Πέμπτη

Aμειλικτα Ερωτηματα για τον Κωστα Αγοραστο!!!!



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Αρ.πρωτ……………………………
Ημερομηνία……………………….


Λάρισα 19/07/2012
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας , κ.Κ.Αγοραστό ,
και τους αντιπερειφερειάρχες των νομών Θεσσαλίας

Θέμα : Περιβαλλοντολογική καταστροφή του Θεσσαλικού κάμπου εξαιτίας της εγκατάστασης φωτοβολταικών συστημάτων.

Εξαιρετικά επικίνδυνες και ανησυχητικές συνθήκες θα υποστούν οι Θεσσαλοί πολίτες εξαιτιάς της εγκατάστασης και λειτουργίας σε χιλιάδες στρέμματα γόνιμης γης και βοσκοτόπων , χιλιάδων φωτοβολταικών συστημάτων , υπό τις προσταγές των «πραγματικών» κυβερνόντων κου Ραιχενμπαχ και Χααν και με πλοηγό το δήθεν επενδυτικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ».
Συγκεκριμένα , εδώ και ενάμιση χρόνο λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου υπό το καθεστώς «Καλλικράτης» ,η περιφέρεια Θεσσαλίας έχει καταστεί ένα άβουλο , διακοσμητικό και εκτελεστικό όργανο των πολυεθνικών συμφερόντων και έχει πάψει πλέον να εξυπηρετεί συμφέροντα των Θεσσαλών πολιτών. Αυτό φανερώνουν και τα εξαιρετικά μειωμένα εγκεκριμένα κονδύλια (μολίς 121 εκ.ευρω) για την περιφέρεια που έχουν προϋπολογιστεί, τα οποία δεν επαρκούν ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες των 800 χιλιάδων Θεσσαλών πολιτών .

Κατόπιν τούτων ,ερωτάσθαι:
1.Είναι νόμιμες και επιστημονικά εγκεκριμένες οι περιβαλλοντολογικές μελέτες που ενέκριναν οι αρμόδιες υπηρεσίες σας ;
2.Με ποια κοινή λογική, «εν μία νυκτί» εγκρίνονται άδειες για μεγάλα έργα εκατομμυρίων ευρώ ενώ όταν ένας απλός Θεσσαλός πολίτης θέλει να εγκαταστήσει σε λίγα στρέμματα λίγα φωτοβολταικά για να έχει ένα μικρό εισόδημα , πρέπει να αντιμετωπίσει το «τέρας» της γραφειοκρατίας και την απαράδεκτη συμπεριφορά των κρατικών υπαλλήλων;
3.Αμφιβάλουμε κατά πόσο είναι διαφανείς οι διαδικασίες ανάθεσης των έργων στις μεγάλες πολυεθνικές αφού δεν μας έχουν παραδοθεί πλήρεις οικονομοτεχνικές μελέτες .
4.Εξηγείστε μας ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος μιας πρώην «διορισμένης υπαλλήλου» της Κας Γερακούδης Καλλιόπης , η οποία παρακάμπτει τις αρμοδιότητες του περιφερειακού συμβουλίου και τον δικών σας προσωπικά .
5.Πότε πραγματικά θα εφαρμόσετε το πρόγραμμα που ανακοινώσατε προεκλογικά και βάσει αυτού εκλεχτήκατε περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
6.Κατόπιν των παραπάνω , τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε για να αποτρέψετε την επερχόμενη περιβαλλοντολογική καταστροφή της περιοχής μας ;

Ο ερωτών περιφερειακός σύμβουλος ,
επικεφαλής της παράταξης
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ»
Μητσιούλης Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: