Σάββατο

Οσμή σκανδάλου με τις προμήθειες θερμικών καμερών ανίχνευσης της γρίπης Η1Ν1

Γνώριζε ο τότε υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος για το γαϊτανάκι που στήθηκε από 4 εταιρείες εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος;

Ούτε μια, ούτε δύο. Τέσσερις φορές επάνω έφθασε να πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο την τιμή των ειδικών θερμικών καμερών για τη διάγνωση του ιού γρίπης Η1Ν1 (ή των χοίρων αν προτιμάτε) όπως σήμερα αποκαλύπτει το newsbeast.gr.

Σε μια περίοδο που όλοι οι Έλληνες διερωτώνται «που πήγαν τα λεφτά» οι δυσάρεστες απαντήσεις έρχονται στο φως. Ειδικότερα, όπως παρουσιάζουμε, επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου και με έντονο το πρόβλημα της εμφάνισης του διεθνούς ιού Η1Ν1, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) αγόρασε με διαδικασίες εξπρές θερμικές κάμερες με κόστος ανά τεμάχιο 41.000 ευρώ.

Οι ίδιες ακριβώς κάμερες όμως, όπως η έρευνα μας αναδεικνύει, σήμερα πωλούνται σε τιμή μόλις 9.560 ευρώ ή πιο συγκεκριμένα 11.950 δολάρια. Πρόκειται για τις κάμερες μάρκας FLIR που τοποθετήθηκαν στις πύλες των αεροδρομίων της χώρας και οι οποίες σε συνολικό κόστος ξεπέρασαν τα 4 εκατ. ευρώ.


Ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ στενός συνεργάτης του Δ. Αβραμόπουλου


Ηταν φίλοι από παλιά

Σχετικά με τις προμήθειες θερμικών καμερών σε τετραπλάσια τιμή από την κανονική, σημειώστε ότι πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ που τις προμηθεύτηκε δεν ήταν άλλος παρά ο στενός συνεργάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου από την περίοδο της δημαρχίας του τελευταίου στον Δήμο Αθηναίων Γ. Πιερρουτσάκος.

Ο τελευταίος υπήρξε υπεύθυνος για την προμήθεια και, φυσικά, θα πρέπει να μας εξηγήσει τα ...ανεξήγητα. Για την ιστορία να τονίσουμε πως ο κ. Πιερρουτσάκος διετέλεσε μάλιστα και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας του Δήμου Αθηναίων, πόστο υπεύθυνο στο οποίο δεν θα μπορούσε παρά να πάει ένας άνθρωπος εμπιστοσύνης του κ. Αβραμόπουλου.

Καμία απάντηση δεν έχουμε λάβει ακόμη από τον κ. Πιερρουτσάκο για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: