Πέμπτη

Πτώση της ΝΔ κατά 3% και του ΛΑΟΣ κατά 1,5%

Μια νέα δημοσκόπηση της VPRC, για λογαριασμό του περιοδικού «Επίκαιρα», η πρώτη από την ημέρα της ψήφισης του νέου μνημονίου, έρχεται να επιβεβαιώσει το ήδη γνωστό: ο δικομματισμός τελειώνει και στρώνεται ο δρόμος για την πλέον πολυκομματική Βουλή από το 1974 και μετά. Ο κατακερματισμός είναι παραπάνω από φανερός, με τους πολίτες διατεθειμένους να τμωρήσουν τα μεγάλα κόμματα, αλλά και όσους μετείχαν ή μετέχουν της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου.
Το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται να τελειώνει, καθώς αποσπά μόλις 11% των προτιμήσεων (πτώση από την δημοσκόπηση του Ιανουαρίου κατά 1%) και οι ψηφοφόροι του προσχωρούν ομαδικά στην Δημοκρατική Αριστερά. Η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, καταγράφει ποσοστό 27,5%, αδυνατώντας να κεφαλαιοποιήσει από την κρίση, μιας και η αλλαγή στάσης της στο θέμα του μνημονίου, δεν εκτιμήθηκε καθόλου. Η πτώση της ανέρχεται στο 3%. Η Δημοκρατική Αριστερά βρίσκεται στο 16%, το ΚΚΕ στο 14% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 13,5%. Το ΛΑΟΣ εμφανίζει για άλλη μια φορά πτώση, χωρίς όμως να κινδυνεύει μέχρι στιγμής να μείνει εκτός Βουλής. Όμως, το 4,5%, αρκεί για να χτυπήσει σήμα κινδύνου στην Καλλιρρόης... Οι Οικολόγοι βρίσκονται στο 3,5%, δείχνοντας όσο περνάει ο χρόνος να εξασφαλίζουν την είσοδό τους στη Βουλή. Η ΧΑ βρίσκεται στο 2,5% και δείχνει να διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδό της στη Βουλή, πλιαγιοκοπώντας από τα δεξιά τον ΛΑΟΣ. Την ίδια ώρα, η Δημοκρατική Συμμαχία βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στο 2% (πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα κατά 0,5%), με τη Ντόρα Μπακογιάννη να έχει αντιληφθεί την αποτυχία του εγχειρήματός της και να διαπραγματεύεται με τη Συγγρού την επιστροφή της.
Το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά αποσπά την προτίμηση του 2%, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκεται πολύ μακριά από την είσοδό της στη Βουλή, με ποσοστό 1%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: