Σάββατο

«Κανένα πρόβλημα με τα οικονομικά του Δήμου».!!!! Τζιτζι ο Δημαρχος !!!!

 

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ Ο Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Δεν έθεσε κάποιο ζήτημα τοπικά η υπόλοιπη αντιπολίτευση



«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα οικονομικά του Δήμου. Κάθε έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές είναι καλοδεχούμενος», επανέλαβε ο Κ. Τζανακούλης μιλώντας χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο στην ειδική συζήτηση του σχετικού αιτήματος που είχε υποβάλλει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αλλά και ο Γ. Σάπκας εμφανίστηκε ιδιαίτερα προσεκτικός και συγκαταβατικός αναπτύσσοντας το θέμα, ζητώντας χρήσιμη και όχι εκδικητική-όπως είπε- συζήτηση, να μη θιγούν υπολήψεις και άνθρωποι , με σκοπό να διορθωθούν κάποια πράγματα καθώς διαπίστωσε ορισμένες σκιές στα οικονομικά. Αλλά και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν ανέδειξαν κάποιο ζήτημα στην υπόθεση αλλά τη γενικότερη πολιτική που εφαρμόζεται στην αυτοδιοίκηση.

Στο κλίμα της υπόθεσης Παπαγεωργόπουλου επικέντρωσε ο κ. Σάπκας αλλά και στο γενικότερο φορτισμένο σκηνικό, με όσους έχουν ασκήσει διοίκηση να βρίσκονται στο στόχαστρο και να ζητείται αίμα στην αρένα. «Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, με υπεύθυνη στάση, να μην καούν και τα χλωρά μαζί με τα ξερά, να μην θιγούν άνθρωποι και υπολήψεις. Προσοχή, προσοχή», είπε χαρακτηριστικά. «Είναι αδιανόητο», συνέχισε, «να υπάρχει το παραμικρό ψεγάδι στα οικονομικά του δήμου. Έπρεπε να είχε υπάρξει εγκαίρως ενημέρωση για το όποιο πρόβλημα στο λογισμικό. Η αιτιολόγηση της παραίτησης Φακή δεν μας ικανοποιεί, χρειάζονται εξηγήσεις. Τα οικονομικά δεν φαίνεται να λειτουργούν σωστά, συμπέρασμα θα βγάλει όμως η εισαγγελική έρευνα. Τα οικονομικά του δημάρχου είναι άλλων δουλειά να τα ελέγξουν».

Στην μακροσκελή του απαντητική εισήγηση ο Κ. Τζανακούλης παρουσίασε αναλυτικά την εξέλιξη της υπόθεσης από την  παραίτηση Φακή, «υπήρξε διαφωνία, παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, αν έβλεπε κάτι μεμπτό όφειλε να το καταγγείλει», περνώντας στις αιτιάσεις που διατύπωσε η μείζων αντιπολίτευση, επικεντρώνοντας στο συκοφαντικό, όπως το χαρακτήρισε, δημοσίευμα τοπικού εντύπου για το οποίο κατατέθηκε η μήνυση του Δήμου αλλά και άλλα δημοσιεύματά του που τροφοδοτήθηκαν από δηλώσεις του Γ. Σάπκα σε τοπικά κανάλια, επικρίνοντας και τη στάση κάποιων sites και συγκεκριμένου blog, συνέχισε με το πώς προέκυψε η εισαγγελική έρευνα, αναφέροντας ότι παρά την παρέλευση δεκαημέρου δεν έχει ξεκινήσει, ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας του ταμείου του Δήμου, επανέλαβε τα σχετικά με το πρόβλημα στο λογισμικό ενώ αντέδρασε στην όποια σύνδεση με την υπόθεση Παπαγεωργόπουλου. Ειδικά για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο Κ. Τζανακούλης δήλωσε: «Δεν τον αρνούμαι. Είναι φίλος μου. Άποψή μου είναι ότι πλήρωσε γι αυτά που δεν έκανε κι όχι γι αυτά που έκανε. Τον έχω χαρακτηρίσει αφελή και καλά να πάθει, αφού προσέλαβε γεν. γραμματέα και του ανέθεσε τα οικονομικά». Αξιοσημείωτο θεωρείται ότι σε δευτερολογία του ο Γ. Σάπκας μεταξύ άλλων ζήτησε από τον Κ. Τζανακούλη  να μην δίνει ιδιαίτερη αξία στα έντυπα και ηλεκτρονικά δημοσιεύματα που ανέφερε ο δήμαρχος συστήνοντάς του να μην ασχολείται στα σοβαρά μαζί τους.

«Από όσα ειπώθηκαν από τον κ. Σάπκα και τον κ. δήμαρχο, φαίνεται πως δεν υφίσταται ζήτημα», είπε ο Γ. Λαμπρούλης, ο οποίος συνεχίζοντας κατακεραύνωσε τις «εφαρμοζόμενες πολιτικές και στην αυτοδιοίκηση, τις οποίες υποστηρίζουν και οι δυό τους» και χαρακτηρίζοντάς τες σκανδαλώδεις.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο Απ. Καλογιάννης, επικέντρωσε στο άσχημο περιβάλλον μέσα στο οποίο εξελίσσεται η αντιπαράθεση και για το οποίο ευθύνονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τα φαινόμενα συγκάλυψης, ζήτησε ουσιαστική εφαρμογή του πόθεν έσχες, τονίζοντας ότι «είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσει γενικότερα το κλίμα. Και αυτό δεν γίνεται με κοκορομαχίες». Έθεσε εν συνεχεία θέμα με τις αναθέσεις έργων απαιτώντας διαγωνισμούς για όλα, προκαλώντας την αντίδραση του Κ. Τζανακούλη που ζήτησε να δοθούν άμεσα από τις υπηρεσίες «οι ελαχιστότατες αναθέσεις. Δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ τα λεγόμενα σαρανταπεντάρια, παρότι θα μπορούσαμε», είπε.

Αρνητικός απέναντι στο θέμα που ήγειρε η παράταξη Σάπκα και ο Γ. Μπαρτζώκης επισημαίνοντας ότι δεν είναι σωστό όταν δεν υπάρχουν στοιχεία να κατηγορούνται άνθρωποι».
Η συζήτηση συνεχίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο με τα υπόλοιπα θέματα ημερήσιας διάταξης

Δεν υπάρχουν σχόλια: