Δευτέρα

Οι Ελληνες Πατριωτες τιμησαν την 21 Απριλιου 1967

DSC04907 
«Σήμερα δεν βρίσκονται εδώ νοσταλγοί της επταετίας, αλλά νοσταλγοί του μέλλοντος. Του μέλλοντος μιας Ελλάδας χωρίς κλέφτες και προδότες πολιτικούς, αλλά με ηγέτες γενναίους που θα ξέρουν να πληρώνουν το τίμημα των πράξεών τους». Αυτό είπε ο εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος» Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, μιλώντας στο ξενοδοχείο President σε εκδήλωση που διοργάνωσε για την 21η Απριλίου. Αυτό το απέδειξε το νεανικό στην πλειοψηφία του κοινό, που πλαισίωσε την εκδήλωση, μαζί με πολλούς ανθρώπους που υπήρξαν πρωτεργάτες της Επανάστασης και συνεργάτες του Γεωργίου Παπαδόπουλου. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Άρης Δημόπουλος, τέως υφυπουργός και ευρωβουλευτής της ΕΠΕΝ, ο δικηγόρος Γιάννης Χαρίτος, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής, ο Άγγελος Παπαθάνου, ξάδερφος και γραμματέας του ηγέτη της 21ης Απριλίου και ο ταγματάρχης Καταδρομών εα, Παρασκευάς Μπόλαρης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο συγγραφέας Μάνος Χατζηδάκης, ο οποίος, πλαισίωσε την τοποθέτησή του με τηλεοπτικό υλικό της εποχής. Μίλησε για την ιδεολογία του καθεστώτος, καθώς και για την κοινωνική και οικονομική πολιτική του, συγκρίνοντάς την με αυτή της μεταπολίτευσης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ εκατοντάδων συμπολιτών μας, ο Ιωάννης Μακαρέζος, ο Χρήστος Παπαδόπουλος (ανιψιός του Γεωργίου), η σύζυγος του Ιωάννη Λαδά, ο τέως υφυπουργός και ευρωβουλευτής, Σπύρος Ζουρνατζής, δεκάδες αξιωματικοί των ΕΔ εν αποστρατεία που συμμετείχαν στο Κίνημα. Το παρών επίσης έδωσαν ο Μάνος Μανωλάκος, τέως αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, πολυπληθής αντιπροσωπεία του Εθνικού Μετώπου, πολιτευτές της ΧΑ, ο Γιάννης Αλειφτήρας από τον Πατριωτικό Σύλλογο Θερμοπύλες, ο αξιωματικός των Καταδρομών Ανδρέας Πετρόπουλος που φυλακίστηκε από την μεταπολίτευση και πολυπληθής αντιπροσωπεία ιστορικών στελεχών του κόμματος της 4ης Αυγούστου.

Η εκδήλωση έκλεισε με ενός λεπτού σιγή, ως φόρο τιμής στον στρατηγό Νικόλαο Ντερτιλή και σ' όλους τους αξιωματικούς που πέθαναν στον Κορυδαλλό από την εκδικητική μανία της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας. Αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες στον «ΕΚ» που θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαΐου.


21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ : ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ - ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗΣ






21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 : ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ


 


ΟΣΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ''21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ''


 


21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 : ΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑΙ ΣΤΙΓΜΑΙ - ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ 


 


ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ... ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!


 


21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


 


21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ : Η ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ 


 


Περί της 21ης Απρίλιου - «Μηδενί δίκην δικάσεις πρίν αμφί μύθοιν ακούσεις.» ((Φωκυλίδης 6ος π.Χ)


 


21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 : ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΪΝ ΟΦΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 1967-68


  

"Ελευθεροτυπία": Μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων νοσταλγεί την επταετία 1967-1974



Μια έρευνα σχετική με το πώς βλέπουν σήμερα οι Έλληνες τη διακυβέρνηση της χώρας από την 21η Απριλίου, δημοσιεύει σήμερα η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Σύμφωνα, λοιπόν μ’ αυτή την έρευνα, το 30% των Ελλήνων πιστεύει ότι σε γενικές γραμμές τα πράγματα ήταν καλύτερα τότε παρά τώρα (με το 7% να δηλώνει πως δεν ξέρει ή δεν απαντά). ...


Μάλιστα, παρουσιάζεται το φαινόμενο ακόμα και ένας σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων των αριστερών κομμάτων, να δηλώνει ότι τότε ήταν καλύτερα! Στην ερώτηση αν η διαβίωση ήταν καλύτερη τότε ή τώρα, η πλειοψηφία των ερωτωμένων, σε ποσοστό 46% υποστηρίζει ότι καλύτερα ήταν τότε, με το 9% να δηλώνει πως δε γνωρίζει. Στη δε ερώτηση για τα θέματα ασφαλείας, η συντριπτική πλειοψηφία, σε ποσοστό 59%, δηλώνει πως τότε ήταν καλύτερα, ενώ στην ερώτηση σχετικά με την διεθνή εικόνα της χώρας, απαντά θετικά για τότε το 24%.
Και βέβαια, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, ότι η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα που ανήκει στην αριστερά της αριστεράς, οπότε μπορεί να έπεσε και το σχετικό… ψαλίδισμα.

(ΥΓ): Ας είναι αυτή μια πρώτη απάντηση του ελληνικού λαού στις ανακοινώσεις όλων των κομμάτων (του… «συνταγματικού τόξου», εννοείται) και υπευθύνων της δυστυχίας μας για τη «μαύρη» επέτειο της 21ης Απριλίου. Μαύρο είναι το μέλλον τους!

  Διαφήμιση υπέρ της 21ης Απριλίου στη Νεα Υορκη






«Ζήτω η 21 Απριλίου 1976. Με την Πατρίδα μας εν μέσω ανεπανάληπτης οικονομικής κρίσης, με την σήψη των θεσμών, με τις επιθέσεις στην Ελληνική οικογένεια, με κλονισμούς σε κάθε επίπεδο καθημερινής δραστηριότητας της κοινωνίας μας, και τον κατακερματισμό της εθνικής μας υπόστασης που υφιστάμεθα σήμερα, δικαιώνεται το έργο της Εθνοσωτήριας Επανάστασης. Το όνομά σου τώρα πια αιώνια θα μείνει.»

Αυτά ήταν τα λόγια σε διαφημιστική καταχώρηση με φωτογραφία του Γεωργίου Παπαδόπουλου στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» της Νέας Υόρκης. 


ΚΑΤΕΡΙΝΗ :Στην Ανδρομαχη Κατερινης γιορτασαν την 21 Απριλιου

Οι Κατερινιωτες  γιορτασαν  την επέτειο της 21ης Απριλίου με επικεφαλής την πολιτευτή του ΛΑΟΣ και δικαστική επιμελήτρια Χρυσούλα Ζαρογιάννη  με χορους και τραγουδια  στην αίθουσα της ταβέρνας "Λιόλιος" στην Ανδρομάχη Κατερίνης και με μεγαλη συμμετοχη Πατριωτων. 

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Το φιλόξενο οικογενειακό κέντρο Λιόγερμα αποδείχτηκε μικρό αφού γέμισε ασφυκτικά από τους εθνικιστές και πατριώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πατριωτικού Συνδέσμου, σε μία εκδήλωση που έσφυζε τόσο από παλμό, όσο και από συγκίνηση.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του τελευταίου εγκλείστου στον Κορυδαλλό Απριλιανού, Νικολάου Ντερτιλή, ο οποίος πρόσφατα απεβίωσε. Συγκινητική η στιγμή όταν ακούστηκε η ιαχή Αθάνατος καθώς και το γνωστό σύνθημα "Δόξα και Τιμή στο Νίκο Ντερτιλή".
Τον κύκλο των ομιλιών άνοιξε ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου, Χάμος Αστέριος, ο οποίος δήλωσε ότι πριν από αρκετά χρόνια είχε την τύχη να γνωρίσει από κοντά τον Γεώργιο Παπαδόπουλο καθώς και άλλους τότε εγκλείστους στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού Απριλιανούς. Πρόσφατα δε πραγματοποίησε επίσκεψη με κλιμάκιο του συνδέσμου, στον αειθαλή Αντιπρόεδρο του λαικοεπαναστατικού καθεστώτος, Στυλιανό Πατακό. Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος τόλμησε να πραγματοποιήσει αυτή την εκδήλωση ανακοινώνοντάς τη στον Τύπο προς απογοήτευση του ΣΥΡΙΖΑ Λαρίσης και του βουλευτού του Πέτρου Τσατσόπουλου. Ευχόμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ του χρόνου που θα ξαναδιοργανώσει αντιφασιστική εκδήλωση, να συμπληρώσει πενήντα άτομα, μήπως και γεμίσει λεωφορείο για καμία εκπαιδευτική εκδρομή.
Στη συνέχεια, τη σκυτάλη έλαβε ο δάσκαλος του εθνικισμού, ιστορικός, συγγραφέας και κορυφαίος νομικός, Κώστας Πλέυρης, ο οποίος ανέλυσε συγκριτικά τα επίπεδα ανεργίας, δημόσιου χρέους, ανάπτυξης και σταθερότητος που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της Επταετίας, με αυτά της σημερινής εποχής.Προέβλεψε δε ότι στην Ελλάδα πλέον δεν μπορεί να επικρατήσει τίποτε άλλο πέρα από δύο καταστασεις οι οποίες και οι δύο αρχίζουν από "Χ". Ή χάος ή χούντα, ενώ παράλληλα τόνισε το γεγονός ότι η ανοχή που επιδεικνύει το δημοκρατικό καθεστώς στη λαθρομετανάστευση οδηγεί το έθνος στη βιολογική αλλοίωση.
Περίπου στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο έτερος ομιλητής, Διονύσιος Βουλγαρόπουλος, ο οποίος τυγχάνει εκδότης της εφημερίδος Πατριωτική Εθνική Αντίσταση. Ο κ. Βουλγαρόπουλος εξήρε το έργο του λαικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου κάνοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερη μνέια στην απαλοιφή των αγροτικών χρεών, κλείνοντας με τους στίχους του Κωστή Παλαμά, "Μεθύστε με τ'αθάνατο κρασί του 21".
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε η σύζυγος του Γεωργίου Παπαδοπούλου, Δέσποινα Παπαδοπούλου, ο Υπαρχηγός του καθεστώτος Στυλιανός Πατακός, ο ζων επαναστάτης Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος,ο οδηγός του άρματος που απελευθέρωσε στην ουσία τους φοιτητές του Πολυτεχνείου, Μιχάλης Γουνελάς, ο τότε διοικητής αρμάτων Ιωάννης Αλμπάνης, το αδελφό σωματείο του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου Μονάχου και η μαχητική εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ.
Την εκδήλωση τίμησαν δια της παρουσίας τους ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας "Ο ΠΥΡΡΟΣ", Μπόρος Οδυσσέας, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων και Φίλων των Ειδικών Δυνάμεων, Καζαμίας Δημήτριος, μέλη του Κινήματος Ελληνικής Επαναφοράς καθώς και μέλη του Ιερού Λόχου 2012.
  Κλέινοντας οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την ορχήστρα του δάσκαλου Σπύρου Μητρούλα, η οποία με τις μοναδικές ερμηνείες ασμάτων της επταετίας και όχι μόνο, όπως "Γεια σου Γιώργο Παπαδόπουλε", "Φτωχές μανάδες γέννησαν τους 4 μεγάλους", "Ο Ζέρβας" και "Γρίβα σε θέλει ο Βασιλιάς", έδωσε μοναδικό παλμό και χρώμα στην όλη εκδήλωση, αφού οι παριστάμενοι τους τίμησαν δεόντως με το χορό τους και με αβολίδωτα και κροτίδες που έπεφταν βροχή στο άκουσμά τους. Καταλήγοντας, η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.







Δεν υπάρχουν σχόλια: