Κυριακή

Arianna Huffington: "Μεταφέρετε το Νταβός στην Πάτμο"


Arianna Huffington wants Davos moved to Greece by Stefanelonikitelo
Την μεταφορά του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός στην Ελλάδα, προτείνει η ελληνικής καταγωγής ιδρύτρια της ιστοσελίδας Huffington Post
Η Αριάννα Χάφινγκτον και ο οικονομικός blogger του Reuters, Φέλιξ Σάλμον, ένωσαν τις φωνές τους, ζητώντας τη μεταφορά του Παγκόσμιου Φόρουμ από το Νταβός της Ελβετίας στην Ελλάδα.
"Δεν θα ήταν η  ζεστή Πάτμος το πιο ωραίο  μέρος για συζητήσεις για την οικονομία, αντί του κρύου Νταβός;", λέει χαρακτηριστικά η Χάφινγκτον, ζητώντας από όποιον θέλει, να υποστηρίξει την καμπάνια της.
"Το μόνο πλάνο της Ευρώπης για την Ελλάδα, προτάσσει λιτότητα που όπως φαίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν οδηγεί στην ανάπτυξη. Η Ελλάδα πρέπει να  να επανεφεύρει τη Δημοκρατία", σημείωσε.
"Η Ελβετία δεν έχει ανάγκη τα χρήματα"
Χάφινγκτον και Σάλμον ζήτησαν την άποψη - έγκριση - συνδρομή και του Χένρι Μπλότζετ,  ιδρυτή της ιστοσελίδας Bussiness Insider, σημειώνοντας, ότι η Ελβετία δεν χρειάζεται τα χρήματα.
Ο Μπλότζετ φαίνεται πως δεν έχει αντίρρηση με την πρόταση, αναδημοσιεύοντας την ιδέα και στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.
"Η Ελλάδα χρειάζεται σωστή ηγεσία χωρίς ευρώ"
Η Ελληνοαμερικανίδα, που γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ελλάδα, μιλώντας σε συνέδριο του Economist, τον περασμένο Δεκέμβριο, εξέφρασε την άποψη,  ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα χωρίς το ευρώ και τις περικοπές που θα την εξαναγκάσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, να υφίσταται, εάν παραμείνει στην Ευρωζώνη.
Όπως είχε πει τότε, τα μέτρα λιτότητας δε βοηθούν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας ούτε στον προϋπολογισμό της.
"Πιστεύω ότι η σωστή ηγεσία χωρίς το ευρώ θα δώσει στην Ελλάδα την ευελιξία που χρειάζεται για ουσιαστική ανάπτυξη στην οικονομία της και όχι να συνεχίσει να παίζει άμυνα εφαρμόζοντας συνεχώς μέτρα λιτότητας, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο επ’ άπειρον να ισορροπήσει ο προϋπολογισμός, καθώς τα έσοδα έχουν ελαχιστοποιηθεί", είχε πει.
"Δεν υπάρχουν πραγματικά καλές λύσεις, αλλά η ανησυχία μου είναι ότι αν η Ελλάδα παραμείνει στην Ευρωζώνη, προτεραιότητα θα είναι τα μέτρα λιτότητας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: