Σάββατο

Πως καταντήσαμε Λοχία...Κάποιοι να εμφανίζουν τον Αρχιστράτηγο υπόδικο ή απλά ένα σχέδιο απαξίωσης των Ε.Δ ; !

 
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ... ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ

Ένας Μάχιμος Αξιωματικός γράφει ...
Αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η «ανεξήγητη» και συντονισμένη επίθεση του γνωστού Blog στρατιωτικών θεμάτων αλλά και του Προέδρου του ΣΥΣΜΕΔ αντισυνταγματάρχη του Σώματος Δικαστικών Γραμματέων εναντίον του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου, με αποκορύφωμα το χθεσινό «σαλονι» της Ιστοσελίδας που ούτε λίγο ούτε πολύ εμφάνιζε τον ΑΓΕΕΘΑ σαν ..υπόδικο, από αυτούς που έκαναν παράβαση στρατιωτικής εντολής!

Εδώ και καιρό παρακολουθούμε μια επίθεση η οποία δείχνει να είναι προσωπική κι ίσως κάτι να έχει συμβεί μεταξύ τους το οποίο εμείς οι υπόλοιποι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, αλλά στην τελική, μας είναι κι αδιάφορο. Άλλωστε είναι γνωστό ότι κατά καιρούς οι δημοσιογράφοι εκμεταλλευόμενοι τις γνωριμίες τους ζητούν «ρουσφέτια» από τους εκάστοτε αρχηγούς που μπορεί να γίνουν, το σύνηθες, ή να μη γίνουν κι ακόμη χειρότερα παλιότερα είναι γνωστό ότι παιζόταν παιχνίδι και με τα κονδύλια (όταν υπήρχαν), οπότε είναι δύσκολο να ανιχνευτεί, αν δεν γνωρίζεις προσωπικά κάποιον από τους δυο, το τι έχει συμβει μεταξύ τους.

Από αυτό το σημείο όμως, μέχρι εδώ που φθάσαμε, να εγκαλεί ο γραμματέας του ναυτοδικείου (και δη ανώτερος αξιωματικός, αντισυνταγματάρχης..) τον Αρχιστράτηγο για υπέρβαση ορίων πειθαρχικής εξουσίας και να προβάλλεται με τυμπανοκρουσίες από τον κ. Καρβουνόπουλο, εάν το θέμα δεν αφορούσε τις ΕΔ της πατρίδας σε μια κρίσιμη στιγμή, δε θα ήταν τίποτα άλλο από ένα ακόμη φαιδρό περιστατικό στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.

Η γελοιότητα του δημοσιεύματος είναι τέτοια που φθάνει σε σημείο να μιλάει για ειδικό δικαστήριο, για αεροπαγίτες, κα όταν είναι γνωστό ότι στους ρυθμούς που κινείται η δικαιοσύνη στην Ελλάδα., εκτός κι αν ο συντάκτης προεξοφλεί ότι ο ΑΓΕΕΘΑ θα είναι ο ίδιος και μετά 3 τουλάχιστον χρόνια!

Το θέμα λοιπόν είναι με τον κ. Πρόεδρο του ΣΥΣΜΕΔ ο οποίος δείχνει να έχει απολέσει τελείως το στρατιωτικό πνεύμα, αν το είχε κάποτε..Δυστυχώς στην μικρή, 15ετή μου πορεία στα στρατό δεν έτυχε να γνωρίσω κάποιο στέλεχος αυτού του σώματος, τις ΕΔΕ-Προανακρίσεις στις Μονάδες, αλλά και στο Επιτελείο της Ταξχίας, τις διενεργούσαμε πάντοτε αξκοι της Σχολής Ευελπίδων (για κάποιο λόγο η Υπηρεσία μας θεωρεί πιο ειδικούς από αυτούς και τους φέρεται πολύ ευγενικά, μεταθέσεις σε Μονάδες χωρίς αριθμούς όπως λέμε..και χωρίς να χρειάζεται να φοράνε άρβυλα, φόρμες παραλλαγής, να κάνουν νυχτερινές, ασκήσεις κα που κάνουμε εμείς οι κοινοί στρατιωτικοί των ¨Οπλων).

Μια φορά που χρειάστηκε να πάω μάρτυρας σε στρατοδικείο για ένα ατύχημα, εκεί με έκπληξη μου διαπίστωσα ότι υπάρχουν κάποιοι λειτουργοί της στρατιωτικής δικαιοσύνης, οι οποίοι έχουν λέει αντιστοιχία με στρατιωτικούς βαθμούς, αλλά δεν είναι στρατιωτικοί, κι ως εκ τούτου δε φοράνε στολή, και μαζί τους υπήρχε μια ωραία κυρία με στολή 8γ (η οποία ήταν δικαστικός γραμματέας όπως έμαθα.)

Παρόλα αυτά πρέπει να θυμηθεί ο αξιότιμος κ. δικαστικός γραμματέας ότι κι αυτός, όπως όλοι μας, έχει δώσει τον ψηφισμένο από την Ελληνική Βουλή όρκο όπου ο στρατιωτικός οφείλει «..Υποταγήν εις τους ανωτέρους μου. Να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των.» τον οποίο μάλλον τον έχει ξεχάσει.

Κι επειδή σαν πρωτομάστορας του συνδικαλισμού στις ΕΔ, να του θυμίσουμε πόσο έχει πετύχει ο συνδικαλισμός στο δημόσιο στην Ελλάδα, αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας. Είναι δε τόσο πετυχημένος που για φέτος και του χρόνου οι αστυνομικές σχολές έχουν κλείσει, κάτι που δε συνέβη στις στρατιωτικές, εκτός κι αν αυτό ήταν επίτευγμα του στρατιωτικού συνδικαλισμού.

Βέβαια στα σώματα ασφαλείας ο συνδικαλισμός επέτυχε τον πληθωρισμό των αξιωματικών και των βαθμών κι ως εκ τούτου την απαξίωση τους.

Ας μην ξεχνάμε ότι αν ο αριθμός των στρατηγών είναι μεγάλος στο στρατό, τι να πούμε όμως για την Πυροσβεστική όπου με το 1/10 της δύναμης του Στρατού έχει 4 Αντιστράτηγους ή την ΕΛ.ΑΣ. όπου με το ½ της δύναμης του ΕΣ έχει 6, και βέβαια ο συνδικαλισμός τους πέτυχε.. όταν αποστρατεύονται οι Αρχηγοί τους να γίνονται στρατηγοί εα (4 αστέρων), φοβερό..να γίνονται στρατηγοί (ηγούνται στρατού) υπάλληλοι (όπως λέγονται από μόνοι τους) ενός μη στρατιωτικού σώματος. (στην Ελλάδα είμαστε, τη σειρά της δημοτικής αστυνομίας περιμένουμε..)

Κατά αντιστοιχία ο στρατιωτικός συνδικαλισμός παλεύει για τα παρόμοια επιτεύγματα..πέρασε στο νόμο περί Ιεραρχίας και προαγωγών του Βενιζέλου οι Δικαστικοί Γραμματείς να γίνονται επιτέλους Ταξχοι, και φυσικά χωρίς ΣΔΙΕΠ, ΑΔΙΣΠΟ κα που πρεπει εμείς οι κοινοί στρατιωτικοί των Όπλων να περάσουμε. (τυχαίο φαντάζομαι;).

Στην αναδιοργάνωση μάλλον σκοπεύουν να δημιουργήσουν και Ταξχια Δικαστικού, ποιος ξέρει, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.. Αλήθεια κε Τσουκαράκη, πόσα χρόνια έχετε αξιωματικός; Σε πόσα έτη προαχθήκατε από Ταγματάρχης σε Αντισυνταγματάρχη; όταν για τους λοιπούς μάχιμους στις μονάδες του Έβρου και των Νήσων απαιτούνται 6-7 έτη το λιγότερο;

Και φυσικά το αν είσαι απόφοιτος ΣΜΥ και κάποια στιγμή έχεις βγάλει μια σχολή του Ανοιχτού Πανεπιστημίου έχεις καταληκτικό βαθμό ΣΧΗ, κι αν είσαι αξκος του Τεχνικού πχ κι έχεις τελειώσει το Μετσόβιο Πολυτεχνείο αλλά για κάποιο λόγο δεν έχεις τελειώσει την ΑΔΙΣΠΟ (κακώς αλλά ήταν επιλογή του ή έτυχε ή δεν τα κατέφερε να περάσει, δεν είναι και τόσο εύκολες οι εξετάσεις) έχεις τον ίδιο καταληκτικό βαθμό με τον Μ. Λχια ΤΧ που αποφοίτησε από τη σχολή ευρωπαϊκού πολιτισμού του ΕΑΠ!

Βέβαια δεν έχει πετύχει τίποτε για τους αποφοίτους ΑΣΕΙ ο στρατιωτικός συνδικαλισμός? Πως, επέτυχε θα αναφέρω μια εμπειρία μου. Μετά την απόκτηση παιδιού (γέννα ή υιοθεσία) η μητέρα δικαιούται άδεια ανατροφής τέκνου. Επειδή όμως υπάρχει ισότητα στην Ελληνική Δημοκρατία την άδεια μπορεί να την πάρει και ο πατέρας αντί της μητέρας.

Ο ΣΥΣΜΕΔ κατέφερε να επεκταθεί και στις ΕΔ όπως περηφανεύεται, με αποτέλεσμα το παρακάτω συμβάν: σε κάποια Μονάδα της Ελληνικής επικράτειας εμφανίζεται ο Λγος που απέκτησε παιδί η σύζυγος του, στο Δκτη του, ο οποίος τον συγχαίρει και του δίνει και τις 5 ημέρες ειδική άδεια, όπως προβλέπεται, κι όλα καλά.

Έτσι νόμιζε ο Δκτης, αλλά και οι συνάδελφοι του που εναλλάσσονταν στην εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας μαζί του, διότι κατόπιν ο Λγος του ζητεί και λαμβάνει άδεια ανατροφής τέκνου..μα ο Δκτης και οι συνάδελφοι ήξεραν ότι η γυναίκα του Λγου δεν δουλεύει, αλλά όμως εμφανίστηκε με κάποιο τρόπο να δουλεύει στον..ιδιωτικό τομέα και να μην επιθυμεί να λάβει αυτή την άδεια! Φυσικά στην ελληνική δημοκρατία η εικονική ασφάλιση απαγορεύεται, αλλά πως ελέγχεται; (όπως όλα).

Και το περίεργο σε αυτές τις υποθέσεις είναι ότι καμία μάνα δημόσιος υπάλληλος δεν επιλέγει να μην πάρει την άδεια αυτή και να την πάρει ο σύζυγος της, μόνο κάποιες από τις μάνες που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα επιλέγουν να μην πάρουν την άδεια αυτές.

Εν τέλει για κάποιους η δουλειά στον ιδιωτικό τομέα είναι πολύ πιο εύκολη απ ότι στο δημόσιο, ή κάτι άλλο συμβαίνει;
Αλλά επειδή δεν θέλω να είμαι κακοπροαίρετος, έχω αποφασίσει ότι θα υποστηρίξω κι εγώ το «στρατιωτικό» συνδικαλισμό, για τα επόμενα 20 χρόνια που έχω μπροστά μου, όταν αγωνισθεί για την σημαντικότερη παραβίαση της ισονομίας που γίνεται στις ΕΔ κι είναι η εξής: προάγεται κάποιος απόφοιτος ΣΜΥ μαζί με κάποιον απόφοιτο ΣΣΕ το ίδιο έτος στο βαθμό του Υπολοχαγού, όπου σύμφωνα με το νόμο ο απόφοιτος ΣΜΥ είναι νεώτερος του απόφοιτου ΣΣΕ.

Ξαφνικά ο Υπολοχαγός από ΣΣΕ θα διαπιστώσει ότι ο νεώτερος του Υπολοχαγός προήχθη σε Λοχαγό κι είναι ανώτερος του πλέον. Το οξύμωρο είναι ότι το ίδιο σενάριο θα επαναληφτεί και με αυτόν τον απόφοιτο της ΣΣΕ που θα προαχθεί σε Λοχαγό μαζι με τον απόφοιτο της ΣΜΥ, θα δει το νεώτερο του Λγο να προάγεται σε ανώτερο του Τχη..κοκ.

Αν στο βαθμό του Ανθλγου πχ οι απόφοιτοι της ΣΣΕ προαγόντουσαν γρηγορότερα από τους αποφοίτους της ΣΜΥ, τι θα γινόταν;

Φυσικά είμαι σίγουρος ότι ο ΣΥΣΜΕΔ και οι πέριξ δεν πρόκειται να ασχοληθούν με αυτό..γιατί μάλλον κάνουν συνδικαλισμό πολύ προσανατολισμένο στο σκοπό τους!

Θέλω να τελειώσω με τη σημασία της επικεφαλίδας: ο Πλούταρχος σαν απόφθεγμα ενός "άσημου" Λάκωνα αναφέρει:

Ένας Λάκωνας σε μια μάχη, έχοντας υψώσει το ξίφος του να το καταφέρει εναντίον του εχθρού, μόλις δόθηκε το σύνθημα παύσης της μάχης, δεν ολοκλήρωσε το κτύπημα. Κι όταν κάποιος τον ρώτησε γιατί δεν σκότωσε τον εχθρό, ενώ τον είχε του χεριού του, απάντησε: "Διότι καλύτερο από το να σκοτώνεις είναι να υπακούς στον αρχηγό".

Ειμαι σίγουρος ότι ο κ. Πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ δεν μπορεί να καταλάβει το νόημα του, καθώς είμαι σίγουρος ότι αν και ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις (!) την τελευταία φορά που έπιασε όπλο στη ζωή του (όχι κυνηγετικό) πρέπει να ήταν πριν καμιά 10αρια χρόνια τουλάχιστον (ή μήπως παραπάνω;)
Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως με τον Α/ΓΕΕΘΑ ήταν όταν έγραψε στο twitter ότι «στις ΕΔ είμαστε όλοι μάχιμοι», το πίστευε στα αλήθεια;

Όσοι είναι στον Έβρο στα Νησιά, και δεν παίρνουν ούτε το επίδομα παραμεθορίου που παίρνουν οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι στις ειδικές δυνάμεις, στις επιλαρχίες, στις αντιαεροπορικές κα, ξέρουν ότι ΔΕΝ είναι όλοι μάχιμοι..

Αυτό που θέλουμε να ελπίζουμε όλοι, είναι ότι μήπως ήρθε ή ώρα να στρατιωτικοποιηθεί λίγο ο Στρατός;

Σχόλιο : Το άρθρο μας ήρθε με e-mail απο Αξιωματικό ε.ε και το δημοιεύουμε αυτούσιο !!!
Εμείς πάντως έχουμε βγάλει τα συμπεράσμα μας απο τους δήθεν δημοσιογράφους που κυκλοφορούν στο Πεντάγωνο...Αλλά ας ξεκαθαρίσουμε τι Στρατό θέλουν κάποιοι πολιτικοί !! Να συνδιοικείται απο συνδικαλιστές ή διοικείται από την φυσική του Ηγεσία ;

Οι Αξιωματικοί πάντως δεν εκπροσωπούνται απο Γραμματείς και ΕΠΟΠ και η Μεγαλειώδης Συγκέντρωση των Αποστράτων της Λάρισας όπου δεν (έλαβε μέρος η παρεούλα του ΣΥΣΜΕΔ )απέδειξε οτι ο παρέα των Συνδικαλιστών είναι τρεις και ο Τσουκαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: