Δευτέρα

Παπανδρεου!!!!Ενα μυστηριο

ΓΑΠ: Το θλιβερό τέλος ενός προβληματικού «ηγέτη»

Τελικά, μοιάζουν να επιβεβαιώνονται όσοι πιστεύουν ότι στη ζωή επιλέγεις το τέλος που δικαιούσαι. Η χθεσινή χαοτική συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ήταν οι τίτλοι τέλους μιας προβληματικής ηγεσίας σε ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα της χώρας, που έφερε την Ελλάδα στα πρόθυρα της διάλυσης και το ΠΑΣΟΚ ένα βήμα πριν από την καταστροφή.
Ο Γιώργος Παπανδρέου που επί δεκαετίες μεταμφιέστηκε σε έναν δημοκράτη και φιλελεύθερο πολιτικό υπήρξε βαθύτατα εξουσιομανής και κολλημένος στην καρέκλα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης έφυγαν με αξιοπρέπεια. Ακόμα κι αυτοί που ανήκαν στα μεγάλα μεταπολεμικά τζάκια της χώρας. Ο γέρος Καραμανλής όταν διαισθάνθηκε ότι τέλειωσε ο πολιτικός του χρόνος το 1978 μεταπήδησε στην Προεδρία της Δημοκρατίας αφήνοντας στους διαδόχους του την ηγεσία του κόμματος. Ο Μητσοτάκης όταν έχασε τις εκλογές του 1993 έπραξε το ίδιο. Είχε μάλιστα φροντίσει να δηλώσει πριν τις εκλογές ότι αν έχανε θα έφευγε από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Και τήρησε το λόγο του. Το ίδιο έκανε και ο Σημίτης το 2004 χωρίς να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στο διάδοχό του, Γιώργο Παπανδρέου. Τα ίδια έκανε και ο Κώστας Καραμανλής το 2009, ανοίγοντας το ίδιο βράδυ της ήττας του στις βουλευτικές εκλογές τις διαδικασίες αντικατάστασής του στη Νέα Δημοκρατία. 
Αντιθέτως, ο Γιώργος Παπανδρέου ακόμα και τώρα που όλα έχουν τελειώσει αρνείται πεισματικά να προφέρει τη λέξη «παραιτούμαι». Αν ανατρέξει κανείς σε όλους τους δημόσιους λόγους αυτού του δήθεν δημοκράτη ηγέτη, δεν θα βρει ποτέ τη λέξη «παραίτηση», λες κι αυτή η λέξη είναι άγνωστη στο λεξιλόγιο του. Θυμηθείτε πως έφυγε πριν από μερικούς μήνες από την πρωθυπουργία. Η αποχώρηση ήταν πάντα υπαινικτική, ίσως προέκυπτε από τα συμφραζόμενα αλλά τη λέξη παραιτούμαι δεν την πρόφερε ποτέ. Ίσως γιατί αυτός ο κατ' εξοχήν εκπρόσωπος της οικογενειοκρατίας είχε γαλουχηθεί με τη βεβαιότητα ότι ένας «πρίγκηπας» δεν παραιτείται ποτέ αφού γεννιέται για να κυβερνάει. Ίσως να πίστεψε την ολέθρια εκείνη αρλούμπα του πρώην συνεργάτη του Νίκου Κοτζιά που με την βεβαιότητα του σταλινικού αυταρχισμού τον είχε προτρέψει μετά τις εκλογές του 2007 να μην εγκαταλείψει το κόμμα. «Ένας Παπανδρέου», είπε τότε ο Κοτζιάς «δεν παραιτείται ποτέ!» Αυτή η φράση συνοψίζει ίσως το δράμα της ελληνικής πολιτικής ζωής, μιας χώρας που κυβερνήθηκε συχνά από ανίκανους και επικίνδυνους κληρονόμους. 
Ο Γιώργος Παπανδρέου, που χτες ήταν η σκιά του εαυτού του, εγκατελειμένος από φίλους και αντιπάλους υπήρξε εσωκομματικά ένας από τους πιο αυταρχικούς και αντιδημοκρατικούς ηγέτες της Μεταπολίτευσης. Το μειλίχιο χαμόγελο έκρυβε μια δεσποτική εσωκομματική διακυβέρνηση που βασιζόταν στην οικογένεια, σε μια διεφθαρμένη γραφειοκρατία και σε πιστούς υπαλλήλους τυφλά αφοσιωμένους στην ηγεσία. 
Φεύγοντας ο Παπανδρέου αφήνει πίσω του ένα κόμμα διαλυμένο, διεφθαρμένο, αναποτελεσματικό και σε πλήρη αναντιστοιχία με την κοινωνία. Από το 2004 που ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξε καμία ουσιαστική δημοκρατική μεταρρύθμιση, καμία αλλαγή στην εσωκομματική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ που να επιβεβαιώνει όλες εκείνες τις διακηρύξεις που έκανε περί νέας εποχής και αλλαγών στη λειτουργία του κόμματος του. Αντιθέτως, στηρίχθηκε στην πιο σκληρή και αναχρονιστική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, αυτήν που ζούσε στη σπηλιά του '81 και δεν μπορούσε να αντιληφθεί την αυτομεταρρύθμιση που μεσολάβησε έκτοτε στην ελληνική κοινωνία.
Ίσως με την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου να κλείνει οριστικά ο κύκλος της οικογενειοκρατίας στην Ελλάδα που δημιούργησε τόσα δεινά στη χώρα και ευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά για τα μεγάλα αδιέξοδα που ζούμε σήμερα. Οι διάδοχοί του είναι πλέον καταδικασμένοι, αν θέλουν να επιβιώσει σε έναν πολιτικό οργανισμό η Κεντροαριστερά, να τα αλλάξουν όλα και να σβήσουν αυτή τη θλιβερή και ίσως τραγική παρένθεση της οικογενειοκρατίας.
 
 
Οι υπουργοί του Γιώργου ήταν όλοι τους... ραγιάδες
 
Ο Νίκος Παπανδρέου απαντά στον Χρήστο Ράπτη

Απάντηση στο άρθρο του Χρήστου Ράπτη «ΓΑΠ: Το θλιβερό τέλος ενός προβληματικού "ηγέτη"» δίνει με επιστολή του, προς το iefimerida.gr, ο αδερφός του Γιώργου Παπανδρέου, Νίκος, εξαπολύοντας επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά, των media αλλά και των υπουργών του αδερφού του κατηγορώντας τους εμμέσως για «ραγιαδισμό».
Όπως γράφει ο κύριος Νίκος Παπανδρέου, ο αδερφός του έφυγε από την πρωθυπουργία οικειοθελώς, αφού παραιτήθηκε. Υπενθυμίζει ότι την ίδια πρόταση είχε κάνει o Γιώργος Παπανδρέου προς τον Αντώνη Σαμαρά τον Ιούνιο, αλλά ο αρχηγός της ΝΔ, για τον οποίο αναρωτιέται αν έχει κάνει μια επιτυχία τα τελευταία 30 χρόνια, δεν το χειρίστηκε σωστά.
Ο Νίκος Παπανδρέου μιλά για υποκρισία όσον αφορά τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, που κάποιοι χρέωσαν ως «προδοτική» -όπως λέει- στον αδερφό του, και στη συνέχεια αναφέρεται στον τρόπο διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, που όπως γράφει λειτουργούσε πάντα «με κλίμα συναίνεσης» και «περίμενε να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι υπουργοί του». Ο Νίκος Παπανδρέου αφήνει αιχμές κατά των υπουργών του ΓΑΠ τονίζοντας ότι «αν οι περισσότεροι υπουργοί περίμεναν να κινηθούν ΜΟΝΟ με άνωθεν εντολές δείχνει ένα είδος ραγιαδισμού που φαίνεται το θέλουμε... Η υπερδημοκρατία του ΓΑΠ τον έφαγε και όχι το αντίθετο»
Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσια -και χωρίς αλλαγές- την επιστολή του Νίκου Παπανδρέου προς το iefimerida.gr και τον Χρήστο Ράπτη:
Πρώτον
Είναι ο πρώτος και μοναδικός πρωθυπουργός από τότε που θυμάμαι έφυγε οικειοθελώς από την πρωθυπουργία. Παραιτήθηκε. Και το είχε προτείνει (να παραιτηθεί) και τον Ιούνιο αλλά για λόγους κακιάς διαχείρισης από πλευρά ΣΑΜΑΡΑ χάλασε - η θριαμβολογία της ΝΔ μόλις το πρότεινε ότι "αν είμαι ΕΓΩ το πρόβλημα, φεύγω" ακολούθησε με το "Ο Φαήλος έδιωξε τον Παπανδρέου" και έτσι χάλασε η πρόταση. Ουδεμία σχέση είχε με "οικογενειακές" παρεμβάσεις. Αυτά είναι του χαλιμά. Άρα προσφέρθηκε να παραιτηθεί αλλά ο μεγάλος διαπραγματευτής της δεξιάς Σαμαράς (αλήθεια, μπορείτε να μου πείτε μια επιτυχία του στα 30 χρόνια πολιτικής του ζωής;) δεν ήξερε πως να το χειριστεί.
Μετράν τα λόγια ή οι πράξεις; Παραιτήθηκε ή όχι από την πρωθυπουργία; Και έλεγε ο ΓΑΠ εξάρχής, δεν με ενδιαφέρει να ξαναβγώ, να σώσω τη χώρα από την χρεοκοπία θέλω. Το έχουμε ξαναδεί; Να μην υπολογίζει τα γκάλοπ; Και φυσικά το πακέτο το "προδοτικό" της 26 Οκτωβρίου το πέρασαν τα μήντια ως "καλό για τη χώρα" μόλις έφυγε ο ΓΑΠ. Το ίδιο πακέτο των 180 δις συν haircut.... Τόση υποκρισία έχουμε ξαναδεί; "Θα φύγει ο ΓΑΠ και θα πάρει τα μέτρα μαζί του" έλεγαν.. Αμ δε.
Δεύτερον, ως προς την δημοκρατία του; Πιο ελεύθερα πρωθυπουργός να αφήνει τους υπουργούς του, χωρίς ενδείξεις, αλλά περιμένοντας πρωτοβουλίες δικές τους, δεν έχει περάσει. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ (Σε στυλ Καραμανλή και Ανδρέα) και γι' αυτό κατηγορήθηκε. Το αντίθετο. Λειτουργούσε με κλίμα συναίνεσης πάντα.. Ο ΓΑΠ περίμενε να αναλάβουν και πρωτοβουλίες οι υπουργοί τους.... το έκαναν όμως; Μεγαλύτερη δυνατότητα ανεξάρτητης δράσης υπουργών δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία μας. Τι έκαναν; Κρίνονται όλοι τους σήμερα.
Δημοκρατία στο μάξιμουμ. Αν οι περισσότεροι υπουργοί περίμεναν να κινηθούν ΜΟΝΟ με άνωθεν εντολές δείχνει ένα είδος ραγιαδισμού που φαίνεται το θέλουμε... Η υπερδημοκρατία του ΓΑΠ τον έφαγε και όχι το αντίθετο.
Το ότι δεν "παραιτείται" από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τι σχέση έχει με την δημοκρατία; Επειδή το θέλουν τα μήντια; Έλεος.
Αυτά για σήμερα, μια μέρα πριν αλλάξει το έτος!
Ν. Τροτκσυ (παρατσούκλι)
Κατά κόσμον, Νίκος Παπανδρέου
 
 Τα σχολια
 
02.01.2012 | 20:28
Δεν είναι μέρος της ευθύνης του πρωθυπουργού η επιλογή των υπουργών; Φυσικά οι αρχές της σύγχρονης διοίκησης επιβάλλουν οι ηγέτες να διοικούν σε κλίμα σύμπνοιας και συνενόησης με αυτονόητη την ανάγκη πρωτοβουλιών από τα στελέχη που ο ίδιος έχει επιλέξει ως κατάλληλα για να φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αντ'αυτού, ο ΓΑΠ επέλεξε μια κυβέρνηση πολιτικών ισορροπιών και κολλητών, το έργο των οποίων αξιολογούνταν με δημοσκοπήσεις, φήμες και τάσεις εντός του βαθέος ΠΑΣΟΚ. Ναί, για όλα φταίει ο ηγέτης, από τη στιγμή που είναι υπεύθυνος να διαλέξει τους συνεργάτες του για να επιτελέσει ένα έργο. Πέρα αυτών όμως, η απίστευτη πολιτική ακροβασία του ΓΑΠ μεταξύ διλημμάτων κατάρρευσης, ψεμάτων, απειλών, κατασυκοφάντησης της χώρας και των πολιτών της στο εξωτερίκο, η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΙΣΗ, θεωρώ ότι έκανε τη πρωθυπουργία αυτού του φαντασμένου 'γιού' απίστευτα επιζήμια για τη χώρα.
02.01.2012 | 18:05
O NIKOLAKIS ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΙ ΚΑΙ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΑΝΟΗΤΗ ΑΜΝΗΣΙΑ!!! ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!!!!! Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΕΛ-ΗΝ!!!!! ΟΙ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!!! Ο ΕΛΛΗΝ ΡΑΓΙΑ ΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΝΙΚΟΛΑΚΗ!!!!!!!!!! ΠΗΡΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ................. Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΑ ΥΕΜΕΝΗ!!!!!!!!!!! Υ.Γ ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΙΧΩΡ...
02.01.2012 | 17:21
Συγνωμη φιλοι... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
02.01.2012 | 17:18
Καλα αυτον τι τον ρωτατε???Δεστε φατσα δεστε υφος....Απαπαπαπααπαπαπα να μη πω κακα λογια δεν ξερω εδω ισως ειναι και να φοβασε......Αλλα δεν αντεχω θα τα παω.....Δεν πατε ρε ολοι η οικογενειας στο διαολο λεω εγω....Εδω και 60 χρονια ισως και παραπανω εχετε αναλαβει ταχα μου να σωσετε τον τοπο και μας βουλιαζετε ολο και πιο βαθεια....Αντε ξεκουμπηστειτε ρε παλιοτομαρα να βρουμε λιγη ειρηνη σε αυτον τον τοπο που εμεις τουλαχιστον τον αγαπαμε και ειμαστε νομοταγεις..... αντε στα τσιακιδια αντε στα τσακιδια χαμουρια του κερατα...........
02.01.2012 | 17:02
Φιλοκαλούμεν τε γάρ μετ' ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας… Μια απλή θεώρηση της επιστολής Νίκου Παπανδρέου, μια που δεν περιέχει τίποτα παραπάνω από την ευτέλεια των κινήτρων και τα ελατήρια κομπορρημοσύνης μιας παραπαίουσας κάστας. Η έννοια της πολιτικής, η σημασία της δημοκρατίας και πάνω από όλα η αντίληψη της παιδείας που παράγει ο δημόσιος βίος και το έργο των πολιτικών, είναι τα θεμελιώδη στοιχεία που έχουν χαθεί από την κοινωνική μας συλλογικότητα μεταπολιτευτικά, και τα οποία δίνουν βήμα σε τέτοιες εξευτελιστικές για την κοινωνία κομπορρημοσύνες. Το μεγάλο θέμα όμως δεν ξεκινά από τους φορείς αυτής της πρακτικής, ξεκινά από τους συνήθεις Έλληνες που αποδέχονταν για δεκαετίες την παρωχημένη αυτή ελίτ, η οποία έθεσε τον ετεροπροσδιορισμό ως το χαρακτηριστικό αξιοσύνης. Υπάρχουν πολιτισμοί και χώρες όπου η εξουσία βασίζεται στην συναίνεση και υπάρχουν δεσποτικές χώρες σαν την Ελλάδα στις οποίες ισχύει ο νόμος της κατάχρησης όπου και δεν χρειάζεται να πείσεις κανέναν. Ο αδερφός Νίκος στην επιστολή απάντηση που ξεχειλίζει από ‘αγανάκτηση’ αναζητά ‘δίκιο’ για την πολιτική πορεία του αδερφού Γιώργου, στην αρχή του επιχειρήματος ‘τρώτε σκατά, τόσες μύγες δεν μπορεί να κάνουν λάθος’. Στο ίδιο επίπεδο επιχειρημάτων άλλωστε η ελίτ της νεοφεουδαρχίας στην χώρα μας έχει αναδείξει τα αστεία πονήματα του, σε συγγραφικά έπη. Και με το ίδιο επίπεδο επιχειρημάτων αναζητά την συνομωσία που πολεμά την ‘προσφορά’ της κάστας τους στον τόπο. Σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία διώκεται από τους φοροεισπράκτορες, καταφρονείται από τους πολιτικούς, και νομιμοποιεί την εισβολή της Τρόικας και των Μεσσιών για την διάσωση της, ο αδερφός Νίκος φυτεύει σπόρους συνομωσίας στον πρόθυμο κομματικό στρατό στην αρχή ‘μετά από εμένα το χάος’ που καθόρισε την πορεία του ΠΑΣΟΚ στην ιστορία. Δυστυχώς η ιστορία της μεταπολίτευσης στην χώρα μας δεν είναι άλλο από μια μακροσκελής πιστή και λεπτομερής μίμηση αυτού του προτύπου, κατάχρησης και προσπάθειας πειθούς μέσω ενός δημόσιου λόγου χωρίς αύριο.
02.01.2012 | 12:47
"Δεύτερον, ως προς την δημοκρατία του; Πιο ελεύθερα πρωθυπουργός να αφήνει τους υπουργούς του, χωρίς ενδείξεις, αλλά περιμένοντας πρωτοβουλίες δικές τους, δεν έχει περάσει. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ (Σε στυλ Καραμανλή και Ανδρέα) και γι' αυτό κατηγορήθηκε. Το αντίθετο. Λειτουργούσε με κλίμα συναίνεσης πάντα.. Ο ΓΑΠ περίμενε να αναλάβουν και πρωτοβουλίες οι υπουργοί τους.... το έκαναν όμως;" Και τι είναι η κυβέρνηση ρε Νικολάκη? Παιδική χαρά? Αντε να παίξεις με τα CDS σου και άσε μας στον πόνο μας...
02.01.2012 | 10:45
Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους... Δυστυχώς αγαπητέ Νίκο εξακολουθείς μετά από 40 σχεδόν χρόνια να βλέπεις την "δημοκρατία" όπως ο Alex που πήγε στη "κακόμοιρη" ελληνική επαρχία για να βαφτίσει το βλαστάρι του κομματάρχη του πατέρα σου... Κατά κάποιο περίεργο τρόπο η οικογένεια σου έχει αναλάβει "εργολαβικώς" να μας σώνει εδώ και 60 χρόνια και τα αποτελέσματα δυστυχώς δεν την δικαιώνουν...
02.01.2012 | 10:00
EviS. 02.01.2012 | 03:10 Καλημέρα και καλή βδομάδα . Θάθελα να σε ρωτήσω το εξής απλό : Πές μας ΤΗ ΛΥΣΗ του όλου προβλήματος .Ολοι όσοι διαμαρτύρονται και μερικοί με πάθος [ που πολλές φορές φθάνει στο μίσος ] ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΟΥΝ χωρίς να προτείνουν λύσεις .EviS περιμένω τις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ. Με την ευκαιρία θάθελα την γνώμη σας για ΒΕΝΙΖΕΛΟ ,ΛΟΒΕΡΔΟ ,ΡΑΓΚΟΥΣΗ ,ΠΑΠΑΔΗΜΟ ,ΣΑΜΑΡΑ κλπ . Δεν αναφέρομαι στο Χρυσοχοίδη διότι ο άνθρωπος ενώ υποσχόταν πολλά έκανε μια αρνητική ΦΟΥΣΚΑ στο τομέα της ανάπτυξης . Σας ευχαριστώ
02.01.2012 | 03:22
Διορθωνω τα λαθη εμμπιστοσυνη,Αμμερικηκλπ.Κολλαει το πληκτρολογιο μου στο γραμμα μ και το βγαζει διπλο.
02.01.2012 | 03:10
Dionisis. Καλη χρονια κατ'αρχην.Ο Νικος Παπανδρεου ειναι θεσμικο προσωπο,ειναι κυβερνητικος εκπροσωπος,ωστε ν'απαντα σε κριτικη που ασκειται στο κυβερνητικο εργο του αδερφου του;;Ειχε καποια θεση συμβουλου και δεν το ξεραμε;;Να βγουν και τα ξαδελφια,πεθερες,κουνιαδες,κουνιαδοι κλπ να μιλησουν τοτε.Η ακομα καλυτερα τα παιδια του πρωην Πρωθυπουργου.Η η συζυγος του.Η η μητερα του.Η ολοι μαζι απαρτια.Ποιος ειναι ο Νικος Παπανδρεου;To 2007 ειχε εμφανιστει στην τηλεοραση για να μιλησει εκ μερους του αδερφου του,στον κ.Ευαγγελατο.Μα τοσο λιγη εμμπιστοσυνη εχει στον αδερφο του;;Εχετε γνωρισει εσεις ποτε κανεναν πολιτικο,μελλοντικο Πρωθυπουργο χωρας,που αντι για τον ιδιον,να βγαινει στην τηλεοραση ο αδερφος του,για να παραπονεθει για τη κακη συμπεριφορα καποιων προς τον αδερφο του....;;;Α ναι στην Τανζανια ισως,αντε και στην Ζιμπαμπουε.Και τι λεει;;;Τ Ι Π Ο Τ Α.Τοσο πολυ τιποτα,που ειλικρινα,απορω γιατι σταλθηκε αυτη η ασυνταχτη,κακογραμμενη,σχεδον αστεια επιστολη.Διονυση,ο κΠαπανδρεου δεν χρησιμοποιησε μια χαρουλα τα ιδια ακριβως μεσα,που τωρα κατηγορει,για να τον αναδειξουν σε Πρωθυπουργο και στην μεγαλη ελπιδα αυτης της χωρας;;;Διαβαζετε τον τυπο,βλεπετε τηλεοραση,υποθετω.Πως σας ξεφυγε αυτη η λεπτομερεια.Αλλα τοτε ηταν καλα,ετσι;;Τοτε που ολοι τον υμνουσαν,τα ΜΜΕ εκαναν μια χαρα την δουλεια τους.Τωρα που τον επικρινουν σκληρα,ειναι τα συμφεροντα.ΠΟια συμφεροντα;;;Παμε τωρα στα μετρα.Συμφωνω στα οσα λετε περι εφοριακων,δημ.υπαλληλων κλπ κλπ.Αλλα τι εκανε,πειτε μου;;;Αποδειχτηκε οτι ειχε ολο τον χρονο να καταρτησει ενα ευελικτο προγραμμα εξυγιανσης του δημοσιου τομεα,με απολυσεις αν χρειαζοταν και με οτιδηποτε αλλο απαραιτητο.Δεν ειχε ομως το απαιτουμενο πολιτικο υψος για να το κανει,η αγαπη του για την καρεκλα ηταν μεγαλη και αποφασισε να διαλυσει τον ιδιωτικο τομεα.Αυτος και μονο αυτος.Γιατι αν ηθελε,αν ηταν εδω και δεν ελειπε σε ταξιδακια για το καλο της χωρας,για να τονωσει δηθεν την δημοσια εικονα της(ποιο καλο;;;;Που παμε στο εξωτερικο και ντρεπομαστε να πουμε οτι ειμαστε Ελληνες;;;Αυτο το καλο εκανε,ετσι τονωσε την δημοσια εικονα της χωρας)ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥς ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ.Ας αφηνε τα ταξιδια για αλλους η ας φροντιζε να ειχε στο ποδι του αξιολογα στελεχη που να εκαναν την δουλεια γι'αυτον.Ξερετε,ενας καλος Πρωθυπουργος,ενας διορατικος πολιτικος εχει παντα την ικανοτητα να διαλεγει και αξια στελεχη.Πολλες φορες δε,αν τα στελεχη ειναι πολυ ικανα,δεν χρειαζεται καν να ειναι ο ιδιος ικανος.Ενα παραδειγμα ο Reagan στην Αμμερικη.Ηταν σχεδον κουτος,αλλα η προεδρικη του θητεια χαρακτηριστηκε επιτυχης,επειδη οι συμβουλοι του και το επιτελειο του ηταν αξιολογο.Και να δεχτω λοιπον οτι ο ΓΑΠ αυτους ειχε,αυτους εβαλε.Οταν καταλαβε οτι δεν ηταν δα και τιποτα σαινια,οχι μονο δεν τους αντικατεστησε αμεσως,αλλα και οταν το εκανε,ανοιξε διαπλατα την πορτα του βαθεως πασοκ,αυτου που ο ιδιος εξορκιζε λιγο καιρο πριν και διορισε,για παραδειγμα,σε νευραλγικα υπουργεια,υπουργους σαν τον Ρεππα.Αν ειναι δυνατον.Αν ειναι δυνατον..... Παμε τωρα στην εποχη Καραμανλη.Σαφεστατα και δεν εφταιγε ο ΓΑΠ για τον υπερδανεισμο του Καραμανλη.Γιαυτο αλλωστε και καποιοι απο εμας τον ψηφισαμε.Για να δωσουμε μια ευκαιρια σε εναν πολλα υποσχομενο πολιτικο,διαφορετικου υφους και στυλ,που βεβαια αποδειχτηκαν φουσκες τραγικες.Για το δευτερο,τριτο,τεταρτο κλπ μνημονιο,ποιος φταιει;;Για το οτι οι Ευρωπαιοι εχασαν την υπομονη τους και καταλαβαν οτι δεν συζητουν με μια σοβαρη και αξιοπιστη κυβερνηση και σκληρυναν σαν παγο τη σταση τους ποιος φταιει;;Για το οτι η Ευρωπη,το ΔΝΤ κλπ, πηραν το δικαιωμα να μας εξευτελιζουν ανοιχτα και απροκαλυπτα σαν χωρα,ποιος φταιει;;Για το οτι τα παντα παρελυσαν και τιποτα πια δεν λειτουργει,ποιος φταιει;;Ποιος εβγαζε φωτογραφιες γεματες αγαπη και τρυφεροτητα με τον Φωτοπουλο της δεη;;Ο ΓΑΠ δεν τα εκανε;;Και υστερα ο Φωτοπουλος του αλλαξε τα φωτα στην ....αγαπη;;Για το οτι το ΕΣΠΑ μενει ακουνητο και αγελαστο,ποιος φταιει;;Γιατι δεν πιεστηκαν μεχρι εσχατων οι υπευθυνοι υπουργοι για να δοθει μια ανασα στην αγορα και στην ανεργια;;Αλλα σκασιλα του τοΥ ΓΑΠ.Ειχε να σκεφτει το διεθνες προφιλ του και οχι τους ανεργους.Γιατι,λοιπον,να πιεσει τους υπουργους να δωσουν μια ανασα σε καποιες ελληνικες οικογενειες;;Αλλα εβγαινε και μας ελεγε,με αυτες τις ομιλιες του τυπου ζητειται ελπις,ποσο περηφανος νιωθει για τους υπουργους του,για το εργο τους ,για τον Ελληνικο λαο και τις θυσιες του(ενω στην Ευρωπη ελεγε ποσο διεφθαρμενος ειναι ο Ελληνικος λαος),αλλα δεν φανηκε να πολυσεβαστηκε αυτες τις θυσιες.Γιατι αν τις σεβοταν θα ειχε βαλει το μαχαιρι στο λαιμο των υπουργων,μεχρι εσχατων.Και,οπως εγραψε ο κ.Νικος Παπανδρεου το αποτελεσμα μετραει.Που οπως το ζειτε και εσεις,ειναι τραγικο.Τοσο τραγικο,που πολλοι απο εμας,φανατικοι υποστηρικτες της Ευρωπης και του ευρω,να αρχισουμε να σκεπτομαστε την δραχμη σαν εναλλακτικη λυση.Γιατι το ταξιδι που διανυσαμε μεχρι να φτασουμε σε αυτο το αποτελεσμα ,ηταν ενας διχρονος εφιαλτης,μεσα στον φοβο,στην καταθλιψη,στην παγκοσμια κατακραυγη και περιφρονηση και τελικα στο απολυτο μηδεν.Σκεφτειτε λοιπον,οτι ο ΓΑΠ,αντεστρεψε τη ροη των ονειρων μας σε τετοιο σημειο,ωστε η απολυτη καταστροφη(δραχμη)να φανταζει σαν μια εναλλακτικη λυση,σαν μια ελπιδοφορα επιλογη.Ποσο μεγαλυτερο κακο απο αυτο,μπορουσε α κανει ενας Πρωθυπουργος;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: