Δευτέρα

Γραμματίδης: Να βγούμε από τα υπόγεια της ύφεσης

Γραμματίδης: Να βγούμε από τα υπόγεια της ύφεσης
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 με ιδιαίτερα πολυπληθή και σημαντική παρουσία επιχειρηματιών, πολιτικών και εκπροσώπων του πολιτισμού και του τύπου. Στη δεξίωση απηύθυναν χαιρετισμό, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, ο Πρέσβης  των Η.Π.Α., Daniel Bennett Smith, και ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης
Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Γιάννος Γραμματίδης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους με ευχές για μια καλύτερη χρονιά και ανακοίνωσε τις νέες δράσεις του Επιμελητηρίου για το 2013: το Breakthrough Greece, μια καινούργια δυναμική ιστοσελίδα που θα προωθεί καινοτόμες κι επιτυχημένες επιχειρήσεις σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο και το 2ο Greek Investment Forum in NY, έναν συνδυασμό συνεδρίου και roadshow για την προβολή μιας αξιόπιστης και δημιουργικής Ελλάδας με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων. Ο Πρόεδρος τόνισε ότι το Επιμελητήριο θα συνεχίσει τις δράσεις εξωστρέφειας για την ενίσχυση των εξαγωγών και για την βελτίωση των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Την ομιλία του ολοκλήρωσε δηλώνοντας: «Οι δράσεις μας σκοπό έχουν να αναδείξουν την αξιοκρατία, την δεοντολογία, τον σεβασμό, την διαφάνεια, την αξιοπρέπεια, την δικαιοσύνη, την ισονομία, την ακεραιότητα, την ευθύνη και την λογοδοσία και να τις καταστήσεις ξανά αρετές των Ελλήνων. Και πάνω από όλα, με αισιοδοξία να βγούμε από τα υπόγεια της ύφεσης στις λεωφόρους της ανάπτυξης, με αυτοπεποίθηση και πνεύμα συνέργειας.»
 Ο Πρέσβης  των Η.Π.Α., Daniel Bennett Smith ευχαρίστησε το Επιμελητήριο για τους δυνατούς εμπορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς, που έχει χτίσει μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής και επισήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Ελλάδας, προκειμένου να δημιουργήσει ξανά μια δυναμική και ανταγωνιστική οικονομία. Τόνισε, επίσης, ότι παρά το ότι ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση του είναι σίγουροι για την ανάκαμψη της Ελλάδας.
Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο βράβευσε τις Επιτροπές του Επιμελητηρίου για το σημαντικό έργο που αυτές επιτελούν στην επεξεργασία, διαμόρφωση και προώθηση τεκμηριωμένων θέσεων και προτάσεων για την ανάταξη της οικονομίας και την στήριξη της επιχειρηματικότητας. Τους επαίνους παρέλαβαν εκ μέρους των Επιτροπών οι Πρόεδροι τους και συγκεκριμένα οι κκ.: Μάριο Κυριάκου, Επιτροπή Κυβερνητικών Υποθέσεων, Νικόλαο Μπακατσέλο, Επιτροπή Βορείου Ελλάδος, Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Επιτροπή Καινοτομίας, Εκπαίδευσης και Επιχειρηματικότητας, Στέλιο Σταυρίδη, Επιτροπή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Σταύρο Κώστα, Επιτροπή Φορολογικών Θεμάτων, Γεωργία Καρτσάνη, Επιτροπή Women in Business, Πασχάλη Αποστολίδη, Επιτροπή Φαρμακευτικών Εταιριών, Ανδρέα Στυλιανόπουλο, Επιτροπή Τουρισμού, Βενετία Κουσία, Επιτροπή Ασφαλιστικών και Εργασιακών Θεμάτων, Κωνσταντίνο Παπακωστόπουλο, Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης, Αρτέμη Μυρόπουλου, Επιτροπή Ηγεσίας, Κατερίνα Γαλανοπούλου, Επιτροπή Προστασίας Διανοητικής Ιδιοκτησίας,  Θεόδωρο Λιακόπουλο, Επιτροπή Εταιριών Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και Διαγνωστικών.
Την εκδήλωση χορήγησαν οι εταιρίες: Abbott, Abbvie, Amgen Athenian Brewery  Ernst & Young, GlaxoSmithKline , Interamerican, Merck, Pfizer, Pharmaserve Lilly, Sanofi-Aventis, Stanley Black and Decker και υποστήριξαν οι εταιρίες CoCa Cola 3E και Pernord Ricard.

Δεν υπάρχουν σχόλια: