Τετάρτη

Η ΕΡΤ ανέθεσε σε εταιρία «φάντασμα» την εκμετάλλευση του δορυφορικού σήματος

ert
   Στο «στόχαστρο» έβαλε τη διοίκηση της ΕΡΤ ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος για την απόφασή της (Αρ.Πρωτ:5022) να αναθέσει σε εταιρία «φάντασμα» (!) την εκμετάλλευση του δορυφορικού σήματος της κρατικής τηλεόρασης, μέχρι να αναδειχθεί ο νέος ανάδοχος στον υπό προκήρυξη διαγωνισμό. Κατηγορεί, επίσης, την ΕΡΤ ότι «αποκρύπτει επιμελώς και περιέργως τα πρόσωπα που συμμετέχουν στο μετοχικό σχήμα αλλά και στο Δ.Σ. αυτής».
   Ο κ. Νικολόπουλος, μάλιστα, με σχετική ερώτηση που κατέθεσε, θέτει προ των ευθυνών τους τον αρμόδιο υπουργό αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
   «Η περίεργη και υπό το νέφος μυστικότητας περιβεβλημένη αυτή απόφαση, εγείρει πολλά ερωτηματικά, καθώς δεν αναγράφεται σ’ αυτήν η επωνυμία της εταιρίας. Η επιμελής απόκρυψη του ονόματος της αναδόχου από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ για άγνωστους λόγους φυσικά δεν δημοσιοποιείται ούτε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και τούτο το γεγονός παράγει συνειρμούς και οδηγεί σε συμπεράσματα που δεν τιμούν τη διοίκηση», τονίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής .
JHN_4416
   Στη ερώτηση που κατέθεσε ζητά να δοθούν εξηγήσεις και απαντήσεις στα πιο κάτω ερωτήματα:
   1. Πιστεύετε πώς με την απόκρυψη αυτή κ. Πρωθυπουργέ και κ. Υφυπουργέ προωθείται η διαφάνεια;
   2. Ποια η προσωπική σας άποψη και πως την υπηρετείτε;
   3. Υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. για την συνεργασία με την συγκεκριμένη εταιρεία; Αν ναι να κατατεθεί η σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ.
   4. Είναι νόμιμο σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του νόμου Δημοσίευσης στην Διαύγεια να αποκρύπτεται η επωνυμία της εταιρίας;
   5.Από πότε η ΕΡΤ συνεργάζεται για την είσπραξη των δικαιωμάτων με την συγκεκριμένη εταιρία; Για ποιους λόγους δεν αναγράφεται στην απόφαση η επωνυμία της εταιρίας; Ποια η επωνυμία της «ανώνυμης» εταιρείας;
   6. Ποιοι αποφάσισαν να αποκρύψουν την επωνυμία της εταιρείας και γιατί;
   7. Προτίθεστε να εξετάσετε ποιοι και για ποιους λόγους απέκρυψαν της επωνυμίας της εταιρείας από την απόφαση; Εάν ναι να κατατεθεί κάθε σχετική γραπτή σας οδηγία.
   8. Ποια είναι η αρχική συμφωνία της ΕΡΤ με την συγκριμένη εταιρεία;
   9. Από πότε χρονολογείται η απόφαση αυτή;
   10. Ποια τα αποτελέσματα αυτής της συμφωνίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: