Τρίτη

Αποσύρεται υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου ο Ανδρέας Λοβέρδος από την κούρσα της διαδοχής

«Βόμβα» από Λοβέρδο: «θα συμπορευθώ με τον Βενιζέλο»!

Αποσύρεται υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου ο φυγοδικος Ανδρέας Λοβέρδος από την κούρσα της διαδοχής της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και κανει αποπειρα να σωθει , όπως διαφάνηκε από τις δηλώσεις τους μετά τη μεταξύ τους συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών!  Οι δύο υπουργοί επισφράγισαν μάλιστα τη συμμαχία τους με ένα σταυρωτό φιλί μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και με ένα θερμό εναγκαλισμό. 

«Θα συμπορευθώ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο»  ανέφερε συγκεκριμένα πριν  από λίγο ο υπουργός Υγείας, μετά από την συνάντησή τους, που θεωρητικά αφορούσε τα…  φάρμακα, αλλά κυρίως τις εσωκομματικές εξελίξεις αποδείχθηκε ότι αφορούσε.  Οι δύο υπουργοί διαβεβαίωσαν ότι εγγυώνται την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, ότι στηρίζουν ολόψυχα την αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε από την δική του πλευρά ότι θα αντιμετωπίσουν από κοινού τα εσωκομματικά ζητήματα και  ότι   αναλαμβάνουν πρωτοβουλία «για να αλλάξουμε τους εσωτερικούς ρυθμούς στο ΠΑΣΟΚ, για να ξαναδώσουμε στην παράταξη μία νέα συλλογικότητα, μία αίσθηση συμπόρευσης και αισιοδοξίας».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμα ότι «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναγίνει συλλογικός δημοκρατικός φορέας και για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να σταθεροποιηθεί και να αποκτήσει προοπτική».Εξέφρασε ακόμα την πεποίθηση ότι ο  κ. Γ. Παπανδρέου θα αντιμετωπίσει με θετικό τρόπο την πρωτοβουλία, για την οποία πάντως δεν τον είχαν ενημερώσει (θα επιδιώξουν συνάντηση μαζί του ακριβώς για τον ίδιο λόγο).

Η ανακοίνωση της συμπόρευσης Λοβέρδου-Βενιζέλου, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει προηγουμένως το star.gr,  για επικείμενη συμφωνία τους  και για πρόθεση του υπουργού Υγείας να στηρίξει τελικά τον  υπουργό Οικονομικών στην κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, αποσυρόμενος από την  δική του υποψηφιότητα, όπως και για  ραγδαίες εξελίξεις που θα δρομολογήσει η συνάντησή τους.

Πάντως, σύμφωνα με  καλά πληροφορημένες πηγές, αν  και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη πρωτοβουλία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ  για να τεθεί προ των ευθυνών του στη συνεδρίαση  της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη ο  Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να εκλεγεί  άμεσα νέος αρχηγός , στις  προθέσεις Βενιζέλου και Λοβέρδου τουλάχιστον δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται η εκλογή νέου προέδρου από την συγκεκριμένη συνεδρίαση της  Κ.Ο.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: