Δευτέρα

Μας μ@μάνε την… υφαλοτρυπίδα οι Tούρκοι, και ο Γιωργάκης ψάχνει την… βαζελίνη.


Η de facto παραχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων έχει ουσιαστικά τελεστεί, παρά τους «ψευτο-λεονταρισμούς» των κυβερνητικών προδοτών, οι οποίοι ενώ τους φτύνουν, νομίζουν ότι «ψιχαλίζει».
«Διέβη τον Ρουβίκωνα» το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέϊς» - όπως άλλωστε αναμενόταν αφού είχε δεσμεύσει την περιοχή - όταν από χθες αργά το βράδυ, πέρασε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ξεκίνησε έρευνες για πετρέλαιο. Το πρωί έκανε ένα πέρασμα νότια του Καστελλόριζου, σε απόσταση περίπου 45 μιλίων και πλέον διενεργεί έρευνες για υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων εντός περιοχής καθαρά ελληνικών συμφερόντων. Σε πρακτικό επίπεδο η απόφαση της κυβέρνησης να αποφύγει να «ενοχλήσει» το «Πίρι Ρέϊς», σημαίνει …υποχώρηση-παραχώρηση.

Η ευθεία παραβίαση από το "Πίρι Ρέϊς" του Πρωτοκόλλου της Βέρνης του 1976 και της συμφωνίας Παπούλια-Γιλμάζ το 1987, έχουν μεταβάλει σε κουρελόχαρτα τις συμφωνίες αυτές.
Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά το «Χόρα» και 23 χρόνια μετά το «Σισμίκ» η αντιμετώπιση του νυν επεισοδίου καταδεικνύει ανάγλυφα την «ολική υποχώρηση» της ελληνικής πολιτικής βούλησης να υπερασπίσει τα δικαιώματα του ελληνικού κράτους.
Mάλιστα ... έχει αφαιρεθεί(!) η όλη διαχείριση του θέματος από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ και έχει ανατεθεί στο υπουργείο εξωτερικών, δηλαδή στον τουρκόφιλο ..Δρούτσα που έχει αναλάβει την παραχώρηση-προδοσία.
Σε ότι αφορά τα Επιτελεία, έχουν πάρει εντολή «να μην κινηθούν», ότι και να συμβεί. Τώρα το πώς δέχονται να καταπατούν τον όρκο τους που λέει για την υποχρέωση τους της υπεράσπισης των εθνικών εδαφών; Αυτό είναι, άλλου παπά ευαγγέλιο και δεν το..γνωρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: