Παρασκευή

Για τους μετανάστες της Υπατίας και για την ένταση στο κοινουβόλιο..(ηχητικό)



Για τους μετανάστες της Υπατίας, στην εκπομπή με το Μπάμπη Παπαπαναγιώτου :
Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής ΛΑΟΣ  
Για την χθεσινή ένταση στο κοινοβούλιο: 
«Σας μιλώ ειλικρινά, κατέβαλα πολύ μεγάλη προσπάθεια να συγκρατηθώ. Δεν σας κρύβω ότι χθες μου ήρθε η εικόνα των σκηνών από κάτι κοινοβούλια τύπου Κορέας κλπ και είπα να συγκρατηθούμε για να μην φτάσουμε να δώσουμε μια τέτοια εικόνα για τη χώρα μας. Η εσωτερική μου διάθεση ήταν πάρα πολύ εκρηκτική. Πρέπει να σας πω ότι αυτό που έχει γίνει είναι ο απόλυτος εξευτελισμός του ελληνικού κράτους και το ακόμα σοβαρότερο, έχει ξεκινήσει πλέον ένας τρομακτικός κίνδυνος, μία τρομερή απειλή να καταστεί η Ελλάδα ο απόλυτος πόλος έλξεως εκατομμυρίων λαθρομεταναστών.
 
Στην κυριολεξία ο κος Ραγκούσης και οι υπόλοιποι υπουργοί που πήγαν εκεί χθες νομίζω ότι υπέστησαν πανωλεθρία.

Για να υλοποιηθούν αυτά που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση στους 280 λαθρομετανάστες πρέπει υποχρεωτικά να αλλάξει ο νόμος. Ο νόμος δεν μπορεί να αλλάξει με υπουργική απόφαση, ο νόμος δεν μπορεί να αλλάξει ούτε με απόφαση του πρωθυπουργού. Ο νόμος αλλάζει μόνον από τη Βουλή των Ελλήνων και από κανέναν άλλον.
 
Ο νόμος λέει ότι πρέπει να έχεις συμπληρώσει αποδεδειγμένα 12 χρόνια παραμονής στη χώρα για να κάνεις αίτημα νομιμοποιήσεως, αυτό η κυβέρνηση υπεσχέθη να το κάνει 8 άρα χρειάζεται αλλαγή του νόμου, δεύτερον η κυβέρνηση έδωσε -ενώ δεν έχει το δικαίωμα παρά τα όσα ψευδώς λέει ο κος Ραγκούσης- απεριόριστο δικαίωμα ανοχής για ανθρωπιστικούς λόγους. Η κατάληψη της Νομικής και η προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα, όλα αυτά που ζήσαμε με την άρση του ασύλου από τους πρυτάνεις, τα ΜΑΤ γύρω-γύρω από τη Νομική, τον εισαγγελέα που είχε ζητήσει την παρέμβαση της αστυνομίας, ο καθένας μας αντιλαμβάνεται χωρίς να είναι νομικός ότι όλα αυτά αποτελούν ζητήματα δημοσίας τάξεως άρα αυτομάτως αυτοί οι άνθρωποι βάσει του νόμου που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ πριν από ενάμιση μήνα δεν δικαιούνται του καθεστώτος ανοχής παρά μόνο αν αλλάξει ο νόμος. Επίσης το καθεστώς ανοχής είναι μόνο για ατομικές περιπτώσεις και μόνο αν το εγκρίνει η γνωμοδοτική επιτροπή, δεν το δίνει καν ο υπουργός, δεν μπορεί δηλαδή η κυβέρνηση να υποσχεθεί ότι θα δώσει σε 268 άτομα το καθεστώς ανοχής. Πράξη παντελώς παράνομη».
 
 
Για τις αντιδράσεις και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ : 
«Υπήρξε τρομακτική αντίδραση από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και θα σας πω ότι το να έρθει ο κος Ραγκούσης στη Βουλή το βροντοφώναξε πρώτος ο κος Φλωρίδης, ο οποίος έδειξε πολύ μεγάλη οργή γι΄αυτό που συνέβη και όχι μόνο και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Έχω τουλάχιστον δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μπροστά μας δήλωσαν στον κο Πρωτόπαπα ότι εάν έρθει αυτός ο νόμος θα τον καταψηφίσουν και ας πέσει η κυβέρνηση. Δεν περνάει ο νόμος αυτός από τη Βουλή. Δεν ήταν δικαίωμα του κου Ραγκούση να δώσει αυτές τις υποσχέσεις, μπορούσε μόνο να υποσχεθεί ότι σκοπεύει να φέρει στη Βουλή μια τέτοια πρόταση. Τελεία. Ο κος Ραγκούσης δεν είναι τύραννος, δεν είναι δικτάτωρ, δεν είναι βασιλεύς, δεν είναι στρατηγός σαν τη χούντα, δεν είναι τίποτα. Είναι ένας απλός υπουργός που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι. Και μάλιστα από χθες είναι-επιτρέψτε μου να το πω-ένας ξεφτιλισμένος υπουργός. Αυτή είναι η γνώμη μου με συγχωρείτε.
 
Το ελληνικό κράτος εξευτελίστηκε. Τέσσερις υπουργοί πήγαν και κάθισαν να συνομιλήσουν με 300 παρανόμους. Και σας ρωτώ: οι οδηγοί των λεωφορείων τους οποίους εγώ δεν υποστηρίζω στην απεργία τους, που έκαναν απεργία δυόμιση μήνες είχαν την τύχη να συναντήσουν τέσσερις υπουργούς για να λύσουν τα θέματά τους; Οι αγρότες που κλείνουν το δρόμο είχαν την τύχη να έχουν τέσσερις υπουργούς ν’ ακούσουν τα ζητήματά τους; Γιατί είναι ανώτεροι από τον κάθε Έλληνα πολίτη που διεκδικεί τα δικαιώματά του;
 
Αισθάνομαι τόσο προσβεβλημένος ως Έλληνας πολίτης από μία κυβέρνηση η οποία την Κυριακή μέσω του αντιπροέδρου της κυρίου Πάγκαλου έλεγε στα κανάλια πως πρέπει να μπει η αστυνομία μέσα να τους συλλάβει και μέχρι την Τρίτη η ίδια κυβέρνηση υπεχώρησε παντελώς δίνοντας σε αυτούς τους ανθρώπους το δικαίωμα να πανηγυρίζουν και να παρουσιάζουν αυτά τα πανηγύρια σε διεθνές δίκτυο για να πούνε σήμερα όλοι οι λαθρομετανάστες σε όλη την Αφρική και την Ασία «παιδιά πάμε όλοι Ελλάδα». Αυτό έγινε χθες».
 
Αν θα κάνει μήνυση ο ΛΑΟΣ:  
«Είναι κάτι που το εξετάζει πάρα πολύ σοβαρά το κόμμα μας. Έχουμε παράβαση καθήκοντος. Η υπόσχεση της κυβερνήσεως ότι θα πάρουν όλοι καθεστώς ανοχής είναι παράνομη».
 
Ποιούς θα μηνύσουν: 
«Αυτούς που έδωσαν αυτές τις υποσχέσεις. Όποιος έδωσε υπόσχεση και δημιούργησε ψευδή εντύπωση σε αυτούς τους 300 ανθρώπους ότι είναι υποχρεωμένες οι γνωμοδοτικές επιτροπές να δώσουν καθεστώς ανοχής και στους 287 είναι μεγάλος ψεύτης και έχει παρανομήσει». 

Ακούστε τη συνέντευξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια: