Δευτέρα

Αθλιοτητα μεγατονων!!!Κάνουν έξωση σε στρατιωτικούς για να στεγάσουν παράνομους μετανάστες!


Κάνουν έξωση σε στρατιωτικούς και στις οικογένειές τους για να δώσουν τα οικήματα στα οποία μένουν σε παράνομους μετανάστες. Συμβαίνει σύμφωνα με όσα καταγγέλουν στρατιωτικοί στην Μυτιλήνη ,όπου ένα στρατόπεδο το οποίο έκλεισε μετατράπηκε σε συγκρότημα στρατιωτικών οικιών για στρατιωτικούς που δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να πληρώνουν ενοίκιο!

Οι πληροφορίες ότι τώρα θα τους βγάλουν από τα οικήματα για να μετατρέψουν το στρατόπεδο σε κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών έχει προκαλέσει όπως είναι φυσικό αναστάτωση .

Οι πληροφορίες έφθασαν στον ΣΥΣΜΕΔ ο οποίος με έγγραφό του ρωτά τι συμβαίνει.

Ελπίζουμε η απάντηση αυτή τη φορά να είναι επί της ουσίας και να μην έχουμε νέες φυλακίσεις.

Το έγγραφο του ΣΥΣΜΕΔ:



Διάθεση στρατοπέδου 296 Μ/Κ ΤΕ για τη φύλαξη παράνομων μεταναστών

Κε Υπουργέ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ηλεκτρονικών εφημερίδων της νήσου Λέσβου, φέρεται να υπάρχει οριστική απόφαση, με άμεση κινητοποίηση μάλιστα των αρμόδιων φορέων, το πρώην στρατόπεδο του 296 Μ/Κ ΤΕ, κείμενο στον περιφερειακό δρόμο της Μόριας Λέσβου, να γίνεται χώρος συγκέντρωσης και κράτησης παράνομων μεταναστών.

Τονίζεται ότι, μετά την αποχώρηση του προσωπικού και των μέσων από το υπόψη στρατόπεδο, κτίριά του, αφού επισκευάστηκαν με ιδία εργασία του στρατιωτικού προσωπικού, διατέθηκαν και λειτουργούν πλέον ως Στρατιωτικά Οικήματα (περίπου 40 τ.μ. έκαστο), στα οποία ήδη στεγάζονται οικογένειες με μικρά παιδιά, αλλά και κατασκευάζονται και νέα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες στεγαστικές ανάγκες των στελεχών που υπηρετούν στη νήσο, στη δύσκολη μάλιστα οικονομική κρίση που βρίσκεται η Χώρα μας και τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που έχουν οι οικογένειες των στρατιωτικών συνεπεία της άνευ υπαιτιότητάς τους δραματικής μείωσης των εισοδημάτων τους.

Η ως άνω είδηση προκάλεσε αναστάτωση στις οικογένειες των συναδέλφων μας στρατιωτικών, που προσπαθούν να ενημερωθούν από κάποιον αρμόδιο εάν οι πληροφορίες έχουν βάση ή όχι και εάν σε καταφατική περίπτωση, εάν δηλαδή διατεθεί το ανωτέρω στρατόπεδο και κατ΄ επέκταση τα οικήματα για τη φύλαξη των μεταναστών, τι πρόκειται να γίνει με τις οικογένειές τους.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εάν υφίσταται πρόθεσή σας για διάθεση του στρατοπέδου του 296 Μ/Κ ΤΕ και των ευρισκομένων εντός αυτού Στρατιωτικών Οικημάτων για τη φύλαξη και κράτηση των παράνομων μεταναστών.


Την ιδια στιγμη ενα είναι βέβαιο ότι εισπράττουν κατανόηση και δέσμευση μόνο για το εργασιακό των αποστράτων. Όλα τ΄ άλλα παραμένουν στον αέρα. Για τις νέες περικοπές που έρχονται το 2014, υπήρξε μία υπόσχεση ,ότι η κυβέρνηση "θα δει το θέμα".

Τι είπαν οι εκπρόσωποι των “θεσμικών” Ενώσεων Αποστράτων στο ραντεβού τους με τον προωθυπουργό ,προκύπτει από το γραπτό υπόμνημα που του κατέθεσαν.

Τι λένε οι απόστρατοι:

Κύριε Πρωθυπουργέ

  1. Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι εξαθλιωμένοι και χωρίς μέλλον Έλληνες Στρατιώτες μαζί με εξίσου εξαθλιωμένα Στελέχη δεν συνθέτουν, παρά το δεδομένο προσωπικό ηρωισμό, εγγύηση για την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας.
  2. Οι απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) και των Σωμάτων Ασφαλείας (Σ.Α.) τους οποίους εκπροσωπούν οι Ενώσεις μας , λαμβάνοντας την σύνταξή τους την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου έπαθαν “ σοκ “ και αισθάνθηκαν θυμό, οργή, αγανάκτηση και θλίψη.
  3. Οι απόστρατοι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012 είχαν υποστεί 7 μειώσεις στη σύνταξή τους , ενώ παράλληλα είχαν επέλθει οι επαίσχυντοι ηλικιακοί περιορισμοί στην εργασία και στην λήψη κανονικής σύνταξης .
  4. Με τις νέες μειώσεις οι απόστρατοι υφίστανται διπλή περικοπή, μία λόγω προσαρμογής των συντάξεων στους αντίστοιχους μισθούς των εν ενεργεία και μάλιστα αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012 και στην συνέχεια δεύτερη κατά 5%-20% από τον Ιανουάριο του 2013 , όπως και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο οι απόστρατοι υπέστησαν μια τελείως άδικη επιπρόσθετη μείωση . Και ενώ για τους συνταξιούχους του Δημοσίου οι τελευταίες περικοπές είναι 5%-20% για τους αποστράτους είναι διπλάσιες. Συνολικά οι απόστρατοι έχουν υποστεί μειώσεις από το 2010 μέχρι σήμερα που αγγίζουν και το 57% , χωρίς να υπολογίζονται τα δώρα που είναι άλλα 16% , όπως στους συνημμένους πίνακες παρουσιάζεται.
  5. Σύμφωνα με τα δεδομένα που αναφέρονται στο πρόσφατο έγγραφο του ΓΛΚ προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, οι συνταξιούχοι Στρατιωτικοί αγγίζουν τον αριθμό των 120.000 και αναμένεται από την (αναδρομική) μείωση των συντάξεων τους, λόγω μείωσης των αποδοχών ε.ε. (εξ αντανακλάσεως), να εξοικονομηθούν κοντά στα 66 εκατομμύρια ευρώ (τα 2/3 των 99,7 εκατομ. Ευρω που αναφέρονται στο μεσοπρόθεσμο που κατατέθηκε την 8/2/2013 στη ΒτΕλλήνων). Λαμβάνοντας όμως υπόψη το γεγονός πως ο μέσος όρος των συγκεκριμένων κρατήσεων ξεπερνά τα 100 ευρώ το μήνα (και όχι 32 ευρώ που ….προσδοκά το Γ.Λ.Κ.) διαφαίνεται πως τελικά θα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ πάνω από 204 εκατομμύρια ευρώ (ποσό που ξεπερνά ακόμα και τις προβλέψεις εξοικονομήσεως οικείων πόρων και για το έτος 2014). Επειδή οι περικοπές που έχουν γίνει στους αποστράτους δεν έχουν μελετηθεί επιμελώς, οι συντάξεις έχουν φθάσει στο επίπεδο του 40% του μισθού των εν ενεργεία (κατά παρέκκλιση) των προβλεπομένων στο συνταξιοδοτικό κώδικα, ήτοι 80% για τους αποστρατευθέντες μέχρι 31/12/2008 και έως 75% για τους αντίστοιχους μέχρι 31/12/2013.
  6. Τα εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ. και κατ΄ επέκταση οι απόστρατοι είναι οι αμειβόμενοι με τις μικρότερες αποδοχές από όλες τις λοιπές κατηγορίες των ειδικών μισθολογίων , όπως φαίνεται στους συνημμένους πίνακες.
  7. Οι τελευταίες Κυβερνήσεις αφού εξαφάνισαν τα πενιχρά μερίσματα που ελάμβαναν οι απόστρατοι από τα Μετοχικά τους Ταμεία συνεπεία του P.S.I. και αφού φρόντισαν το Κράτος να μην συνεισφέρει σε αυτά , σε αντίθεση με όλα τα επικουρικά Ταμεία, προσμέτρησαν στα προς μείωση ποσά των κυρίων συντάξεων και αυτά τα πενιχρά μερίσματα , ώστε με αυτόν τον τρόπο να μας περικόψουν όσα περισσότερα μπορούσαν.
  8. Η Κυβέρνηση ήταν εν γνώσει της αδικίας που είχε δρομολογηθεί, γιατί το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων την είχε ενημερώσει επίσημα από τον Οκτώβριο του 2012. Την ορθότητα της θέσης μας επικύρωσε και το Ελεγκτικό Συνέδριο με πρόσφατη απόφασή του.
  9. Πέραν των ανωτέρω , επειδή οι αρμόδιοι φορείς του Κράτους, μας θεωρούν πλούσιους , μας έχουν επιβάλει σωρεία παράλογων και δυσβάσταχτων φόρων που αδυνατούμε να καταβάλουμε και έτσι λίαν συντόμως πολλοί από εμάς θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της φυλάκισης για χρέη προς το Δημόσιο .
  10. Κύριε Πρωθυπουργέ,δεν χρειάζεται να σας αναλύσουμε , γιατί τα γνωρίζετε , τις θυσίες που υφίστανται καθημερινά τα εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. , όπως και την προσφορά των αποστράτων στην προάσπιση του ΄Εθνους από κάθε επιβολή και να σας υπενθυμίσουμε ότι στους αποστράτους υπάρχουν βετεράνοι που πολέμησαν για την Πατρίδα και ορφανικές οικογένειες που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στον βωμό του καθήκοντος εν καρώ πολέμου και ειρήνη. Πιστεύετε , όπως και εμείς , οτι σε κάθε κράτος δικαίου , ο κάθε Δημόσιος Υπάλληλος ή Λειτουργός αμείβεται ανάλογα με το έργο το οποίο προσφέρει , σε συνάρτηση με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες «μάχεται». Δεν είναι δυνατόν ο Α/ΓΕΕΘΑ να αμείβεται με τον χαμηλότερο μισθό στο Δημόσιο , γιατί αυτό σημαίνει ότι ανάλογη είναι και η προσφορά του.
  11. Κατόπιν των ανωτέρω απαιτούμε:
α.-Κατάργηση μίας εκ των δύο τελευταίων περικοπών στις συντάξεις των αποστράτων ( ως συνημμένη τεκμηρίωση )

β.-Μη προσμέτρηση των μερισμάτων στις συντάξεις που τελικά υπόκειται στις περικοπές των 5-20%. (ως συνημμένη τεκμηρίωση)

γ.-Μη περικοπή των συντάξεων για το 2014 , συνεπεία των μειώσεων των μισθών των εν ενεργεία ή της κατάργησης μισθολογικών προαγωγών (ως συνημμένη τεκμηρίωση)

δ.- Κατάργηση της μείωσης 40% (ηλικιακός ρατσισμός) για το ποσό άνω των 1000 ευρώ σε όσους αποστρατεύθηκαν με αίτησή τους και είναι κάτω των 55 ετών.


Κύριε Πρωθυπουργέ

Εκφράζοντας την αγωνία και τις κραυγές απόγνωσης των 120.000 μελών και των οικογενειών μας, απαιτούμε να άρετε άμεσα στις κατάφωρες αδικίες που συντελούνται εις βάρος μας. Άλλωστε δεν απαιτείται μεγάλο δημοσιονομικό κόστος, ούτε αποτελούν ευνοϊκή απόκλιση από τις μειώσεις που υφίστανται οι λοιποί συνταξιούχοι.

Με σεβασμό

Αντιστράτηγος ε.α. Π.Μαυροδόπουλος Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Υποστράτηγος ε.α. Ε.Δανιάς Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Σ.Περβαινάς Πρόεδρος ΕΑΑΝ
Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν. ε.α.Γ.Τζικάκης Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Κ.Ιατρίδης Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Επισμηναγός (Ι) Π.Α. ε.α. Γ.Κασσαβέτης Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ


Για την ακρίβεια
Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού


Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α. Σ.Περβαινάς
Πρόεδρος ΕΑΑΝ


1. ΔΙΠΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

α. Σύμφωνα με τα δεδομένα που αναφέρονται στο πρόσφατο έγγραφο του ΓΛΚ προς τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομίας, οι συνταξιούχοι Στρατιωτικοί αγγίζουν τον αριθμό των 120.000 και αναμένενεται από την (αναδρομική) μείωση των συντάξεων τους, λόγω μείωσης των αποδοχών ε.ε. (εξ αντανακλάσεως), να εξοικονομηθούν κοντά στα 66 εκατομμύρια ευρώ. Λαμβάνοντας όμως υπόψη το γεγονός πως ο μ.ο. των συγκεκριμένων κρατήσεων ξεπερνά τα 100 ευρω τον μήνα (και όχι 32 ευρώ που… προσδοκά το Γ.Λ.Κ.), διαφαΊνεται πως τελικά θα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ πάνω από τα 204 εκατομμύρια ευρώ (ποσό που ξεπερνά ακόμα και τις προβλέψεις εξοικονομήσεως οικείων πόρων και για το έτος 2014).

β. Με το νόμο 4024/2011 με τον οποίο ψηφίσθηκε και θεσπίστηκε το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου Τομέα , με έναρξη ισχύος την 1-7-2011 και σε αντιστοιχία με το νέο μισθολόγιο των Στρατιωτικών του ν.4093/2012,, δεν υπήρξε κατά την εφαρμογή του, μείωση της συντάξεως των Δημοσίων Υπαλλήλων, που αποχώρησαν πριν την έναρξη ισχύος του(δεν μιλάμε φυσικά για αναδρομικότητα). Κατ’ αντιστοιχία θα έπρεπε να εφαρμοσθεί και το ίδιο καθεστώς για τους Στρατιωτικούς , αφού διέπονται από το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο (ΠΔ 169/2007, Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων, στον οποίον πουθενά δεν αναφέρεται ούτε καν ως μεταγενέστερη τροποποίηση, βάσει της….απόφασης Ολομελείας του ελεγκτ. Συνεδρίου,…,, «για ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ των δικαιούχων».

γ. Για τη στατιστική καταγραφή και παραλληλισμό των μειώσεων που έχουν υποστεί τα λοιπά ειδικά μισθολόγια που επικαλείται συνεχώς το ΓΛΚ, οφείλουμε να επισημάνουμε τα κάτωθι :

  1. Τα στελέχη των Ε.Δ. ποτέ δεν ενετάχθησαν στα ειδικά μισθολόγια , καθόσον δεν είχαν και ποτέ αντίστοιχες αποζημιώσεις από υπερωρίες,, δεν διέπονται από τη μονιμότητα της θέσης, δεν μπορούν αν αναγνωρίσουν πλασματικό χρόνο συντάξιμης υπηρεσίας πλην των 5 ετών μονάδων εκστρατείας (εφόσον και εάν),έχουν με τις συνεχείς μεταθέσεις αδυναμία εργασίας και των συζύγων τους και δεν έχουν γενικά κανένα από τα λοιπά «προνόμια» ΤΩΝ Δημοσίων Υπαλλήλων….
  2. Λόγω του γεγονότος πως είναι πληθυσμιακά περισσότεροι από τις αντίστοιχες κατηγορίες φυσιολογικό είναι να επιβαρύνουν με μεγαλύτερο κόστος τον κρατικό προϋπολογισμό. Μας διαφεύγει όμως το γεγονός πως ο μ.ο. των αποδοχών τους είναι κατά πολύ μικρότερος των αντιστοίχων κατηγοριών, ενώ συνεισφέρουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην εξοικονόμηση πόρων.
Μεσο Ετησιο Εισόδημα ανά υπάλληλο μετα την μείωση :

-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ 22.837 (Ποσοστό συμμετοχής στην μείωση 45,21%)
-ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΣΥ : 55.419 (-//- 25,86%)
-ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ : 63.926 (-//- 11,46%)
-ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ : 62.373, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ : 35.436,ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ : 47.059


3. Από κανένα στοιχείο και συναφείς υπολογισμούς ε.α. συναδέλφων, δεν τεκμαίρεται ο ισχυρισμός του ΓΛΚ πως, η μείωση είναι της τάξεως μόνο του 8%. Μια ματιά στον παρακάτω πίνακα πείθει και τον πιο αδαή με το θέμα :


4-. Η «ειδική μεταχείριση» που φαίνεται να επικαλείται το Γ.Λ.Κ. καταρρίπτεται με το γεγονός πως τα ηλικιακά όρια για τις συντάξεις (άνω και κάτω των 55 με μείωση 40% πάνω από τα 1000 ευρώ) και το εργασιακό (άνω και κάτω των 53) πλήττουν ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ του Στρατιωτικούς, που κάνοντας χρήση του συνταγματικού τους δικαιώματος υποβολής αίτησης αποστρατείας και με δεδομένο την ασφάλισή τους από τα 18 έτη, ευρέθησαν στην ηλικία του 50ου έτους, με 1000 ευρώ, μ.ο. συντάξεως , πλήθος αναγκών και χωρίς τη δυνατότητα συμπλήρωσης του οικογενειακού τους εισοδήματος, με τον «εφιάλτη» της αναστολής της συντάξεως τους , να αιωρείται πάνω από τα κεφάλια τους.

5. Δεν κατανοούμε τον υπολογισμό στη μείωση του 5.10,15% επί του συνόλου των αποδοχών συντάξεων και μερισμάτων, τη στιγμή που ειδικά τα Ε.ΚΟ.Ε.Μ. και δεν είναι επικουρικά ταμεία και δεν έχουν ποτε επιβαρύνει τον κρατικό «κορβανά.»

6 - Στην προσπάθεια εξεύρεσης ισοδυνάμων μέτρων , παραθέτουμε τους παρακάτω πίνακες, για περαιτέρω προβληματισμό :


2. ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑΚΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ Ε.Δ.


Ακόμα και στο πρόγραμμα διακυβέρνησης που είχε εκδώσει προεκλογικά ο τομέας Άμυνας της Ν.Δ. (όπως μας ειπώθηκε και επανειλημμένως σε συναντήσεις με τους φορείς των αποστράτων), πέραν των υπολοίπων δεσμεύσεων, το πρώτο μέλημά της εφόσον θα αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας, ήταν η κατάργηση των ηλικιακών ρατσισμών ήτοι η κατάργηση για τουλάχιστον 5800 στελέχη μας, της μείωσης 40% για το ποσό άνω των 1000 ευρώ, σε όσους αποστρατεύθηκαν με αίτηση τους και είναι κάτω των 55 ετών .

Συγκεκριμένα αναφέρεται ρητά και σε έντονη γραφή (bold) :

« Η Νέα Δημοκρατία θα άρει τον άδικο ηλικιακό ΄΄ρατσισμό΄΄ των Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών, που εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ και δεσμεύεται να αποκαταστήσει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων»

Το συγκεκριμένο άρθρο του νόμου 4024/2011, εκτός από το γεγονός πως καταπατά βασικές αρχές ισότητας και αναλογικότητας της Ε.Σ.Δ.Α., νομοθετήθηκε μεταγενεστέρως από την αποστρατεία αυτών των στελεχών δημιουργώντας τους τεράστια προβλήματα, όταν τόσο η ηλικία τους (με αυξημένες οικογενειακές ανάγκες και παιδιά μη ενηλικιωμένα) όσο και το εργασιακό καθεστώς, τους οδηγούσε σε «κοινωνικό» αδιέξοδο.

Σε όλα τα ανωτέρω ήλθαν να προστεθούν και οι λοιποί ηλικιακοί ρατσισμοί όπως κάτω των 60 (περικοπή δώρων-επιδομάτων αδείας), κάτω των 53 (αναστολή συντάξεως σε περίπτωση εργασίας), κάτω των 60 (νέα εισφορά αλληλεγγύης 6 έως 19% για ποσά άνω των 1700 ευρω , ακαθαρίστων), στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τα συγκεκριμένα στελέχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: