Κυριακή

Ο Αντώνης Σαμαράς οφείλει εξηγήσεις προς τον Ελληνικό λαό

samaras
Τραγικό δυστύχημα για την Ελλάδα το να ηγείται και να εκπροσωπείται διεθνώς από τον Αντώνη Σαμαρά. Κι αυτό επειδή κατά τη συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατόρθωσε να μας πείσει ότι όχι μόνο δεν διαθέτει προσόντα, αλλά λειτουργεί απολύτως επικίνδυνα για τα συμφέροντα της πατρίδας μας.
Πέρα από τις αοριστολογίες του κ. Σαμαρά, αλγεινότατη εντύπωση προκάλεσε η δήλωσή του, που άγγιζε τα όρια της προσφοράς, για τον τεράστιο ενεργειακό πλούτο της Ελλάδας, η οποία μπορεί να τροφοδοτήσει ενεργειακά ολόκληρη την Ευρώπη.
Γιατί ο κύριος Σαμαράς δεν ενημέρωσε τους Έλληνες πολίτες αναλυτικά για τον ορυκτό πλούτο της χώρας και τις δυνατότητες που υπάρχουν μέσα από αυτή την εξέλιξη;
Γιατί ο κύριος Σαμαράς, γνωρίζοντας τις ενεργειακές δυνατότητες της Ελλάδας, συνεχίζει να υποσκάπτει την εσωτερική οικονομία της χώρας και να διαλύει τον κοινωνικό ιστό της;
Γιατί ο κύριος Σαμαράς δεν εφαρμόζει τις βασικές αρχές της διπλωματίας, οι οποίες ρητά αναφέρουν πως την πειθώ την προσφέρει η ισχύς και εν προκειμένω με την ισχύ του «τεράστιου ενεργειακού πλούτου» της Ελλάδας να πείσει και να κλείσει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας διαγράφοντας τα αίσχη που επιβλήθηκαν -με διαδικασίες που δεν έχουν ελεγχθεί- σε μία πάρα πολύ πλούσια χώρα προκειμένου τελικά να την πτωχεύσουν;
Τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά και οφείλει να τοποθετηθεί άμεσα και χωρίς υπεκφυγές ο ίδιος ο πρωθυπουργός, του οποίου χρέος είναι να ενημερώνει πρώτα από όλους τον Ελληνικό λαό, αφού αυτόν υποτίθεται ότι εκπροσωπεί και όχι άλλες χώρες.
Πρόκειται όμως για πολιτικό ολίσθημα ή για πολιτική αποκάλυψη; Δυστυχώς, η «γραμμή» χαμηλών τόνων και μηδενικών αναφορών που ακολουθούν από την επόμενη της συγκεκριμένης πρωθυπουργός δήλωσης τα εγχώρια παρακμάζοντα και αφειδώς χρηματοδοτούμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ, προδίδει και τις πραγματικές προθέσεις για τα ό,ποια οφέλη προς την χώρα και τους πολίτες της.
Ο κύριος Σαμαράς δεν εργάζεται υπέρ των Ελληνικών συμφερόντων, σαφέστατα δεν αναγνωρίζει ως ιδιοκτήτες της Ελλάδας τον Ελληνικό λαό και προφανέστατα βρίσκεται στην θέση που κατέχει προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα αντίθετα με την Ελλάδα και τους πολίτες της.
Πραγματικά, η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Μπάρακ Ομπάμα ήταν μία τεραστίου μεγέθους αποκάλυψη, της οποίας η συνέχεια απαιτείται να γίνει επί του Ελληνικού εδάφους με ενημέρωση του Ελληνικού πληθυσμού. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται πρωθυπουργικό διάγγελμα για την καθυστερημένη μείωση του ΦΠΑ εστίασης και να μην γίνεται ενημέρωση για τον «τεράστιο ενεργειακό πλούτο» της χώρας.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να λειτουργήσει η λογική, θα πρέπει να αναδειχθούν τα μη δυνάμενα πλέον να αποκρυφθούν αυτονόητα. Εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε ο κύριος Σαμαράς απλά θα επιβεβαιώσει πως έχει καταλυθεί το πολίτευμα, πως υπάρχει ένα καθεστώς ύποπτων σκοπιμοτήτων που σπρώχνει την χώρα στο απόλυτο μηδέν προκειμένου να εξυπηρετηθούν με απόλυτη μονομέρεια τα όποια γεωπολιτικά, ενεργειακά και οικονομικά συμφέροντα τρίτων.
Τέλος, σε καμία περίπτωση ο κ. Σαμαράς δεν πρέπει να ξεχνάει πως “ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται” και ο ίδιος έχει ήδη κλείσει έναν χρόνο στην καρέκλα του πρωθυπουργού…

Γραφείο Τύπου «Νέας Ελλάδας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: