Παρασκευή

Ακόμη μια εγκληματική συμμορία Αλβανών στα χέρια της Ασφάλειας Σερρών







Image 






Ακόμη μια εγκληματική συμμορία ένοπλων ληστών εξάρθρωσε η ασφάλεια Σερρών σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Νιγρίτας Σερρών. Η συμμορία αποτελούνταν από 5 άτομα και που προς… μεγάλη έκπληξη των αστυνομικών όλοι ήταν Αλβανοί. Η συμμορία ευθύνεται μεταξύ άλλων και για δύο ένοπλες ληστείες  που έγιναν χτες, Πέμπτη, εντός οικιών που διαπράχθηκαν σε βάρος των ενοίκων στην Τέρπνη και στο Δημητρίτσι Σερρών.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της συμμορίας πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον την 14.01.2012, με σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών, σε μονοκατοικίες χωριών του Δήμου Νιγρίτας Σερρών ενώ εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική ομάδα, διευκρινίστηκαν οι ρόλοι τους και προσδιορίστηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους.
Οι συλληφθέντες εκτός από τις δύο ληστείες της Πέμπτης, συμμετείχαν στη διάρρηξη μονοκατοικίας 57χρονης στα Θερμά Σερρών, όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσαφικά. Επίσης, ένας 22χρονος εκ των συλληφθέντων στο τέλος Οκτωβρίου αφαίρεσε ένα μοτοποδήλατο 32χρονου στη Νιγρίτα Σερρών.
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία της έρευνας διενεργήθηκαν έρευνες σε τρεις οικίες των αλλοδαπών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά δύο κοντόκαννα κυνηγετικά όπλα, κυνηγετικά φυσίγγια, δύο μαχαίρια, ένας λοστός, τέσσερις κουκούλες full – face και τέσσερα ζευγάρια γάντια.
Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ, ένας φορητός υπολογιστής, δύο κινητά τηλέφωνα και σύνολο κοσμημάτων.
Αν και νεοϊδρυθείσα η συγκεκριμένη συμμορία  είναι μια από τις δεκάδες (κυρίως Αλβανών και Γεωργιανών)  που δρουν σε όλη τη χώρα έχοντας έρθει στη χώρα στο όνομα της «οικονομικής μετανάστευσης» σε μια μαζική είσοδο που έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας άτυπης εισβολής.
Και αν αυτό το πρόβλημα είχε διαγνωσθεί από την πολιτεία, τότε τα πράγματα θα έπαιρναν αργά ή γρήγορα την απαραίτητη διορθωτική τους πορεία. Δυστυχώς όμως όχι μόνο το πρόβλημα δεν έχει διαγνωσθεί και λυθεί, αντίθετα αποτελεί μέρος ενός πολύ ευρύτερου σχεδίου  στο οποίο το κράτος φέρει το δικό του -σημαντικό- μερίδιο ευθύνης, με το να προωθεί και προπαγανδίζει, με όσους τρόπους μπορεί το απαράδεκτο αυτό καθεστώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: