Πέμπτη

Mουσουλμάνα η οποία προσπάθησε να περάσει 550.000 ευρώ από τα σύνορα

sinoraΜία πολύ περίεργη υπόθεση διαδραματίστηκε στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας. Προχθές στις 3 το μεσημέρι σ΄ ένα έλεγχο ρουτίνας στο τελωνείο Καστανιών Έβρου εντοπίστηκε σε Ι.Χ. επιβατικό που κατευθυνόταν στην Αδριανούπολη μια γυναίκα που την παραμονή του σεκέρ μπαϊράμ προσπάθησε να εισάγει μισό εκατομμύριο ευρώ από την χώρα μας. Ο αρμόδιος τελωνειακός υπάλληλος όμως εντόπισε την μουσουλμάνα που είχε κρυμμένα μέσα σε ειδική ζώνη κάτω από τον φερετζέ, 550.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ. Ο νεαρός γιος της που την συνόδευε και ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου κίνησε τις υποψίες του τελωνειακού.
Από τις ταυτότητές τους που εκδόθηκαν στο Σουφλί φέρονται κάτοικοι Κομοτηνής αλλά και συγχρόνως κάτοικοι Δερείου και Ρούσας, ήταν ψύχραιμοι δήλωσαν «μικροπωλητές που κινούνται στα παζάρια» ενώ δεν είχαν κάνει την παραμικρή νύξη για το ποσό κατά την έξοδό τους από την Ελλάδα. Μόλις αντιλήφθηκαν ότι η γυναίκα φέρει ζώνη γεμάτη χαρτονομίσματα της έγινε ενδελεχής έρευνα καταμετρήθηκαν τα 550.000 ευρώ, ακολούθησε παρακράτηση του 25% υπέρ του ελληνικού δημοσίου ενώ δεσμεύθηκε στο Ταμείο παρακαταθηκών και δανείων όλο το ποσό προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν είναι προϊόν μαύρου χρήματος.

Τα ερωτηματικά παραμένουν για το μέγεθος του ποσού των χρημάτων σε σχέση με την επαγγελματική τους δραστηριότητα ενώ εικάζεται ότι μπορεί να λειτουργούσαν και σαν βαποράκι χρημάτων στην Τουρκία. Μάνα και γιος πάντως είχαν σφραγισμένα τα χείλη, δεν είπαν το παραμικρό και μετά την σχετική διαδικασία αφέθηκαν ελεύθεροι.
Αυτό έχει ώς συνέπεια, να κυκλοφορούν πολλές φήμες στην περιοχή, σχετικά με την προέλευση των χρημάτων. άλλοι μιλούν για ναρκωτικά, άλλοι για διακίνηση λαθρομεταναστών, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που συνδέουν το ποσό με τις δραστηριότητες του τουρκικού προξενείου στην Θράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: