Πέμπτη

ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΑΡΧΙΣΕ Η ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ 3000 ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ .ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ...

likieio-germania
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΒΑΥΑΡΙΑΣ
Krikis Athanassios, Dachauerstr. 481, 80993 München.Τηλ: 00491607423024 
ΜΟΝΑΧΟ , 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητοί συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Σχολική Χρονιά 2012/13.
Σήμερα ξεκινάει στο κρατίδιο της Βαυαρίας η νέα σχολική χρονιά, για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες σε όλα τα σχολεία και όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
Το ίδιο ισχύει και για περίπου 3000 ελληνόπουλα που επιμένουν και συνεχίζουν να παρακολουθούν ελληνόγλωσση παιδεία και μόρφωση.(Δημοτικό-Γυμν.-Λύκειο)
Η Ομοσπονδία Γονέων Βαυαρίας εύχεται σε όλους τους μαθητές ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς , ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΚΟΥΡΑΓΙΟ, να ανταπεξέλθουν κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, στα καθήκοντά τους.
Όταν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωνε (Κολωνία 12.09.2012) ότι:
''Ο Ελληνισμός της Γερμανίας μπορεί να περιμένει άμεσες λύσεις στο θέμα αυτό''
Όταν το Υπουργείο Παιδείας στης 17.08.2012 διαβεβαίωνε δια στόματος του
κ. Μιχαλολιάκου, παρουσία της κα. Μπερνίκου και γραπτώς στης 31.08.2012 ότι:
''Τα Έλληνικά Γυμνάσια και Λύκεια της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θα λειτουργήσουν κανονικά για το Σχολικό Έτος 2012-2013''.
Δεν μπορούσαμε τότε να φαντασθούμε το μέγεθος της κοροίδιας, όταν σήμερα 13.09.2012, όλα τα σχολεία στο κρατίδιο της Βαυαρίας ξεκίνησαν ομαλά με πλήρες πρόγραμμα και εκπαιδευτικούς, εκτός από τα Ελληνικά σχολεία!
Αυτά τα σχολεία, που Πρωθυπουργός και Υπουργείο Παιδείας, διαβεβαίωναν σε όλους τους τόνους τον απόδημο Ελληνισμό ότι: Όλα θα λειτουργήσουν ομαλά!
Σε κανένα Δημοτικό δεν πέρασαν τα λεωφορεία να παραλάβουν τους μαθητές.
Σε κανένα σχολείο δεν δόθηκε πρόγραμμα και βιβλία, ενώ το σημαντικότερο.....
Σε κανένα σχολείο δεν υπήρχε ο προβλεπόμενος αριθμός εκπαιδευτικών για να αναλάβουν τα καθήκοντά τους και να υποδεχθούν τους μαθητές στις αίθουσες.
Εμείς το γνωρίζαμε και το φωνάζαμε από τον Ιούνιο, το ερώτημα είναι :
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και το Υπουργείο Παιδείας, δεν το γνώριζαν και συνεχίζουν να κοροιδεύουν τον Απόδημο Ελληνισμό και τα ελληνόπουλα?
Αγαπητοί συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,
Το μέλλον, η σωστή λειτουργεία και η Αναβάθμιση των Ελληνικών Σχολείων, όπως και το μέλλον των παιδιών μας , εξαρτούνται μόνον, από την δική μας συμπαράσταση και στήριξη, προς αυτά τα σχολεία και απέναντι στα παιδιά μας.
Το μέλλον των Ελληνικών Σχολείων είναι υπόθεση όλου του Απόδημου Ελληνισμού, είναι υπόθεση του καθενός από εμάς, είναι υπόθεση όλων μας!
Σωτήρες δεν υπάρχουν, Αυτοί, είναι μόνο ψέυτικες υποσχέσεις και παχειά λόγια !

Για την Ομοσπονδία Γονέων Βαυαρίας
Κρίκης Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: