Δευτέρα

Το αποτέλεσμα των εκλογών, έβγαλε το μέταλλο του Ελληνικού λαού


Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς

Mε το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών σφραγίστηκε μια για πάντα το τέλος της Μεταπολίτευσης, το τέλος των κομμάτων της κλεπτοκρατίας που οδήγησαν τον τόπο στην χρεοκοπία. Τo αποτέλεσμα είναι τέτοιο που θα συζητιέται και θα αναλύεται για πολύ καιρό. Ο Ελληνικός λαός απέδειξε ότι δεν εκβιάζεται και δεν χειραγωγείται εύκολα παρ’ όλα τα χτυπήματα σοκ που έχει δεχτεί τα τελευταία δύο χρόνια. Το αποτέλεσμα δε αποτελεί και μια δικαίωση για όλους όσους αγωνιστήκαμε αυτά τα δύο χρόνια για να ξεκουμπιστεί η τρόικα και το μνημόνιο από την πατρίδα μας.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρνουν να σχηματίσουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Έχουν λιγότερο από 151 βουλευτές και κάτω από 35% και οι δυο μαζί. Το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρη αποδοκιμασία των μνημονιακών δυνάμεων. Το ΠΑΣΟΚ του «λεφτά υπάρχουν» πλήρωσε στο ακέραιο την κοροϊδία του αρχηγού του. Ο λαός δεν συγχώρεσε τον εμπαιγμό του Παπανδρέου και όλης της μνημονιακής συμμορίας, που κάθε τόσο έλεγε δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα για να πάρουν χειρότερα μέτρα μετά από λίγο.

Η ΝΔ όμως είναι ξεχωριστή περίπτωση και ίσως θα γράφεται κάποτε σαν τραγική ιστορία αποτυχημένων χειρισμών για το πως έφτασε η αξιωματική αντιπολίτευση από 35% στο 19% και μάλιστα έχοντας απέναντί της την χειρότερη κυβέρνηση από συστάσεως ελληνικού κράτους. Αρχικώς ο αρχηγός εμφανίστηκε σαν προφήτης της νέας μεταπολίτευσης και φούλ αντιμνημονιακός, για να εξελιχθεί στον καλύτερο υπερασπιστή του μνημονίου, με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν και οι άλλοι για να μας βάλουν στο μνημόνιο.

Τελικά κατάφερε να διασπαστεί το κόμμα του. Όλο εκείνο το κομμάτι που γαλουχήθηκε με την αντιμνημονιακή ρητορική αποσπάστηκε και αποτέλεσε τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου. Τελικά, ο Αντώνης Σαμαράς όταν μίλαγε για τη νέα Μεταπολίτευση σίγουρα δεν φανταζόταν ότι αυτή η Νέα μεταπολίτευση θα παράσερνε και αυτόν τον ίδιο τον προφήτη της...

Καμμένος, Τσίπρας και Χρυσή Αυγή είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των χθεσινών εκλογών. Είναι πρωτοφανές ένα κόμμα δύο μηνών χωρίς υποδομές και στελεχιακή οργάνωση, με μέλη και φίλους που μαζεύτηκαν διαδικτυακά να καταφέρνει ένα τέτοιο ποσοστό. Όσο για τον Σύριζα, είναι ακριβώς το επικοινωνιακό ταλέντο του αρχηγού του που μάζεψε αρκετά τον λόγο του ώστε να απευθύνεται σε ευρύτερα ακροατήρια και η έξυπνη στρατηγική να καταθέσει κυβερνητική πρόταση που τον έφεραν δεύτερο...

Η Χρυσή Αυγή κεφαλαιοποίησε την καθημερινή της παρουσία στους δρόμους της Αθήνας και εισέπραξε μεγάλο μέρος της ψήφου αποδοκιμασίας των πολιτικών. Απομένει να δούμε πως θα χειριστεί από δω και πέρα την κατάσταση ο Μιχαλολιάκος, γιατί είναι διαφορετικό να ηγείσαι μιας ομάδας σκιν χεντ και διαφορετικό να ηγείσαι κοινοβουλευτικού κόμματος ψηφισμένου από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες.

Για ΛΑ.Ο.Σ. και ΚΚΕ θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή. Ειδικά η προεκλογική συμπεριφορά του ΚΚΕ, αλλά και η στάση που αναμένεται να κρατήσει κατά την διάρκεια των διερευνητικών εντολών, χρήζει ειδικής ανάλυσης .

Η επόμενη μέρα είναι ήδη εδώ .Τώρα πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση. Τα ξένα πρακτορεία έχουν τρομάξει με το αποτέλεσμα και έχουν ήδη αρχίσει οι εκβιασμοί από πλευράς των «εταίρων». Έτσι όπως είναι τα «κουκιά» και με δεδομένο την παραδοσιακή ασυνεννοησία των Ελληνικών κομμάτων μεταξύ τους, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως θα έχουμε και πάλι εκλογές σε ένα μήνα και με όλη την Ευρώπη επάνω μας... Υποπτεύομαι πως το παιχνίδι των εκβιασμών θα χοντρύνει επικίνδυνα αν πάμε τελικά σε εκλογές, καθώς τελειώνουν και τα ταμειακά διαθέσιμα του Ελληνικού Κράτους.

Να δούμε λοιπόν από τι μέταλλο είμαστε φτιαγμένοι και πόσο αντέχουμε στις πιέσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: