Σάββατο

Άρτσι μπούρτσι και λουλάς!!! Αλήθεια, εσάς πώς σας φάνηκε η τελετή έναρξης του Λονδίνου; Εγώ θα σας το πω κρίσταλ κληρ, που 'λεν κι στου χουριό μου... Αηδίασα!



 Η τελετή άρχισε με την καλή μας αγελάδα να βόσκει κάτω στην λιακάδα, τουτέστιν την βρετανική εξοχή: άνθρωποι και ζώα -από πάπιες μέχρι αγελάδες και άλογα- μας έδειξαν τα ήθη των Βρετανών το πάλαι ποτέ, πριν ξεριζωθεί ένα δέντρο και αρχίσουν να φυτρώνουν καμινάδες και να εμφανίζονται μεταλλωρύχοι, σηματοδοτώντας το «πέρασμα» στην Βιομηχανική Εποχή.

Από ελικόπτερο με τον James Bond (βλέπε Daniel Craig) «έπεσε» στο στάδιο η βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ Βρετανοί αστέρες, όπως ο Mr. Bean, δεκάδες μουσικοί και ο David Beckham, έβαλαν την δική τους «πινελιά».

Από το Ολυμπιακό Στάδιο δεν έλειψε ούτε η Μαίρη Πόπινς με το ομπρελίνι της και άλλα έργα της βρετανικής παιδικής λογοτεχνίας (Πήτερ Παν, Χάρι Πότερ, 101 σκυλιά της Δαλματίας και η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων), ούτε καν το… σύστημα υγείας της χώρας!

Με… Mini Cooper μπήκε στην τελετή η «τυπική» βρετανική οικογένεια, ενώ ακολούθησε ένα υπαίθριο πάρτι με μουσική από διάφορες δεκαετίες και το πιο συγκινητικό μέρος της βραδιάς, ενός λεπτού σιγή και βίντεο με φωτογραφίες ανθρώπων που έχουν φύγει από την ζωή και είχαν σχέση με ανθρώπους που ήταν παρόντες στο στάδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: