Παρασκευή

Ο Πειραιώς Σεραφείμ τα «έχωσε» χοντρά στους αριστερούς και στον υπουργό Δικαιοσύνης!


120210-serafeimΔιαφωνεί με τις ρυθμίσεις του «αντιρατσιστικού» νόμου, ο οποίος περιορίζει δραστικά την ελευθερία της έκφρασης, διαφωνεί με τη στάση της Πολιτείας έναντι των σεξουαλικών μειονοτήτων, διαφωνεί με τις ρυθμίσεις για τα ναρκωτικά, που ευνοούν τους εμπόρους του λευκού θανάτου, ενώ ζητά από τους αριστερούς πολιτικούς να επανεκτιμήσουν την αθεϊστική τους στάση.
Επιστολή-κόλαφο απέστειλε στους επικεφαλής των τριών κομμάτων της αριστεράς, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς, κ. Σεραφείμ. Και αφού τους επαινεί την αντιμνημονιακή τους στάση, λέγοντας πως αγωνίζονται «για την διάσωσι της φιλτάτης Πατρίδος εκ των αρπακτικών διαθέσεων των δανειστών και πιστωτών Αυτής που πραγματούμεναι αναποδράστως θα οδηγήσουν εις την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας», τους τα «χώνει» άγρια!
Αρχικά, τα βάζει με τον «προοδευτικό» υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου για τα νομοσχέδια που στέλνει στη Βουλή προς συζήτηση, με θέμα την «Καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας», αλλά και τον «Κώδικα ναρκωτικών», κάνοντας λόγο για «παγκόσμια φασιστική πρωτοτυπία», όσον αφορά στις ρυθμίσεις «περί συλλογικής ευθύνης των νομικών προσώπων για 'αδικοπραγίες ενός φυσικού προσώπου που ενεργεί είτε ατομικά είτε ως μέλος οργάνου και κατέχει διευθυντική θέση'». Επισημαίνει, δε, ότι τα παραπάνω θα οδηγήσουν σε φίμωση των «ιστολογίων, εφημερίδων και περιοδικών, αφού ακόμα και η αναφορά εις την εγκληματικότητα ομάδων λαθρομεταναστών η εις το επιβαλόμενο από το Ισλάμ 'τζιχάντ' και εις τον φονταμενταλισμό του, θα αποτελή πράξι ποινικά κολάσιμη».
Άφοβα, υπογραμμίζει ότι η εισαγωγή της έννοιας της «πολυπολιτισμικής κοινωνίας» είναι αφενός αυθαίρετη και αφετέρου αντισυνταγματική, αφού το ίδιο το Σύνταγμα αναφέρεται στην έννοια του Έθνους (στην παρ. 3 του άρ. 1 αναφέρεται ότι «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα»). Και τονίζει πως η προσπάθεια του κράτους να προσδιορίσει νομικά μία σειρά από «αποκλίνουσες συμπεριφορές» σε σχέση με την πεπατημένη των σεξουαλικών κατευθύνσεων, αλλά και της εμπλοκής αυτών των ανθρώπων σε αδικήματα που σχετίζονται με αυτές (π.χ. παιδεραστία), τίθεται επίσης στο στόχαστρο του ιεράρχη. Και λέει: «Είναι ασφαλώς συμπαθέστατα τα θύματα αυτής της τραγικότητος ως πρόσωπα και έχουν οπωσδήποτε ανάγκη της αγάπης και της στοργής αλλά είναι αποτρόπαιο βδέλυγμα η πρακτική της ζωής των και τυγχάνει αδιανόητο να αναγνωρισθή ως θεσμός δικαίου», προσθέτοντας ότι «φαίνεται ότι το τρομακτικό παράδειγμα της Ολλανδίας της οποίας η έννομος τάξις ανεγνώρισε 'κόμμα παιδοφίλων' μεταδίδεται ως λοιμική νόσος και παρ' ημίν».
Ο σεβασμιότατος διαφωνεί και με την αποποινικοποίηση της κατοχής ναρκωτικών για προσωπική χρήση, λέγοντας ότι «αντιβαίνει πλήρως εις τη λογική... δεν είναι εφικτόν να κριθή δεόντως και να εκτιμηθή η προσωπική χρήσις... Ένας χρήστης που εκκινεί με 50 mg ηρωΐνης... μπορεί να χρειάζεται δύο ή τρία ή παραπάνω γραμμάρια την ημέρα... Αν αυτή η παράγραφος του νομοσχεδίου δεν αποτελεί την ναυαρχίδα της ουσιαστικής αποποινικοποιήσεως της διακινήσεως των ναρκωτικών ουσιών, συλλήβδην έχομε υποστεί επιδημία κρετινισμού, διότι όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ευρωπαϊκού κέντρου παρακολουθήσεως ναρκωτικών και τοξοκομανίας τέσσερα κιλά ινδικής καννάβεως ή δύο κιλά ηρωΐνης κοστίζουν περίπου 40.000 ευρώ. Επομένως δια να εμπίπτη κανείς εις τας διατάξεις του αθλίου αυτού νομοθετήματος, θα πρέπει να διακινή τόνους ναρκωτικών!».
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κλείνει την επιστολή του, ζητώντας από Παπαρήγα, Τσίπρα και Κουβέλη, να επανεξετάσουν την προσέγγισή τους προς τη θρησκεία: «Με ιδιαίτερο σεβασμό και εκτίμηση εις το Υμέτερο πρόσωπο χρεωστώ επ' ευκαιρία της επικοινωνίας μεθ' Υμών να αντικρούσω καθηκόντως τον διακηρυσσόμενον υπό του Υμετέρου κομματικού σχηματισμού αθεϊσμόν και να παρακαλέσω να επανεκτιμήσητε τα επιστημονικά, φιλοσοφικά και ιστορικά δεδομένα που κρατούν Υμάς δεσμώτες εις το 'μουράγιο' της τραγικής εγκοσμιοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: