Πέμπτη

Η …γκάφα στη SEEBRIG. Τελικά τίποτε δεν είναι τυχαίο!

Του Απόστολου Παπαπαρίση
 
 
Η …γκάφα στη SEEBRIG. Τελικά τίποτε δεν είναι τυχαίο!
Στη φωτογραφία που πήρα από τον ιστότοπο της Νοτιοανατολικής Ευρωπαϊκής Ταξιαρχίας (http://www.seebrig.org/) αβιάστως διαπιστώνουμε ότι  οι κυβερνώντες τα έτη 1998 και 1999 ήταν τουλάχιστον απρόσεκτοι για να μην πω εγκληματικά ανίκανοι αν λάβουμε υπόψη ότι η ονομασία του κράτους των Σκοπίων μας απασχολεί και θα μας απασχολεί ως έθνος για πολλά χρόνια.
seebring flags
Υπόψη ότι τα επτά κράτη που συμμετέχουν στην συγκρότηση της Ταξιαρχίας αυτής, φαίνονται στη φωτογραφία κατ” αλφαβητική σειρά ονομασίας του κάθε κράτους, όπως συμφωνήθηκε τότε. Τα επτά κράτη είναι τα: Albania, Bulgaria, FYROM, Greece, Italy, Romania και Turkey. Γιατί λοιπόν η FYROM δεν είναι το τρίτο έθνος και είναι το πέμπτο; Γιατί δε λήφθηκε ως πρώτο γράμμα του κράτους FYROM το F; Αδίκως το χαρακτηρίζει ο τίτλος ως …γκάφα, αφού λήφθηκε ως πρώτο γράμμα το M;
Ας δούμε όμως τα πρώτα «βήματα» της SEEBRIG: Στις 26 Σεπτεμβρίου 1998, στα Σκόπια και στο πλαίσιο της συμβολής στην  περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, καθώς και για την προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας υπογράφηκε από τους Υπουργούς Άμυνας των επτά προαναφερόμενων χωρών συμφωνία για δημιουργία μιας Πολυεθνικής Ειρηνευτικής Δύναμης Νοτιοανατολικής Ευρώπης [Multinational Peace Force South-Eastern Europe (MPFSEE)]. Στις 31 Αυγούστου 1999 υλοποιήθηκε η παραπάνω απόφαση με την ίδρυση και ενεργοποίηση της Νοτιοανατολικής Ευρωπαϊκής Ταξιαρχίας [South-Eastern Eyrope Brigade (SEEBRIG)]. Τη SEEBRIG μέχρι σήμερα φιλοξένησαν οι Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία και Ελλάδα. Στις 11/9 (ημερομηνία κι αυτή) στον Τύρναβο θα λάβει χώρα η αλλαγή διοίκησης. Θα παραδώσει Σκοπιανός σε Τούρκο.
Ας δούμε όμως ποια πρόσωπα ήταν εκείνη την περίοδο στα κρίσιμα πόστα της Ελληνικής Κυβέρνησης και πήραν τις αποφάσεις αυτές; Ας θυμηθούμε: Πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Σημίτης. Υπουργός Εθνικής Άμυνας από 25 Σεπ 1996 έως 24 Οκτ 2001 ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Υπουργός Εξωτερικών 25 Σεπ 1996 έως 19 Φεβ 1999 ο Θεόδωρος Πάγκαλος και από 19 Φεβ 1999 έως 13 Απρ 2000 ο Γεώργιος Παπανδρέου. Τελικά τίποτε δεν είναι τυχαίο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: