Σάββατο

Μπαράκ Ομπάμα μετά την σύλληψη: "Αναπάντητα ερωτήματα" - Κρατούνται άλλοι τρεις ύποπτοι

Επιβεβαιώθηκε αργά τη νύχτα , έπειτα από μια μαραθώνια αστυνομική επιχείρηση ,η σύλληψη του 19χρονου βομβιστή της Βοστώνης, Τζοκάρ Τσαρνάγεφ.

Ο νεαρός κρυβόταν στην πρύμνη ενός σκάφους το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην αυλή ενός σπιτιού στο Watertown.

Ο δεύτερος ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης βρέθηκε βαριά τραυματισμένος και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Μασαχουσέτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς τραυματίστηκε στο λαιμό και στο πόδι κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.

Οι αρχές έφτασαν στον δράστη έπειτα από πληροφορία που έδωσε στην αστυνομία ένας κάτοικος, ο οποίος είδε αίμα κοντά στο σκάφος.

 «Συνελήφθη! Η καταδίωξη έφτασε στο τέλος. Η έρευνα ολοκληρώθηκε. Ο τρόμος τελείωσε και η δικαιοσύνη νίκησε. Ο ύποπτος κρατείται»,  αναφέρει σε μήνυμα στο Twitter η αστυνομία της Βοστόνης και οι κάτοικοι της περιοχής βγήκαν στους δρόμους και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Μετά την σύλληψη ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκανε δηλώσεις. «Προφανώς συνεχίζουν να υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Ανάμεσα σε αυτά τα ερωτήματα: γιατί οι δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι μεγάλωσαν και σπούδασαν ως μέλη της κοινότητας και της χώρας μας, κατέφυγαν σε αυτού του είδους βίαιες πράξεις. Πως σχεδίασαν και έφεραν εις πέρας αυτές τις επιθέσεις και άραγε είχαν βοήθεια;» δήλωσε ο Ομπάμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς φαινόταν ιδιαίτερα μελαγχολικός, είπε ότι οι Αμερικανοί χρωστούν πολλά στους κατοίκους της Βοστόνης και της Μασαχουσέτης, για την αντοχή που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των δύο εκρήξεων, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 3 άτομα και προκάλεσαν τον τραυματισμό 176 ακόμα.

Ο 19χρονος, μαζί με τον αδελφό του, θεωρείται υπεύθυνος για τους αιματηρούς βομβαρδισμούς, στο μαραθώνιο της Βοστώνης. Ο Ταμερλάν Τσαρνάγεφ, 26 ετών, σκοτώθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία.

Όμως η τραγωδία της Βοστώνης δεν έλαβε ακόμα τέλος, σύμφωνα με δηλώσεις του αξιωματούχου της αστυνομίας του Νιού Μπέντφορντ, Ρόμπερτ Ρίτσαρντ, άλλοι τρεις ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση και ανακρίνονται σε σχέση με τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου στη Βοστόνη.

Πρόκειται για δύο άνδρες και μία γυναίκα που «βάσει υποθέσεων συνεργάζονταν με τον δεύτερο ύποπτο».

Πανηγυρισμοί στη Βοστώνη μετά τη σύλληψη του Τσετσένου

Στους δρόμους βγήκαν οι κάτοικοι της Βοστώνης στο άκουσμα της είδησης της σύλληψης του 19χρονου βομβιστή που σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο στην πόλη τους.
Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν στα πεζοδρόμια και με τις αμερικανικές σημαίες στα χέρια πανηγύρισαν για τον εντοπισμό του Τζοκάρ Τσαρνάεφ, ενώ ευχαρίστησαν τους αστυνομικούς για την καλή δουλειά που έκαναν.
Τις τελευταίες ώρες η Βοστώνη θύμιζε πόλη φάντασμα, καθώς η αστυνομία είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία των πολιτών, στην προσπάθεια της να εντοπίσει και συλλάβει τον 19χρονο, ο οποίος  ήταν οπλισμένος και επικίνδυνος.
Ο δεύτερος καταζητούμενος βομβιστής του Μαραθωνίου συνελήφθη στις 2.30 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στην πρύμνη ενός σκάφους που βρισκόταν σταθμευμένο στην αυλή σπιτιού στο Γουότερταουν της Βοστωνης.

Λύτρωση και πανηγυρισμοί στη Βοστώνη μετά τη σύλληψη του 19χρονου Τσετσένου

Η πληροφορία για το σημείο όπου κρυβόταν ο Τσαρνάεφ έφθασε στην αστυνομία από έναν Βοστωνέζο που ξεμύτισε από το σπίτι του αμέσως μόλις οι αρχές ήραν τις συστάσεις προς τους κατοίκους να παραμείνουν στις οικίες τους.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, ο συγκεκριμένος κάτοικος είδε αίμα πάνω στο σκέπαστρο της βάρκας του που ήταν σταθμευμένη στην αυλή του.
Τόλμησε να το σηκώσει και αντίκρυσε κάτω από αυτό έναν άνδρα γεμάτο αίματα.
Γύρισε στο σπίτι του και τηλεφώνησε στην αστυνομία.
«Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών. Δεν ξέρω αν χτυπήθηκε» είπε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Εντ Ντέιβις, αναφερόμενος στον 19χρονο.
Ο επικεφαλής των δυνάμεων που κατέφθαν στην περιοχή, κάλεσε τον Τσαρνάεφ να παραδοθεί. «Βγες έξω με τα χέρια ψηλά», του φώναξε μέσα από τη ντουντούκα.

Το σκάφος όπου είχε βρει καταφύγιο ο 19χρονος τρομοκράτης
«Χρησιμοποιήσαμε ένα ρομπότι για να ξεσκεπάσουμε το σκάφος από το σκέπαστρο», είπε περιγράφοντας την επιχείρηση ο επικεφαλής της Αστυνομίας της Μασαχουσέτης. «Την ίδια στιγμή τον παρακολουθούσαμε με τη βοήθεια μιας θερμικής κάμερας από το ελικόπτερο. Ηταν εξασθενημένος από την αιμορραγία, έχοντας πιθανώς τραυματιστεί στις επιχειρήσεις της προηγούμενης νύχτας».

Αμέσως μετά την είδηση της σύλληψης εκατοντάδες Βοστωνέζοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της φιλήσυχης πόλης να πανηγυρίσουν το τέλος του τριήμερου τρόμου
Αμέσως μετά την είδηση της σύλληψης εκατοντάδες Βοστωνέζοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της φιλήσυχης πόλης να πανηγυρίσουν το τέλος του τριήμερου τρόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: