Πέμπτη

Ξεθαβουν σκελετους και πτωματα στο Κιλελερ!!!Αγοραστος και Σια αφου τους προστατεψαν απο την Φυλακη μεθοδευουν την επανεμφανιση του Κοκκινουλη και της παρεας του!!!!!







Έχουμε πληροφορίες ότι κάποιοι ανεγκέφαλοι με την ενίσχυση του ιδιαίτερου Γραφείου του Κώστα Αγοραστού μεθοδεύουν και επιδιώκουν να ξεθάψουν πολιτικούς σκελετούς και πτώματα στο Δήμο Κιλελέρ. Αναφερόμαστε στην παρέα του αρχικλεφταρα  Κοκκινουλη, που ενώ έπρεπε να είναι όλοι στη  φυλακή για το πλιάτσικο και την διάλυση της ΕΑΣ, έχουν το θράσος να μηχανεύονται την επανεμφάνιση τους στα δημόσια τεκταινόμενα του Δήμου. Δεν έχουν καταλάβει ότι έχουν τελειώσει πολιτικά και ότι τα εξαθλιωμένα νέα παιδιά του κάμπου τους έχουν πάρει χαμπάρι.

Όλα αυτά τα λαμόγια, που έχουν καταστρέψει το μέλλον των Νέων Αγροτών του κάμπου, έχουν τελειώσει στην συνείδηση του Δήμου Κιλελέρ  . Είναι πτώματα και σκελετοί ενός αμαρτωλού παρελθόντος και όσο και αν μερικοί από το βλάχικο σινάφι του Αγοραστού,  προσπαθούν να τους βγάλουν στην επιφάνεια, δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Ο πρόσφατος εορτασμός του Κιλελέρ όπου μετά βίας μάζεψαν 50 άτομα είναι ενδεικτικό για το τι θα πάθουν στις προσεχείς αυτοδιοικητικες εκλογές

Εμείς θα τους πολεμήσουμε όπως και στο παρελθόν. Η άπατη και η κλεψιά θα είναι στο στο στόχαστρο μας όπως και στο παρελθόν.

Υπαρχει Σκάνδαλο μεγατόνων στην πολύπαθη και υπερχρεωμένη ΕΑΣ Λάρισας-Αγιάς-Τυρνάβου, που μετράει ζημιές πάνω από 50 εκατ. Ευρώ για μερικούς από αυτούς . Τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων κατήγγειλαν πρόσφατα ότι νυν και πρώην μέλη της «γαλάζιας» διοίκησης χρωστούν ούτε λίγο-ούτε πολύ 2,2 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας μάλιστα στο «Εθνος», ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Στάθης Γαρόφλος, φωτογράφισε τον σημερινό πρόεδρο, Χρήστο Σιδερόπουλο, άλλοτε «δεξί χέρι» του γνωστού αγροτοσυνδικαλιστή Θανάση Κοκκινούλη, υποστηρίζοντας ότι χρωστάει χρήματα στην Ενωση.

«Εχω ένα άνοιγμα, όπως έχουν και τόσοι άλλοι αγρότες. Τα τελευταία 30 χρόνια αγρότες και προμηθευτές χρωστούν στην ΕΑΣ σχεδόν 25 εκατ. ευρώ», μας ομολόγησε ο κ. Σιδερόπουλος, αρνούμενος να αναφέρει τι ποσό οφείλει στην Ενωση και πώς προκύπτει αυτή η οφειλή.

Σύμφωνα με τον κ. Γαρόφλο, πέντε μέλη του σημερινού ΔΣ, τρία πρώην μέλη του ΔΣ, δύο μεγαλοκτηνοτρόφοι και ένας αριθμός αγροτών χρωστούν στην Ενωση 2,2 εκατ. ευρώ, ενώ «δεν αποκλείεται το ποσό να φτάσει και στα 5 εκατ. ευρώ».

Αν και δεν έδωσε συγκεκριμένα ονόματα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων αποκάλυψε ότι αγρότης-μέλος του ΔΣ εισέπραξε προκαταβολή για προϊόντα που θα διέθετε στην Ενωση, τελικά όμως τα πούλησε στο εμπόριο και κράτησε τα χρήματα.

Αγρότης κατηγορείται ότι εισέπραξε προκαταβολή, αλλά τελικά πούλησε τα προϊόντα του στην αγορά και κράτησε τα χρήματα. Αλλος αγρότης επέστρεψε την προκαταβολή που πήρε για την πώληση σιτηρών, προκειμένου να πληρωθεί με τη νέα, αυξημένη τιμή του προϊόντος και ένας τρίτος ακόμη πιο?πονηρός εισέπραξε προκαταβολή για προϊόντα που ούτε καν παρήγαγε.

Τα μέλη του Συλλόγου κατήγγειλαν ακόμη ότι οι εγκαταστάσεις της ΕΑΣ νοικιάζονται παράνομα, καθώς έχουν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα με απόφαση που απαγορεύει κάθε μεταβολή της παραγωγικής δραστηριότητας της ΕΑΣ Λάρισας και επιπλέον το ενοίκιο είναι εξευτελιστικό.
Ανέφεραν χαρακτηριστικά το εκκοκκιστήριο του Μελισσοχωρίου, που πέρσι νοικιάστηκε προς 1,2 εκατ. ευρώ και φέτος μόνο έναντι 150.000 ευρώ. «Τέτοια ενοίκια υπάρχουν στα περίπτερα και όχι σε παραγωγικές μονάδες», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΑΣ, Βάιος Μπιμπίλης.


ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΣ :Το μεγάλο κανόνι του γαλάζιου στρατηγού


Το mall που έφτιαξε με χρήματα της Ενωσης Αγροτικών συνεταιρισμών Λάρισας εβαλε λουκέτο, ενώ ο ταμίας του κατηγορηθηκε για υπεξαίρεση 550.000 ευρώ


Το μεγάλο κανόνι του γαλάζιου στρατηγού
Κατερευσε  στον θεσσαλικό κάμπο η άλλοτε κραταιά «γαλάζια» αυτοκρατορία του Θανάση Κοκκινούλη. Η εποχή που τον «στρατηγό» του κάμπου υπολόγιζαν και τον ήθελαν κοντά τους οι ηγέτες της ΝΔ, από τον Μιλτιάδη Εβερτ μέχρι τον Κώστα Καραμανλή, και ανεβοκατέβαζε υπουργούς στις κυβερνήσεις του τελευταίου πέρασε ανεπιστρεπτί.
Ο ίδιος φρόντισε από τον Σεπτέμβριο του 2010 να αποχωρήσει από πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας-Αγιάς-Τιρνάβου με πρόσχημα την κάθοδό του ως υποψηφίου δημάρχου στον Δήμο Κιλελέρ χωρίς επιτυχία, αφήνοντας πίσω του τη μεγαλύτερη δευτεροβάθμια συνεταιριστική οργάνωση της χώρας να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος μέσα στα χρέη της.
Τα τελευταία συσσωρεύτηκαν σε δυσθεώρητα μεγέθη, ξεπερνώντας σήμερα τα 60 εκατ. ευρώ, ενώ το περίφημο Gaea Lifystyle Center, το εμπορικό κέντρο που δημιούργησε ο «γαλάζιος» αγροτοσυνδικαλιστής επί ΝΔ, ως επιστέγασμα της δύναμης και της υπεροχής του, αποδεικνύεται ένα μεγάλο φιάσκο. Απαξιωμένο έχει καταρρεύσει, και από τα 57 καταστήματά του απέμειναν να λειτουργούν μόνο 7.
Το ΔΣ της Ενωσης το έχει βγάλει στο σφυρί μισοτιμής μαζί με τις περισσότερες μονάδες και
ακίνητά της (δύο βαμβακουργεία, τυροκομείο, ελαιουργείο, αποθήκες, οικόπεδα κ.ά.).
Το μεγάλο κανόνι του γαλάζιου στρατηγού
Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί τις μέρες αυτές και η αποκάλυψη ότι ο κεντρικός ταμίας που είχε τοποθετήσει στην ΕΑΣ η «γαλάζια» διοίκηση από το 2004, «έβαζε χέρι» στο ταμείο. Ηδη έχει εντοπιστεί ένα έλλειμμα 550.000 ευρώ το οποίο από τα ίδια τα μέλη της διοίκησης εκτιμάται ότι θα είναι τελικά μεγαλύτερο. Παράλληλα δημιουργούνται ερωτηματικά για το γεγονός ότι το έλλειμμα αυτό δεν είχε εντοπιστεί τα προηγούμενα χρόνια.
Ερήμωση



Σήμερα η διοίκηση της ΕΑΣ δίνει «κοψοχρονιά» το Gaea Lifystyle Center, στα λαμπρά εγκαίνια του οποίου, τον Οκτώβριο του 2008, έδωσε το «παρών» όλη η Λάρισα. Σήμερα το εμπορικό κέντρο βρίσκεται στην απόλυτη παρακμή. Από τα 57 καταστήματα που είχε τον Οκτώβριο του 2009 -με πρόθεση να τριπλασιαστούν-, σήμερα έχουν μόνο 7, όλα στο ισόγειο, ενώ οι υπόλοιποι δύο όροφοι παραμένουν ερμητικά κλειστοί και στις 240 θέσεις του υπόγειου πάρκινγκ έχουν πιάσει θέση οι... αράχνες και η σκόνη.
Το μεγάλο κανόνι του γαλάζιου στρατηγού
Η ΕΑΣ που δαπάνησε κοντά στα 10 εκατ. ευρώ για να φτιάξει το Gaea, χωρίς να υπολογίζεται το ακίνητο που διέθεσε, το έβγαλε στο σφυρί εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, αλλά μόνο κάποιοι Ρώσοι επενδυτές ενδιαφέρθηκαν και αυτοί δεν έπεισαν τη διοίκηση. Η ΑΤΕ είχε εκτιμήσει την επένδυση στο τέλος του 2007, πριν αρχίσει να λειτουργεί, συνολικά στα 16 εκατ. ευρώ και σήμερα έριξε το τίμημα στα 8 εκατ. ευρώ.
Το μεγάλο κανόνι του γαλάζιου στρατηγού
Οταν το ΙΚΑ εκδήλωσε την επιθυμία να συγκεντρώσει όλες τις υπηρεσίες του στη Λάρισα σε έναν χώρο και να ανεγείρει γραφεία και ιατρεία σε οικόπεδο που διαθέτει στο κέντρο της πόλης η ΕΑΣ έστειλε επιστολή στον πρόεδρό του, Ρ. Σπυρόπουλο, και του πρότεινε να του παραχωρήσει το Gaea, έναντι τιμήματος μόλις 12 εκατ. ευρώ, παίρνοντας στο χέρι 10 εκατ. ευρώ και να πατσίσει τα άλλα 2 εκατ. ευρώ που χρωστά στο ίδρυμα.
Ενδεικτικό της άμεσης ανάγκης για ρευστότητα είναι το γεγονός πως η ΕΑΣ Λάρισας δεν λειτουργεί ούτε τα εκκοκκιστήριά της, ούτε το ελαιουργείο, ούτε καν το τυροκομείο «Τέμπη». Τα δύο εκκοκκιστήρια στο Μελισσοχώρι και στον Αγιο Γεώργιο τα νοίκιασε σε ιδιώτες, αυτό του Μελισσοχωρίου μάλιστα, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Λάρισα και καταλαμβάνει έκταση 150 στρέμμ., προτίθεται να το πουλήσει, ενώ σε ιδιώτη νοίκιασε και το ελαιουργείο, το οποίο ο τελευταίος κατάφερε να το λειτουργήσει αποδοτικά.
Το μεγάλο κανόνι του γαλάζιου στρατηγού
Οσο για την τυροκομική μονάδα, στην οποία αρχικά η ΕΑΣ είχε ποσοστό 53% και σταδιακά απέκτησε το 100%, αναγκάσθηκε να την επιστρέψει στους αρχικούς ιδιοκτήτες με τη μορφή ενοικίασης και ενοίκιο 78.000 ευρώ τον χρόνο για τα επόμενα 5 χρόνια.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε τις προηγούμενες μέρες και μια «τρύπα» τουλάχιστον 550.000 ευρώ, που προκλήθηκε από υπεξαίρεση του κεντρικού ταμία της ΕΑΣ. Ο 44χρονος ταμίας, που εργαζόταν στην ΕΑΣ από το 2004, φέρεται να... τσέπωσε πάνω από 550.000 ευρώ, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι το ποσό θα αυξηθεί όταν ολοκληρωθεί ο ειδικός διαχειριστικός έλεγχος από εταιρεία του Σώματος Ορκωτών Λογιστών.
Ο δράστης είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τότε που ανέλαβε εδώ και τέσσερις μήνες νέος διευθυντής της ΕΑΣ και απομακρύνθηκε πριν από λίγες μέρες από τη θέση του μετά την αποκάλυψη της κομπίνας.
Ο ταμίας υπέγραψε αρχικά δήλωση σύμφωνα με την οποία με δική του υπαιτιότητα έχουν χαθεί από τα ταμεία 300.000 ευρώ και θα τα επέστρεφε σε 15 μέρες, κάτι τέτοιο ποτέ δεν έγινε, ενώ τώρα αποποιείται τις ευθύνες του.
Από τη δόξα & τη χλιδή στο καταχρεωμένο «ερείπιο»
Από τα λαμπρά εγκαίνια του Gaea Lifystyle Center, τον Οκτώβριο του 2008, στα οποία έδωσε το «παρών» όλη η Λάρισα. Σήμερα το «επιχειρείν» των μπλόκων οδηγείται στην απόλυτη χρεοκοπία. Από τα 57 καταστήματα που λειτουργούσαν το 2008 σήμερα είναι ανοιχτά μόλις 7 και η διοίκηση της Ενωσης προσπαθεί να πουλήσει το συγκρότημα «κοψοχρονιά».

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Για 7 χρόνια κανείς δεν... υποψιάστηκε το παραμικρό
Για το θέμα του κεντρικού ταμία που είχε τοποθετήσει στην ΕΑΣ η «γαλάζια» διοίκηση από το 2004 και «έβαζε χέρι» στο ταμείο έχουν ενημερωθεί τόσο η ΠΑΣΕΓΕΣ όσο και ο εισαγγελέας Λάρισας, ωστόσο ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ο ισολογισμός της ΕΑΣ υπογραφόταν τα προηγούμενα 6 χρόνια από ορκωτούς λογιστές και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κοινοποιηθεί το προσεχές διάστημα στο πειθαρχικό όργανο ελέγχου του ΣΟΛ.
Ηδη έχει εντοπιστεί ένα έλλειμμα 550.000. Πληροφορίες από τον κάμπο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση και τα μέλη της διοίκησης (σημερινής και προηγούμενης που διακρίθηκε στα μπλόκα της εθνικής οδού), καθώς η υπεξαίρεση γινόταν επί 7 συνεχή χρόνια χωρίς κανείς -όπως υποστηρίζεται- να υποψιαστεί το παραμικρό.
Η ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ
Ο... Τσαουσέσκου που χάιδευαν όλοι οι κορυφαίοι
Εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες η ΕΑΣ είναι ένα καθαρά «γαλάζιο μαγαζί», όπου ο απόλυτος έλεγχος της διοίκησης έγινε ολοκληρωτικός το 2007 και το 2010, αφού και τα 9 μέλη του Δ.Σ. προέρχονταν από την παράταξη Κοκκινούλη.
Από την εποχή του Εβερτ στα μέσα της δεκαετίας του ΄90 και μετά του Καραμανλή οι «γαλάζιοι» στρατηγοί του κάμπου χρησιμοποιήθηκαν από τη Ν.Δ. στην πρώτη γραμμή της αντιπολιτευτικής τους στρατηγικής και στην προσπάθεια προσεταιρισμού του κόσμου της υπαίθρου, με τα πιο μαξιμαλιστικά συνθήματα αλλά και τους περίφημους αποκλεισμούς της εθνικής οδού. Αυτοί ήταν που «έτρωγαν» στα παρασκήνια υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως έγινε με τον Ευάγγελο Μπασιάκο ή ανέβαζαν δικούς τους, όπως ήταν ο Αλέξανδρος Κοντός.
Οταν η Ν.Δ. έγινε κυβέρνηση, ο Θανάσης Κοκκινούλης έσπευδε το 2005 από τα Τέμπη να μιλήσει για τέλος εποχής αυτής της μορφής των αγώνων, ρίχνοντας το σύνθημα για το?αγροτικό και όχι μόνο επιχειρείν. Παρά τις αρχικές φιλόδοξες προσπάθειες που έδειχναν να αποδίδουν καρπούς, το όλο εγχείρημα κατέρρευσε με πολύ γδούπο, αφήνοντας πίσω μεγάλα χρέη και στάχτη.
Σήμερα δεν υπάρχει κανένα φως στο τούνελ, για τις μονάδες και τα ακίνητα υπάρχει αδυναμία να πωληθούν ακόμη και μισοτιμής, ώστε να καλυφτεί ένα μέρος των χρεών που συνεχώς μεγαλώνουν. Την ίδια ώρα 135 εργαζόμενοι της ΕΑΣ -στην πλειονότητά τους ρουσφέτια νυν και πρώην αγροτοσυνδικαλιστών- είναι απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες. Ο σχεδιασμός μάλιστα είναι στο τέλος του 2012 να μείνουν μόνο 45, με συνταξιοδοτήσεις και απολύσεις του προσωπικού.
Η καριέρα
Από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 η ΕΑΣ Λάρισας - Αγιάς - Τιρνάβου συνδέθηκε με τον «γαλάζιο» αγροτοσυνδικαλιστή, Θανάση Κοκκινούλη, ο οποίος έκανε δυναμικά την εμφάνισή του στον θεσσαλικό κάμπο στις μεγάλες κινητοποιήσεις του 1996-1997 και από το 2001 ήταν στο τιμόνι της Ενωσης και μάλιστα με ποσοστά? Τσαουσέσκου, όπως έλεγε ο ίδιος, καθώς τις δύο τελευταίες φορές (2007-2010) εξέλεγε 9 στους 9 στο διοικητικό συμβούλιο.
Στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2010 ο Θ. Κοκκινούλης παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΑΣ, διεκδικώντας τον δήμο Κιλελέρ και μάλιστα με έναν συνδυασμό που έφερε το όνομα του «Μαρίνου Αντύπα». Ομόφωνα το Δ.Σ. της Ενωσης εξέλεξε τότε στη θέση του προέδρου τον Σπύρο Τσικρίκα, προσωπική επιλογή του Θ. Κοκκινούλη -πολύ σύντομα οι σχέσεις τους διαταράχθηκαν-, ο οποίος όμως πολύ νωρίς ήρθε σε ρήξη με μέλη του Δ.Σ. λόγω του αυταρχικού τρόπου διοίκησης. Στον δήμο Κιλελέρ ο Θ. Κοκκινούλης δεν τα κατάφερε. Ηρθε δεύτερος.
ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ-Έθνος
Διαβάστε εδώ τι έλεγαν τα δεξιά καλόπαιδα το 2007 για την υποτιθέμενη επένδυση

Δεν υπάρχουν σχόλια: