Δευτέρα

ΝΔ: Οικονομικό κραχ στη Συγγρού. Ερωτήματα για τον κ. Σαμαρά

Όχι μόνο τις εφημερίδες και τα μισθώματα των γραφείων, αλλά και αρκετά χρήματα απ' τις εσωκομματικές εκλογές χρωστά ακόμα η Ν.Δ.(θυμάστε πότε έγιναν). Η εταιρία που ανέλαβε την διεξαγωγή των εκλογών χρωστά ακόμα σε αρκετά άτομα που εργάστηκαν τότε γιατί, όπως ισχυρίζεται, δεν πληρώθηκε από το κόμμα.


SAMARAS KO

Αληθεύει ότι ο μεγαλοκατασκευαστής Βωβός ζητάει τα ενοίκια για τα νέα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού και από το λογιστήριο της ΝΔ κάνουν τους Κινέζους;
Αληθεύει ότι το γραφείο τύπου της ΝΔ δεν είχε εφημερίδες - άρα και ενημέρωση - γιατί το κόμμα χρωστάει 80.000 ευρώ στον εφημεριδοπώλη;
Πως θα σώσετε την οικονομία της Ελλάδας όταν δεν μπορείτε να πληρώσετε τα του οίκου σας κ. Σαμαρά;


Δυσκολεύεται ακόμη και για την πληρωμή του ενοικίου στον ιδιοκτήτη των νέων της γραφείων και αναζητεί επειγόντως ένα... μνημόνιο με τις τράπεζες

Με οικονομικό κραχ απειλείται η ΝΔ, οι επιτελείς της οποίας αναζητούν επειγόντως ένα... μνημόνιο με τις τράπεζες, προκειμένου να πετύχουν όχι μόνο την... επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής αλλά και ευνοϊκότερα επιτόκια (κυρίως από την Αγροτική, που αποτελεί και τον βασικό δανειστή του κόμματος).


Η αξιωματική αντιπολίτευση ως οργανισμός φαντάζει -σε οικονομικό επίπεδο-  ως μια μικρογραφία της Ελλάδας (έτσι όπως την άφησε), καθώς τα έξοδα των τελευταίων ετών ήταν υπερδιπλάσια των εσόδων.
Η αξιωματική αντιπολίτευση ως οργανισμός φαντάζει -σε οικονομικό επίπεδο-
ως μια μικρογραφία της Ελλάδας (έτσι όπως την άφησε), καθώς τα έξοδα των τελευταίων ετών ήταν υπερδιπλάσια των εσόδων.
Η αξιωματική αντιπολίτευση ως οργανισμός φαντάζει -σε οικονομικό επίπεδο- ως μια μικρογραφία της Ελλάδας, καθώς τα έξοδα των τελευταίων ετών ήταν υπερδιπλάσια των εσόδων.
Η οικονομική εξόρμηση που μόλις ξεκίνησε δεν έχει ακόμη τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ η μείωση κόστους λειτουργίας του κόμματος (λόγω της μετακόμισης σε μεγαλύτερο κτίριο και της συγκέντρωσης εκεί των περισσότερων κομματιών υπηρεσιών) δεν έχει ακόμη αποδώσει.
«Δυσκολίες»
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι πληροφορίες που εμφανίζουν σήμερα τη ΝΔ να δυσκολεύεται ακόμη και για την πληρωμή του ενοικίου στον ιδιοκτήτη των νέων της γραφείων της στη Λεωφόρο Συγγρού και, όπως χαρακτηριστικά λένε κομματικοί παράγοντες, «ήδη το κόμμα βρίσκεται έναν μήνα πίσω» στα ενοίκια.

Ενα ακόμη ζήτημα το οποίο έχει ανακύψει ακριβώς εξαιτίας της σοβαρής οικονομικής δυσχέρειας είναι η μετακόμιση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλής» στα παλαιά γραφεία της οδού Ρηγίλλης 18, που δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί. Οι οικονομικές υπηρεσίες της ΝΔ θέλουν να γίνει η μετακόμιση το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να γλιτώσει το κόμμα τα 15.000 ευρώ που πληρώνει ως ενοίκιο στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Το ποσό αυτό θα καλείται να καλύπτει το Ινστιτούτο, που επιχορηγείται ξεχωριστά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Από την άλλη πλευρά, στελέχη του Ινστιτούτου καταβάλλουν σήμερα για τους ορόφους που χρησιμοποιούν στη Βασ. Σοφίας 10 ποσό 10.000 ως ενοίκιο και ζητούν από τη ΝΔ να πιέσει έτσι ώστε και το μίσθωμα για τη Ρηγίλλης να μειωθεί.
Η ανακαίνιση
Ακόμη πιο ενδεικτικό της οικονομικής δυσχέρειας της ΝΔ είναι όμως ένα άλλο στοιχείο. Ο κ. Β. Μεϊμαράκης φέρεται να έχει ζητήσει από το κόμμα να προχωρήσει πριν από τη μετακόμιση σε ανακαίνιση του νεοκλασικού της Ρηγίλλης, καθώς τα τελευταία χρόνια (ειδικά μετά το 2004, όταν η ΝΔ έγινε κυβέρνηση) το κτίριο δεν συντηρείτο, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί σημαντική φθορά.

Η οικονομική διεύθυνση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όμως, αντιδρά και θεωρεί ότι η ανακαίνιση, εάν κριθεί απαραίτητη, πρέπει να γίνει με έξοδα του Ινστιτούτου. Σε όλα αυτά τα προβλήματα θα πρέπει να προστεθεί η δυσφορία υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών που υποστηρίχθηκαν από τη ΝΔ και είχαν αποκομίσει τη δέσμευση ότι θα βοηθηθούν οικονομικά για την προεκλογική τους καμπάνια, κάτι το οποίο τελικώς δεν συνέβη στον βαθμό που θα ήθελαν.
Η ηγετική ομάδα της ΝΔ και ειδικά ο κ. Αντ. Σαμαράς δεν έχουν άλλες ελπίδες παρά μόνον από την οικονομική εξόρμηση που ήδη έχει ξεκινήσει με τη διανομή κουπονιών από τους βουλευτές. Από τον κρατικό προϋπολογισμό δεν περιμένουν πολλά, καθώς έχουν ξοδέψει ήδη σημαντικά ποσά και από μελλοντικές επιχορηγήσεις, ενώ υπάρχει η πρόβλεψη για μείωση του ποσοστού που θα δίδεται στα κόμματα.
Σε επίπεδο περικοπών, ο κ. Σαμαράς έχει δώσει εντολή να περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο οι δαπάνες για διαφημιστικές εταιρείες και εταιρείες δημοσκοπήσεων, ενώ αρκετοί αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι που βρέθηκαν στο λογιστήριο του κόμματος έχουν παρακληθεί να αποχωρήσουν.
Τέλος, κινούμενος στο ίδιο πλαίσιο εξοικονόμησης, ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε εντολή όλες οι κεντρικές εκδηλώσεις του κόμματος να πραγματοποιούνται στην ειδική αίθουσα που υπάρχει στο κτίριο της Λ. Συγγρού και όχι σε ξενοδοχεία, που ζητούσαν υπέρογκα ποσά προκειμένου να τις διαθέσουν για λίγες ώρες.
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΡΤΕΣ
Ξεκινούν προσφορές με εισιτήρια και e-shop!

Iδέες και προτάσεις προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδα από τα κομματικά στελέχη, εξετάζουν αυτή την περίοδο οι οικονομικές υπηρεσίες της ΝΔ. Πέρα από τα κουπόνια που διανέμουν οι βουλευτές, συζητείται το ενδεχόμενο καθιέρωσης κάρτας μέλους με μηνιαία συνδρομή, που θα δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο να παρακολουθεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, με έκπτωση στο εισιτήριό του. Ακόμη, στο τραπέζι έχει τεθεί και η δημιουργία γαλάζιου «e?shop» που θα πωλεί αντικείμενα με το έμβλημα της ΝΔ.
Οι επιτελείς της ΝΔ θα κάνουν τον πρώτο απολογισμό μετά το Πάσχα, οπότε και οι βουλευτές που έχουν επιφορτιστεί με τη διανομή των κουπονιών θα είναι σε θέση -επιστρέφοντας από τις εκλογικές τους περιφέρειες - να παρουσιάσουν μια σαφή εικόνα για τις προθέσεις των μελών της κομματικής βάσης.
120 εκατ. ευρώ φτάνουν τα βεβαιωμένα χρέη της ΝΔ, μέχρι το 2010
900 χιλιάδεςευρώ μηνιαίως είναι οι τόκοι των δανείων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
6,5 εκατ. ευρώ για τη διετία 2011-2012 είναι ο φιλόδοξος στόχος που έχουν θέσει οι επιτελείς του κόμματος από την οικονομική εξόρμηση (συνδρομές, κουπόνια, έκδοση κάρτας μέλους κ.λπ.)
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Η επανεμφάνιση του φιλοαμερικανού Αντώνη Σαμαρά από την πολιτική ερημιά» γράφει ο πρέσβης των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2009 για τον σημερινό αρχηγό της Ν.Δ. και νεοδιορισθέντα τότε υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά «είναι καθαρά σχεδιασμένη ως ένας τρόπος να επανεισαχθεί στην κυβέρνηση της Ν.Δ. προετοιμάζοντάς τον για μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον».

————————–

Τηλεγράφημα της Νο2 της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα Ντέμπορα Μακάρθι ( 22 Αυγούστου 2008) ανέφερε πως «επίκειται επίσκεψη Ρώσων ειδικών αμυντικής βιομηχανίας για να συζητήσουν την αγορά των θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και η ελληνική Βουλή έχει προγραμματίσει την επικύρωση της συμφωνίας για τον αγωγό South Stream. «Εργαζόμαστε για να ακυρώσουμε και τις δύο αυτές ενέργειες που θεωρούμε ότι δεν είναι σωστές, αλλά λαμβάνουμε ανάμεικτα μηνύματα απο Ελληνες αξιωματούχους». Οι Αμερικανοί διπλωμάτες ήλθαν σε επαφή με τον Μπίτσιο, διπλωματικό σύμβουλο του Καραμανλή, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, Αγαθοκλή κ.α.

Στο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι ο πολιτικός σύμβουλος της πρεσβείας ήλθε σε επαφή με τον Αντώνη Σαμαρά «ο οποίος θεωρείται έμπιστος του Καραμανλή. Εκείνος συμφώνησε απολύτως ότι η επίσκεψη των Ρώσων ειδικών για τα θωρακισμένα οχήματα δεν θα έμοιαζε καλή και υποσχέθηκε ότι όλοι όσοι έπρεπε να το μάθουν, θα το μάθαιναν».Ο στρατιωτικός ακόλουθος, σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, ήλθε σε επαφή με τον αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Γράψα, ο οποίος διευκρίνισε ότι το υπουργείο και οι Ενοπλες Δυνάμεις «δεν είχαν τίποτα να κάνουν με την επίσκεψη και συνεπώς δεν μπορεί να την αναβάλει ή να την ματαιώσει».

————————

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: WikiLeaks παίζει στην «Καθημερινή», ο κ. Σαμαράς αναφέρεται ως φιλοαμερικανός από τα παλιά, από την ερημιά, πιο συντηρητικός από την κα Μπακογιάννη στα εσωκομματικά και στην ιστορία με τον αγωγό South Stream ότι ήταν υπέρ των αμερικανών. Υπάρχει ένα σχόλιο;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Κανένα σχόλιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: