύγουνε τα φέσια απο καμία οβίδα ελληνική... Καιρός δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε συμπαρασταθεί στους Άραβες και γενικότερα στο Ισλαμ με τον καλύτερο τρόπο. Τόσο μάλιστα συμπαρασταθήκαμε ή δείξαμε τις φιλικές μας διαθέσεις για αυτούς, που στην ιστορία μας το πληρώσαμε ακριβά. Για πάνω από μία χιλιέτια η πατρίδα μας όποια σημαντική απειλή δέχεται, την δεχεται απο την Ανατολή.

Υποστήριξαμε και συνέχιζουμε να υποστηρίζουμε τους Παλαιστίνιους, ωστόσο φιλική ανταπόδωση απο τους Άραβες ή γενικότερα απο το Ισλαμ δεν είδαμε, παρά μόνο απαιτήσεις, άλλοτε σε βάρος της κυριαρχίας μας και άλλοτε σε βάρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

?ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ.