Πέμπτη

Παλιοτομαρα!!!Ολα εδω πληρωνονται!!!Τον Ντερτιλη ακομα τον εχετε στη φυλακη!!!

Με δικαστικό βούλευμα

Αποφυλακίζονται οι Μαζιώτης, Ρούπα και Γουρνάς


 
Ελεύθεροι λόγω παρέλευσης τους 18μηνου, τους ανώτατου ορίου προφυλάκισης, αφήνονται με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, τρεις κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα».

Πρόκειται για τους Νίκο Μαζιώτη, τη σύντροφό του Παναγιώτα Ρούπα και στον Κώστα Γουρνά, οι οποίοι αποφυλακίζονται με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής παραμονής τους εντός του νομού Αττικής, της εμφάνισης κάθε πέντε ημέρες σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους αλλά και της παραμονής τους στη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους.


Η αποφυλάκιση των τριών κατηγορουμένων αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη. Μετά την εξέλιξη αυτή, από τους οχτώ συνολικά κατηγορουμένους για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», προσωρινά κρατούμενος παραμένει μόνο ο Κώστας Κάτσενος ο οποίος παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα στις αρχές. Πρέπει να σημειωθεί ότι η δίκη για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» θα συνεχιστεί στις 24 Οκτωβρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που συνεδριάζει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Την Ιδια στιγμη!!!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ: 35 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ

      Η ΜΙΚΡΟΨΥΧΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"  ΑΡΝΕΙΤΑΙ ...

Φυλακισμένος παραμένει, 35 ολόκληρα χρόνια μετά, ένας από τους τελευταίους Aνδρες της Ελλάδος. O Νικόλαος Ντερτιλής, ένας άνθρωπος που συμμετείχε σε πολεμικές επιχειρήσεις, τραυματίστηκε και τιμήθηκε για την δράση του. Και ο άνθρωπος αυτός, παραμένει πολιτικός κρατούμενος, όμηρος ενός εκδικητικού κοινοβουλευτισμού, που τον κρατά ακόμα πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, επειδή αρνήθηκε να αναγνωρίσει το καθεστώς αυτό και τις δικαστικές του αποφάσεις με οποιονδήποτε τρόπο. Ένας από τους τελευταίους ίσως Έλληνες που ενσαρκώνουν αξίες και ήθη που θεωρούνται παλιομοδίτικα, που έχουν ξεχαστεί, όπως η ανδρεία και η τιμή και η υπερηφάνεια.
 Ένα ακόμα δείγμα του ήθους της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας, υπήρξε η άρνηση να του αποδοθεί το μετάλλιο το οποίο εδικαιούτο για την συμμετοχή του στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κύπρο την δεκαετία του 60. Ένα μετάλλιο το οποίο θέλησαν να του το στερήσουν πολιτικοί, οι οποίοι τον στρατό τον έζησαν από τα επιτελικά γραφεία αλλά δυστυχώς βρήκαν και αξιωματικούς να συνυπογράψουν την επαίσχυντη αυτή απόφαση.
Απέναντι σε όλους αυτούς η μορφή του Στρατηγού Ντερτιλή παραμένει αγέρωχη και ειρωνική για τον τρόπο με τον οποίον σκέφτονται και μετρούν την προσφορά προς το Έθνος. 
Απο τη μια πλευρα αληταρια που μαλιστα εχοιυν και χαμαμ  στη Βουλη σαν τον μιζερια που υπεγραφαν δηλωσεις για να μη φανε καμια φαπα παραπανω και απο την αλλη Ελληνες Αξιωματικοι που πολεμησαν για την πατριδα και μεχρι το τελος της ζωης τους παρδιδουν μαθηματα αξιοπρεπειας !

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΝΤΕΡΤΙΛΗ !







Δεν υπάρχουν σχόλια: