Κυριακή

Εκτακτο !!!! Αρχισαν τα οργανα στη Νεα Δημοκρατια γραφουν Αμερικανοι αναλυτες!!!!!!




Αμερικανοι αναλυτες  αναφέρουν οτι ανάλογα με το αποτέλεσμα (και ειδικότερα το ποσοστό της ΝΔ) ο Δ. Αβραμόπουλος ετοιμάζει από τώρα δήλωση για το βράδυ της Κυριακής. Κατά τις πληροφορίες, θα πρόκειται για δήλωση που θα ανοίγει θέματα..

Σύμφωνα με τους εγκυρους αναλυτές υπό την απειλή μιας πρωτοφανούς για τη ΝΔ εκλογικής καθίζησης εδωσε  την εκλογική μάχη ο Αντώνης Σαμαράς... Ο οποίος παρέλαβε τη ΝΔ με ένα ποσοστό ήττας λίγο πάνω από το 33% και εβλεπε  τις δημοσκοπήσεις καθηλωμένες σε ποσοστά κομματικής συντριβής -γύρω από το 18% και με τις καλύτερες να μην ξεπερνούν το 22%!!! Με αποτέλεσμα οι προπέτες που δε λείπουν ποτέ από τα κόμματα εξουσίας να σχολιάζουν ήδη ότι ήρθε ως «σιδηρούς» και αποδεικνύεται ο πιο ξύλινος ηγέτης που είχε το κόμμα από την ίδρυσή του.
Η εικόνα Σαμαρά μέσα στο κόμμα ωστόσο είναι φυσικό να υφίσταται τις φθορές που υφίσταται και στην κοινωνία. Στον αρχηγό της ΝΔ καταλογίζονται:
• Οι απότομες στροφές στη στρατηγική του, κυρίως το άλμα από το «όχι» στο πρώτο μνημόνιο στο «ναι» στο δεύτερο και από την καταγγελία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνης για τη σημερινή κατάσταση στη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Είναι κοινή πεποίθηση ότι οι στροφές αυτές κόστισαν στην εκλογική επιρροή του κόμματος και οδήγησαν στο «φαινόμενο Καμμένου», που δημιούργησε νέα δεδομένα στο χώρο της Κεντροδεξιάς.
• Η εγκατάλειψη της στρατηγικής του μεσαίου χώρου, χάρη στην οποία η ΝΔ με τον Καραμανλή κέρδισε δύο εθνικές εκλογές, καταφέρνοντας να διεισδύσει στη λεγόμενη δημοκρατική παράταξη.
• Τα λάθη στην επιλογή προσώπων, καθώς οι περισσότεροι συνεργάτες του αποδείχτηκαν όχι μόνο χλωμοί πολιτικά, αλλά και ανίκανοι να αντέξουν το βάρος σκληρών αποφάσεων.
• Ο «ξύλινος» πολιτικός του λόγος, η επικοινωνιακή δυσκινησία που δείχνει και η οποία γίνεται ακόμα εμφανέστερη από τότε που παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ ο ευέλικτος και επικοινωνιακός Βενιζέλος.
• Η αποτυχία του να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, πράγμα που πάντοτε επεδίωκε ο Καραμανλής, ο οποίος επανέφερε στη ΝΔ τόσο τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, όσο και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ φρόντιζε να έχει τις καλύτερες σχέσεις με τη Ντόρα Μπακογιάννη. Επί της προεδρίας Σαμαρά όμως, όπως είναι γνωστό, εκτός από το προϋπάρχον ΛΑΟΣ στο χώρο της Κεντροδεξιάς γεννήθηκαν το ΔΗΣΥ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Με αποτέλεσμα η αυτοδυναμία να έχει γίνει απραγματοποίητο όνειρο.
• Τέλος στον Σαμαρά αποδίδεται έλλειψη ρεαλισμού και ορθής αντίληψης της πραγματικότητας εν σχέσει με το στόχο της αυτοδυναμίας. Στόχος που κατά πολλούς μέσα στη ΝΔ όχι μόνο είναι εντελώς ανέφικτος, αλλά και εκθέτει το κόμμα σε επιθέσεις ότι πάσχει από μικροκομματική επιπολαιότητα, δεν παίρνει υπόψη την κρισιμότητα των στιγμών για την πατρίδα και ενισχύει την εντύπωση της αναξιοπιστίας που υπάρχει για όλο το πολιτικό σκηνικό. «Αν θεωρούμε ρεαλιστικό ένα στόχο που όλοι ξέρουν ότι δεν είναι ρεαλιστικός, τότε πώς περιμένουμε να μας θεωρούν αξιόπιστους στους άλλους στόχους που θέτουμε για την οικονομία και την κοινωνία;», αναρωτιόταν πριν λίγες μέρες επώνυμο στέλεχος που ορκίζεται στο μεσαίο χώρο. Η απειλή μάλιστα του προέδρου της ΝΔ για νέες εκλογές αν δεν πετύχει αυτοδυναμία, πολλαπλασιάζει την αρνητική εντύπωση για τη στρατηγική του.
• Πολλοί παράγοντες της ΝΔ αναρωτιούνται τι επιδιωκε στην πραγματικότητα ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτοδυναμία, ή το ποσοστό εκείνο που θα του επετρέπε να είναι πρωθυπουργός της νέας συγκυβέρνησης; Αν ηθέλε κάτι τέτοιο, τότε « το επιδιώξε με λάθος τρόπο», λένε οι πιο μετριοπαθείς μέσα στη ΝΔ. «Διότι ο κόσμος καταλαβαίνει τα πάντα, και ο μόνος τρόπος να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρωθυπουργία ο Σαμαράς θα ήταν να πείσει ότι είναι μετριοπαθής, προσηλωμένος στο στόχο της σωτηρίας της Ελλάδας και έτοιμος να υπερβεί το κομματικό συμφέρον εν ονόματι του εθνικού. Και όχι να κάνει όπως τώρα το ακριβώς αντίθετο…».
Με λίγα λόγια ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο δεν πείθει την κοινωνία, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ότι εκπροσωπεί κάτι νέο, ελπιδοφόρο και αξιόπιστο, αλλά δεν πείθει και το ίδιο του το κόμμα ότι μπορεί να το βγάλει από τη δίνη του μνημονίου χωρίς σοβαρές απώλειες. Με αποτέλεσμα πολλοί να προβλέπουν ότι οι εκλογές αυτές θα αποτελέσουν το κύκνειο άσμα του ηγέτη της ΝΔ, εάν και εφόσον φυσικά επαληθευτούν τα γκάλοπ. Και πολλοί έχουν αρχίσει ήδη να αναπολούν πίσω από κλειστές πόρτες τον Κώστα Καραμανλή και τη στρατηγική του, που ακόμα και στην εκλογική μάχη της ήττας κράτησε τη ΝΔ σε ένα αξιοπρεπές ποσοστό.
Το ανθρωποφάγο μνημόνιο, εν ολίγοις, που καταβρόχθισε τον Παπανδρέου, τον Πάγκαλο, τη Ντόρα και τόσους άλλους εφαγε τώρα και τον Αντώνη Σαμαρά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: