Κυριακή

Όποιος ενδιαφέρεται να κατέλθει στον εκλογικο στιβο πρέπει να περάσει από έναν έλεγχο. Τι είχε πριν τι έχει τώρα.

Χρήματα

Δημοτικές και Περιφερειακες εκλογές Μαΐου 2014. Λαρισα , οι Δημοι της περιοχης ,Περιφερεια θεσσαλιας περίπου το ίδιο έργο σχεδόν, Οι ίδιοι ενδιαφερόμενοι. Παλαιοί Δήμαρχοι υποψήφιοι, σχεδόν από τις συζητήσεις κατά μεγάλο ποσοστό και ίδιοι Υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι!!

Πριν 2500 χρόνια όταν ένας υποψήφιος άρχοντας κατέβαινε στις εκλογές γινόταν απογραφή των περιουσιακών στοιχείων!!
Τι είχε πριν εκλεγεί και τι είχε μετά!!!

Γινόταν αναλυτική απογραφή... μετριούνταν τα πάντα  μέχρι και τα ρούχα του (χιτώνας, σανδάλια).

Οι άνθρωποι αυτοί που έδωσαν σε εμάς και σε όλο τον πλανήτη τα φώτα του πολιτισμού γνώριζαν πριν χιλιάδες χρόνια για τα φαινόμενα της διαπλοκής και της διαφθοράς και ήταν πολύ μπροστά!! 

Όταν διαπιστωνόταν κάποιο θέμα διαπλοκής σχετικά με το δημόσιο χρήμα η ποινή ήταν μέχρι και θάνατος!!!

Εμείς σήμερα ανεχόμαστε υπηρετούμε τέτοιες καταστάσεις και επιτρέπουμε ξανά και ξανά τα ίδια και τα ίδια με μια λογική και κουλτούρα του ζαμανφουτισμού να μας εκπροσωπούν άτομα χωρίς ποιότητα χωρίς βάθος. 

Τα πράγματα είναι απλά!!! Όποιος ενδιαφέρεται να κατέλθει πρέπει να περάσει από έναν έλεγχο. Τι είχε πριν τι έχει τώρα. Η τεχνολογία το Ιντερνέτ  η στοιχειώδη μηχανοργάνωση του κράτους εύκολα μπορεί να βρει τα αποτελέσματα. Όλα φαίνονται με μια απλή κίνηση. Όλα πλέον είναι εύκολα...
Όποιος κατέλθει να διεκδικήσει το δικαίωμα να μας εκπροσωπήσει  και να μας Κυβερνήσει και να προσφέρει, να ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές από μόνος του τον έλεγχο.

Δηλαδή τι είχε πριν και τι τώρα. Αναλυτικά για τον εαυτό του για την οικογένεια του για τα παιδιά του. Είναι όλα απλά.

Όπως κανείς πάει στο ΙΚΑ και ζητά την αναλυτική καρτέλα των ενσήμων του μπορεί να μας φέρει και ο υποψήφιος Δήμαρχος αναλυτικά όλες τις κινήσεις των λογαριασμών από τους λογαριασμούς στις Τράπεζες στις όποιες έχει ανοίξει. Να μας δημοσιεύσει ο κάθε υποψήφιος αναλυτικά το περιουσιολόγιο του αναλυτικά και πως το απέκτησε.

Κύριοι υποψήφιοι μιας και ζήσαμε τον εφιάλτη της καταστροφής, την κατάρρευση  της κοινωνίας μας από τέτοια γεγονότα, ζητήστε το αυτονόητο το απλό. Ζητήστε τον έλεγχο σας από τις αρχές από το ΣΔΟΕ. Γιατί αν δεν το ζητήσετε εγώ πρώτος θα το κάνω.

Θα απευθυνθώ στις αρχές και θα ζητήσω σαν Έλληνας Πολίτης αναλυτικά τα πάντα για τον καθέναν σας.

Θα ζητήσω το εξής απλό. Να ανοιχτούν όλοι οι λογαριασμοί για τον καθένα την τελευταία 15ετία. Θα ζητήσω να ελεχθούν αναλυτικά τα περιουσιακά στοιχεία σας και να γίνει σύγκριση με το εισόδημα που δήλωνε ο καθένας υποψήφιος. Νομίζω έχουμε όλοι δικαίωμα να το κάνουμε αλλά και να γνωρίζουμε. Θα ζητήσω ότι  γινόταν 2500 χρόνια πριν από εμάς!!!


Τα μυστικά των πόθεν έσχες


Απ’ όλα έχει και φέτος το Πόθεν Έσχες των πολιτικών μας: σπίτια, ακίνητα, οικόπεδα, ρευστό, μετοχές, κότερα, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες αλλά και… ολίγον τι φτώχεια.

Δεν είναι μόνο το πουγκί του Ευάγγελου Βενιζέλου που ξεχωρίζει με τις καταθέσεις 2,3 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και κείνο του πρώην βουλευτή και γιατρού στο επάγγελμα Γιάννη Βαγιωνά, ο οποίος με τη βοήθεια και των θυγατέρων του κατάφερε να αυξήσει ελαφρώς τα έσοδα του και να φτάσει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις. Ο πρώην βουλευτής αναφέρει στο πόθεν έσχες του ότι ένα σημαντικό ποσό προέρχεται από τις επαγγελματικές δραστηριότητες των παιδιών του.

Νέος, ωραίος και χωρίς καθόλου χρέος ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος είδε πέρυσι όλη τη οδό Γενναδίου (τα κτήρια της) να περνούν μέσω γονικής παροχής στα χέρια του. Το 2008 ο πρώην υπουργός είδε και τη «μισή Αττική» να είναι στην κατοχή του. Ένας σκάφος αξίας 98.000 ευρώ του δίνει τη δυνατότητα να αποδράσει από τις σκοτούρες του «άτυχου» κληρονόμου και της πολιτικής. Σε 68 τον αριθμό ανέρχονται πλέον τα περιουσιακά του στοιχεία: ακίνητα, διαμερίσματα, οικόπεδα, οικίες, πάρκινγκ, γραφείο κλπ.


Ο πρώην βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Βαϊτσης Αποστολάτος είδε να μειώνεται ελαφρώς η περιουσία του. Οι καταθέσεις έπεσαν στο 1.100.000 ευρώ. Ο ίδιος είχε πει πως κέρδισε τα χρήματα με τη βοήθεια της τύχης σε τυχερό παιχνίδι.

Ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης έχει τις οικονομίες του σε τράπεζα του Εξωτερικού, γύρω στις 165.034 ευρώ.

Ο πρώην βουλευτής Γιάννης Βαλινάκης πήρε καλού κακού και μερικές λίρες. Έτσι τώρα έχει στην κατοχή του 89.890 λίρες Αγγλίας. Στην κατοχή του έχει επίσης και τρία αυτοκίνητα εκ των οποίων τα δύο είναι άνω των 2500 κυβικών.

Ο πρώην βουλευτής Κώστας Αγοραστός έχει 37 ακίνητα, ιδίως στη Λάρισα και καταθέσεις ύψους 73.000 ευρώ.

Ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης, ο πρώην βουλευτής που απειλούσε επί ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ αλλά τελικά καταψήφισε άλλα φορομπηχτικά μέτρα έχει καταθέσεις ύψους 667.000 ευρώ.

Στην Κηφισιά, την Ανάβυσσο, την Αρκαδία, την Πάρο, τη Λευκάδα, την Εύβοια, τις Κυκλάδες είναι η ακίνητη περιουσία του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ο υπουργός έχει ακόμη τρία βιβλιάρια καταθέσεων, 170.000 ευρώ, 57.000 και 26.665 δολάρια.

Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης έχει πέντε αυτοκίνητα τα περισσότερα αντίκες, αφού κάνει συλλογή. Ένα όμως του 2008 του κόστισε 40.900 ευρώ. Το σπίτι του στις Βρυξέλλες είναι ούτε καν πενήντα τετραγωνικά, σε σχέση με τα υπόλοιπα 19 ακίνητα που έχει στην κατοχή του.

Τρία επιβατικά και τρία φορτηγά αυτοκίνητα έχει ο υπεύθυνος των οικονομικών του κόμματος των Ελλήνων Κυνηγών.

Φτωχούλης μας προέκυψε και ο... πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων Δημοσθένης Βεργής με καταθέσεις 24.000 ευρώ.

Λίγα λεφτάκια έχει και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης, γύρω στις 240.000 ευρώ συν το διαμέρισμα το σπίτι του.

Το δεξί χέρι του Καραμανλή, βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός έχει όλη την Αργολίδα στην κατοχή του, εννοούμε τα αγροτεμάχια, μερικά ακίνητα στην Αττική και 300.000 ρευστή προίκα. Ο αριθμός των ακινήτων φτάνει τα 41.

Η Ελισάβετ Βόζενμπεργκ πρώην βουλευτίνα, ούτε ακίνητα ούτε σπίτια έχει, παρά μόνο 407.999 ευρώ στην Τράπεζα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος με καταθέσεις ύψους 340.000 ευρώ και ελπίζουμε αυτή τη φορά να μην τα κουβαλάει πάνω του.

Δεκαεννιά τεμάχια έχει στην κατοχή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σπίτια, οικόπεδα, οικίες, πάρκινγκ, βοσκοτόπια σε Χανιά, Κυκλάδες, Αττική(Γλυφάδα).

Οι καταθέσεις του εμφανίζουν φέτος σημαντική μείωση, αφού από τις 800.000 ευρώ άλλων χρόνων στους λογαριασμούς του εμφανίζονται 103.900 ευρώ και 195.074 δολάρια. Προφανώς επενδύει ο πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας σε ακίνητα.

Εισοδήματα 114,738 ευρώ δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ η σύζυγός του, Άντα, δηλώνει μόλις 1.094 ευρώ. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν εμφανίζει καμία απολύτως μεταβολή στην ακίνητη περιουσία του και φαίνεται κύριος δύο σπιτιών στην Κηφισιά καθώς και ενός σπιτιού και ενός διαμερίσματος στην Πάτρα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και η σύζυγός του δεν εμφανίζουν απολύτως καμία επένδυση σε αξιόγραφα, ενώ οι καταθέσεις που διατηρούν σε ελληνικές τράπεζες, από κοινού με την κόρη τους, ανέρχονται σε 319.426,82 ευρώ. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει στην κατοχή του ένα όχημα 1.985 κυβικών, το οποίο απέκτησε το 1996, ενώ η σύζυγός του αγόρασε το 2010 ένα αυτοκινήτου 1.197 κυβικών, αξίας 13.010 ευρώ.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δηλώνει εισοδήματα 78.304 ευρώ. Η γυναίκα του 51.187 ευρώ. Διαθέτει από κοινού με τη σύζυγό του σπίτι στη Σέριφο, στις Κυκλάδες, 295 τμ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει επίσης στο ίδιο νησί αγροτεμάχιο 928 τμ και έναν ερειπωμένο μύλο 200 τμ. Αγροτεμάχιο στην Σέριφο 928 τμ έχει και η σύζυγος του. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι η προέλευση των χρημάτων για την αγορά των παραπάνω ακινήτων προήλθε από προσωπικά εισοδήματα προηγούμενων ετών. Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει καταθέσεις στην ΕΤΕ 4.637 ευρώ, ALPHA BANK 457 ευρώ, Millenium 9 ευρώ, Εμπορική 510 ευρώ και Eurobank 601 ευρώ. Διαθέτει επίσης αυτοκίνητο, το οποίο απέκτησε το 2005 έναντι 33.000 ευρώ.

Ο Λουκάς Παπαδήμος δηλώνει εισόδημα 318.719 ευρώ. Διαθέτει στο Παλιό Ψυχικό διαμέρισμα 157 τμ με αποθήκη. Διαμερίσματα στο Δήμο Αθηναίων 102 τμ 89 τμ, 51 τμ. Έτερο διαμέρισμα στην Βάρη 55 τμ. Δύο γραφεία στην Αθήνα 42 τμ και 29 τμ αντίστοιχα. Ένα οικόπεδο στην Γλυφάδα και ένα στην Βοιωτία, ένα αγροτεμάχιο στην Βαρυπόμπη. Και ένα διαμέρισμα στην Μασαχουσέτη των ΗΠΑ 20 τμ. από κοινού με τη σύζυγο του. Κατέχει ομόλογα ύψους 139.255 ευρώ, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων (από κοινού με τη σύζυγο του) αξίας 710.365 ευρώ και 327.889 ευρώ αντίστοιχα. Μετοχές Εθνικής Τραπέζης (5908 ευρώ), Τράπεζας της Ελλάδας (12.420 ευρώ), ΟΤΕ (520 ευρώ), Αlpha Bank (7.212 ευρώ), Ομόλογα 55.158 ευρώ, Μετοχές της Morgan Stanley 59.984 ευρώ και ομόλογα 87. 172 ευρώ και 10.177 ευρώ 2.999 ευρώ αντίστοιχα. Ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ύψους 153.758 ευρώ κατέχει και η σύζυγος του και αμοιβαία κεφάλαια ύψους 35.179 ευρώ. Διαθέτει καταθέσεις σε διάφορες ελληνικές τράπεζες ύψους 220.000 ευρώ, ενώ έχει από κοινού με τη σύζυγο του καταθέσεις 978.000 ευρώ. Η σύζυγος του έχει προσωπικές καταθέσεις 76.000 ευρώ. Ο κ. Παπαδήμος είναι κάτοχος αυτοκινήτου 1.900 κ.ε., ενώ και η σύζυγος του έχει αυτοκίνητο παρόμοιου κυβισμού.

Εισόδημα 44.653 ευρώ τον χρόνο δήλωσε το 2011 ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ενώ η σύζυγός του, εμφάνισε τριπλάσια περίπου εισοδήματα, ύψους 125.991 ευρώ. Την ίδια χρονιά το ζευγάρι φαίνεται να έχει εκποιήσει μεγάλο αριθμό ακινήτων, συγκεκριμένα αγροτεμάχια στη Φωκίδα, από τα οποία εισέπραξε συνολικά 71.442 ευρώ. Στην καταχή τους ωστόσο παραμένουν δύο οικίες στην Πάρο, ένα διαμέρισμα στην Αθήνα, ένα οικόπεδο στην Εύβοια καθώς και ένα σπίτι στην Ν. Ερυθραία και οικόπεδα σε Βούλα και Αράχωβα.

Η σύζυγος του Γιώργου Αλογοσκούφη εμφανίζεται επίσης να έχει επενδύσει σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου 98.755 ευρώ καθώς σε μετοχές αρκετών εταιρειών. Ο πρώην Υπουργός διαθέτει επίσης ένα σκάφος αναψυχής αξίας 76.000 ευρώ, το οποίο απέκτησε το 2008.

Το δολάριο αγαπάει και ο Χρήστος Παπουτσής. Έχει στην Εθνική 285.352 δολάρια ενώ πέρυσι είχε αντίστοιχα 357.000 δολάρια. Επίσης διαθέτει και 330.872 ευρώ στην ίδια τράπεζα.



Θανάσης Παφίλης ΚΚΕ



Εισόδημα: 150.000 ευρώ.
Ακίνητα: 13, σε Αττική και Φθιώτιδα. Μόνο σε δύο από αυτά έχει δικαιώματα 100%, στα υπόλοιπα έχει μερίδιο.
Καταθέσεις: 22.905.
Έχει δύο αυτοκίνητα.
Δεν έχει μετοχές ή ομόλογα και δεν συμμετέχει σε επιχειρήσεις.

Γρηγόρης Ψαριανός ΔΗΜΑΡ


Εισόδημα: 93.715 ευρώ.
Ακίνητα: 4, μόνο σε ένα έχει δικαιώματα 100%.
Μετοχές: 15.896.
Καταθέσεις: 39.159.
Έχει ένα αυτοκίνητο και μία μοτοσυκλέτα.


Νίκος Τσούκαλης ΔΗΜΑΡ



Εισόδημα: 107.440.
Ακίνητα: 7.
Καταθέσεις: 21.670.
Αυτοκίνητα: 2.


Σπύρος Χαλβατζής ΚΚΕ



Εισόδημα: 174.358.
Ακίνητα: 14.
Καταθέσεις: 114.587.
Εχει ένα αυτοκίνητο.
Δεν έχει μετοχές.



Λιάνα Κανέλλη ΚΚΕ


Εισόδημα: 123.587.
Ακίνητα: 2, ένα στο Δήμο Εκάλης και ένα στον Δήμο Γερανθρών.
Μετοχές: 16.000.
Καταθέσεις: 52.000 ευρώ και 6.712 λίρες Αγγλίας.
Έχει ένα αυτοκίνητο, μία μοτοσυκλέτα και μία βάρκα.

Θεόδωρος Δρίτσας ΣΥΡΙΖΑ

Εισόδημα: 78.959.
Ακίνητα: 8.
Μετοχές: 1677,59.
Μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων:622,20.
Καταθέσεις: 15.962.


Παναγιώτης Λαφαζάνης ΣΥΡΙΖΑ


Εισόδημα: 149.917.
Ακίνητα: 5, τα 3 ανήκουν στην σύζυγό του.
Δύο ομόλογα 100000 ευρώ, τα οποία αποκτήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.
Καταθέσεις: 30.757 ευρώ, 4.295 GBP και 19.250 CHF μαζί με την σύζυγό του.
Δύο αυτοκίνητα.
Δε συμμετέχει σε καμία επιχείρηση.

Mερικές λεπτομέρειες ακόμη

1) H δημοκρατία κοστίζει είχε πει ο πρώην υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης για να δικαιολογήσει την κρατική χρηματοδότηση στα κόμματα. Μάζευε κι ας είναι και ρόγες κύριε υπουργέ, καθώς φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι.Στο πόθεν έσχες του ο πρώην υπουργός δεν έκανε και μεγάλη προσπάθεια να γράψει καθαρά τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του. Φαίνεται όμως καθαρά ότι είναι από κληρονομιά. Καταθέσεις που ξεπερνούν μαζί με τις 227.000 δολάρια, το 1.000.000 ευρώ.

2) Mε αγροτεμάχια, διαμερίσματα, καταστήματα και αποθήκες εμφανίζεται η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη, στα Δωδεκάνησα. Το πιο αξιοσημείωτο όμως είναι ο λογαριασμός των καταθέσεών της: 33.333 ευρώ.

3) Από το πόθεν έσχες συμπεραίνει κανείς ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης έχει αδυναμία μόνο στα διαμερίσματα. Έχει από ένα παντού σε Αττική (Βούλα) Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κοζάνη, Γρεβενά. Οι καταθέσεις του ανέρχονται στο ποσό των 1.729.792 ευρώ και κάτι ψιλά.

4) Επειδή όμως μας έχει συνηθίσει ο υφυπουργός στα γούρια να πούμε ότι σε ένα βιβλιάριό του οι καταθέσεις του είναι 303.330,30 ευρώ. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε.

5) Ένα ακόμη διαμέρισμα στην Αθήνα αγόρασε το 2009 η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, η οποία φαίνεται πως επενδύει στην πρωτεύουσα. Το πρώτο ήταν στο Κολωνάκι αλλά ήταν μόλις 44 τ.μ. Τώρα απέκτησε σε άλλο σημείο ένα πιο ευρύχωρο 249 τ.μ. αξίας 290.987 ευρώ. Περσινά ξινά σταφύλια αλλά οι επενδύσεις μένουνε.

6) Μια βοσκοπούλα αγάπησα…», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για την ευρωβουλευτίνα μας, Μαρία Δαμανάκη, η οποία φαίνεται ότι από το 2006 και δώθε έχει βαλθεί να αγοράσει όλα τα βοσκοτόπια σε Ρέθυμνο και Ιεράπετρα. Ένα ακόμη διαμέρισμα στην Μαρασλή, ένα σπίτι στην Πάρο κι ένα οικόπεδο σε Ρέθυμνο.

7) Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι, έτσι είναι και οι μικροκαταθέσεις του Σταύρου Καλογιάννη οι οποίες στα 8 βιβλιάριά του είναι γύρω στις 53.000 ευρώ. Όμως συνολικά διαθέτει 519.363 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Πώς γίνεται αυτό; Μα είναι απλό. Διαθέτει και άλλα βιβλιάρια μαζί με τη σύζυγό του. Με λίγα λόγια «έσπασε τις καταθέσεις» για να μη φαίνεται το μεγάλο ποσό του μισού εκατομμυρίου.

8) Τραβάει κουπί η Ευρωβουλή: Δουλεύουν αλλά τουλάχιστον ανταμείβονται στην Ευρωβουλή κι αυτό αποδεικνύεται από ένα ακόμη καλό Πόθεν Έσχες που παρουσίασε στην αρμόδια επιτροπή η ευρωβουλευτίνα Ρόδη Κράτσα. Το σύνολο των αποταμιεύσεών της αγγίζουν τις 723.000ευρώ και κάτι λίγα δολάρια (42.000) προφανώς για ώρα ανάγκης.

9) Παρά τις διακοσάρες και τρακοσάρες που μετράει κάποιος στα βιβλιάρια του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού, ο γιατρός δεν κατάφερε να πιάσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Οι καταθέσεις του πρώην υπουργού αγγίζουν τα 2.000.000 ευρώ. Έχει δρόμο ακόμα…

Πρώην υπουργός με… λαϊκές καταθέσεις

Ένα ακίνητο στο Κεφαλάρι και οικόπεδο με οικία εντός οικισμού στην Αχαΐα δηλώνει ο πρώην υπουργός Γιώργος Λιάνης. Στην τράπεζα δε έχει δύο βιβλιάρια, ένα με 14.000 ευρώ και το δεύτερο με 5.000 ευρώ.

Φτωχός σε καταθέσεις εμφανίζεται και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, έχοντας στο βιβλιάριό του καταγεγραμμένο το… αστρονομικό ποσό των 3.000, αλλά με οικόπεδο και οικία κατά το ήμισυ με τη σύζυγο στην Νέα Ερυθραία.

Η πιο φτωχή αλλά γλυκιά μέλλουσα μανούλα είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη η οποία έχει καταθέσεις 1.584 ευρώ στην τράπεζα και σε λίγες μέρες αναμένεται να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδάκι.

Όσο για το Μιχάλη Λιάπη; Έκανε δήλωση πόθεν έσχες ως συνταξιούχος βουλευτής. Να δούμε τι άλλο θα δούμε σε τούτη εδώ τη χώρα…

Περισσότερες... λεπτομέρειες

Η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη έλαβε το 2010 112.515 ευρώ ως βουλευτική αποζημίωση και άλλα 110.000 ευρώ με δικαιολογία «αμοιβές που καταβάλλονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για συμμετοχές σε επιτροπές-αποστολές και αποζημιώσεις οδοιπορικών».

Ο κ. Θωμάς Ρομπόπουλος, πρώην βουλευτής επί κυβέρνησης Παπανδρέου, έχει 2 σκάφη αναψυχής 9,98 μέτρων και 2,77 αντίστοιχα και 2 βάρκες 4,3 και 4,6 μέτρα αντίστοιχα.

Ο κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος εμφανίζει ετήσιο εισόδημα για το 2010 1.319,2 ευρώ, ενώ η σύζυγός του Μάρα Ζαχαρέα 138.441,84 ευρώ! Πούλησε το διαμέρισμα 100 τ.μ. στην Καισαριανή έναντι 226.500 ευρώ, καθώς και μια θέση παρκινγκ στην ίδια περιοχή έναντι 3.500 ευρώ.

Ο κ. Κώστας Σημίτης αγόρασε ομόλογα Εθνικής και Εμπορικής Τράπεζας αξίας 207.700 ευρώ.

Ο πρώην βουλευτής και νυν αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έχει 68 ακίνητα.

Ο πρώην βουλευτής Σάββας Τσιτουρίδης πούλησε το 2010 διαμέρισμα 280 τ.μ. στις Βρυξέλλες έναντι 580.000 ευρώ.


Τα χρυσά ακίνητα

Έκπληξη προκαλεί ο αριθμός των ακινήτων που κατέχουν πρώην βουλευτές, πρόεδροι κομμάτων αλλά και περιφερειάρχες, βάσει των στοιχείων που ανακοινώθηκαν από τη Βουλή.

Πλούσιο είναι το «πόθεν έσχες» του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη και του πρώην αντιπροέδρου, Θόδωρου Πάγκαλου.




Ο μακρύς κατάλογος ακινήτων του κ. Βουλγαράκη


Τα ακίνητα του Θόδωρου Πάγκαλου


Συνολικά 41 ακίνητα - οικόπεδα κατέχει ο βουλευτής της Ν.Δ Γιάννης Ανδριανός. Τα περισσότερα από τα ακίνητα προέρχονται από γονική παροχή και κληρονομιές στην περιοχή Επιδαύρου - Αργολίδα. Διαθέτει επίσης 317 χιλιάδες ευρώ σε τραπεζικές καταθέσεις ελληνικών τραπεζών, 2 αυτοκίνητα και ένα γεωργικό μηχάνημα.

Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Νταλάρα, δήλωσε συνολικά 59 ακίνητα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι οικίες στις Κυκλάδες και δασικές εκτάσεις στη Μαγνησία!

Ψηλά στη λίστα συναντούμε την Έλενα Ράπτη, η οποία διαθέτει συνολικά 35 ακίνητα εκ των οποίων τα έξι είναι διαμερίσματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δύο εξοχικές οικίες στη Χαλκιδική, 13 αποθήκες, 4 καταστήματα στους πιο πολυσύχναστους δρόμους της συμπρωτεύσουσας, 9 γραφεία και 1 οίκημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: