Παρασκευή

Καταργειται η Πρωτη Στρατια!!!Μεγαλο πληγμα για την Ελλαδα και την Λαρισα!!!



Απόφαση της μνημονιακής κυβέρνησης, καθ’ υπόδειξιν της τρόϊκας, ανέλαβε να εκτελέσει το ΓΕΕΘΑ, για την … δήθεν αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού. Μια απόφαση που αφήνει κυριολεκτικά ακάλυπτο και στρατιωτικά απροστάτευτο ολόκληρο το μέτωπο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της Ηπείρου ενώ ανάλογες αποφάσεις ετοιμάζονται για την Αεροπορία και το Ναυτικό.

Συγκεκριμένα, το ΓΕΕΘΑ με έγγραφο της 17 Οκτωβρίου 2011, που εστάλη στα επιτελεία, ενημερώνει και προωθεί προς λήψη απόφασης μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, την κατάργηση της Α’ Στρατιάς και του Α’ Σώματος Στρατού και τη διατήρηση μόνο του Δ’ Σώματος Στρατού, της ΑΣΔΕΝ και του Γ’ Σώματος Στρατού (NDC-GR), το οποίο ούτως ή άλλως λειτουργεί ως Στρατηγείο του ΝΑΤΟ. Οι προτάσεις αυτές πρέπει να περάσουν μέχρι 24 Οκτωβρίου από το ΣΑΓΕ και μέχρι  31 Οκτωβρίου από το ΣΑΜ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο Στρατός μας δεν θα διαθέτει επιχειρησιακό Στρατηγείο, αφού θεωρείται ως πρακτικά αδύνατο να διοικείται από το Δ΄ Σώμα και την ΑΣΔΕΝ.

Στο μεταξύ, η πρόταση του ΓΕΕΘΑ περιλαμβάνει και την σύνταξη μελέτης για την κατάργηση του Β’ Σώματος Στρατού, ενώ προβλέπεται και η κατάργηση της ιστορικής 8ης Μεραρχίας Πεζικού στα Ιωάννινα, αφήνοντας μόνο την 5η Μεραρχία Πεζικού να διοικεί ολόκληρη την περιοχή της Ηπείρου και της Αν. Μακεδονίας.

Να σημειωθεί, ότι το καταργούμενο Α’ ΣΣ έχει ως αποστολή όχι μόνο την προστασία των συνόρων από τους εποφθαλμιούντες τα εδάφη μας στα βόρεια σύνορα, αλλά και την προστασία από αερομεταφερόμενες δυνάμεις του ενεργειακού κέντρου της Ελλάδος, στην Δυτική Μακεδονία, γεγονός που θα οδηγήσει στην ολοκληρωτική και …εσκεμμένη αποδυνάμωση της στρατιωτικής διαφύλαξης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας!

Στο πλήρως διαλελυμένο Γραικυλιστάν, με τους δολιοφθορείς, των εθνικών μας συμφερόντων, πολιτικάντηδες και τους άνωθεν κατευθυνόμενους μνημονιακούς «εθνοπατέρες» του Ελληνικού Κ(υ)νοβουλίου, οι αποφάσεις αυτές δεν είναι διόλου τυχαίες, την ίδια στιγμή που ο αιώνιος εχθρός μας και άσπονδη σύμμαχος των απανταχού αμερικανοσιωνιστών, Τουρκία, ορεγόμενη μονίμως και προκλητικώς τα θαλάσσια, υποθαλάσσια και χερσαία εδάφη της πατρίδος μας, ανασυγκροτεί, εκπαιδεύει, επανδρώνει και επενδύει εκατομμύρια ευρώ για την θωράκιση και ισχυροποίηση της στρατιωτικής της υποδομής.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας, Βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας , με αφορμή δημοσιεύματα και πληροφορίες για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το Στρατηγείο της 1ης Στρατιάς και άλλους Μείζονες σχηματισμούς και σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Νέο «σοκ» στις Ένοπλες Δυνάμεις!
Έγκυρες πληροφορίες συνηγορούν, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προτίθεται να καταργήσει την ιστορική 1η Στρατιά και το Β Σώμα Στρατού, καθώς και άλλους Μείζονες σχηματισμούς στο Στρατό Ξηράς, την Αεροπορία και το Ναυτικό, με αιτιολογία την εξοικονόμηση πόρων.
Είναι ακατανόητη από επιχειρησιακής πλευράς αυτή η πολιτική απόφαση, αν τελικά υιοθετηθεί.
Ανατρέπει την επιχειρησιακή λειτουργία και διοίκηση του Ελληνικού Στρατού.
Προξενεί αναστάτωση στο στράτευμα και περνά λάθος μηνύματα στα κράτη της ευρύτερης περιοχής, και μάλιστα σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από έλλειψη σταθερότητας και που οι προκλητικές συμπεριφορές της γείτονος, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους.
Η Νέα Δημοκρατία, με αίσθημα ευθύνης, καλεί την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό, να εγκαταλείψουν αυτές τις σκέψεις .
Να αφήσουν τους άστοχους πειραματισμούς πάνω στην Εθνική Άμυνα. Να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού το αξιόμαχο των Ε.Δ., αλλά και το ηθικό των στελεχών και να σταματήσουν, επιτέλους, τη ληστρική επιδρομή στα εισοδήματά τους.
Φτάνει πια.
Ποιοι είναι οι φωστήρες που εισηγούνται τέτοιες αποφάσεις;
Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Ξυπνήστε κύριοι της κυβέρνησης».
«Μα είναι δυνατόν να έχετε τόσους στρατιώτες στα σύνορα με τη Βουλγαρία που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης;». Αυτό φέρεται να έχουν πει σε ανύποπτο χρόνο οι τεχνοκράτες της τρόικας που ξεσκονίζουν σε τακτά διαστήματα τις δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Οι περικοπές στη δαιδαλώδη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, μαζί με το μαχαίρι στους εξοπλισμούς είναι τα δύο σημεία στα οποία επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους οι ειδικοί του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ. Για τον λόγο αυτόν, λοιπόν, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας προσανατολίζεται σε ριζικές αλλαγές στη δομή. Στο στόχαστρο θα βρεθεί κυρίως ο Στρατός Ξηράς και ήδη υπάρχουν εκτενείς και αναλυτικές εισηγήσεις για την κατάργηση μονάδων-φαντασμάτων, αλλά και οπλικών συστημάτων που κρίνονται αχρείαστα.
Η αναδιοργάνωση της δομής δυνάμεων σε συνδυασμό με την ανανέωση της Πολιτικής Εθνικής Αμυνας και το «μαχαίρι» στους εξοπλισμούς του ΕΜΠΑΕ αποτελούν την τριάδα των παρεμβάσεων που θέλουν να επιτύχουν ο υπουργός κ. Ευ. Βενιζέλος και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Π. Μπεγλίτης ώστε να μειωθεί ο αμυντικός προϋπολογισμός της χώρας. Νέοι εξοπλισμοί άλλωστε απαγορεύονται από τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, ενώ σκοπός είναι να αποπληρωθούν υποχρεώσεις του παρελθόντος. Παράλληλα, η τρόικα έχει ζητήσει επιτακτικά να μπουν σε τάξη οι αμυντικές βιομηχανίες που με την εξαίρεση της ΕΑΒ φυτοζωούν, διατηρώντας χιλιάδες εργαζομένους χωρίς αντικείμενο. Ηδη μάλιστα η κυβέρνηση εξετάζει την τοποθέτηση συμβούλου αποκρατικοποιήσεων για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Επιτελείς του Πενταγώνου παραδέχονται ότι ειδικά στον Στρατό Ξηράς απαιτείται πλήρης αλλαγή του προτύπου οργάνωσης και λειτουργίας. «Δεν είναι δυνατόν στην παρούσα συγκυρία να υπάρχουν τόσο πολλές βαριές μονάδες διασκορπισμένες κατά μήκος των βορείων συνόρων,από όπου δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για την ασφάλεια της χώρας» τονίζουν στρατιωτικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις για «μαχαίρι» στις Ενοπλες Δυνάμεις στρέφονται ακριβώς εκεί. Συγκεκριμένα, προτείνεται η κατάργηση της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, αλλά και του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου (ΕUΟΗQ), το οποίο είναι ενσωματωμένο στην 1η Στρατιά αλλά η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν το έλαβε ουσιαστικά ποτέ υπόψη της. Επιπλέον, σημαντικές περικοπές απαιτούνται σε οπλικά συστήματα τα οποία πλεονάζουν χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικά στην άμυνα της χώρας. Ειδικά στον Στρατό Ξηράς, οι αριθμοί προκαλούν ίλιγγο. Τα άρματα μάχης ξεπερνούν τα 1.700 και τα τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων κατηγοριών τα 2.000. Υπάρχουν επίσης περίπου 800 πυροβόλα μάχης. Σε όλες αυτές τις κατηγορίες, αλλά επίσης τόσο στο Πολεμικό Ναυτικό όσο και στην Αεροπορία, οι αριθμοί θα μπορούσαν είναι μικρότεροι χωρίς να μειώνεται η αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αεροπορία διατηρούνται περίπου 320 αεροσκάφη, με πολλά εξ αυτών να έπρεπε ήδη να έχουν αποσυρθεί.                                                                                        
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: