Δευτέρα

Αισχος !!!!!Ο Αγοραστος και η Περιφερεια Θεσσαλιας χρηματοδοτουν το Μουσειο Φλωρακη!!!!

Απιστευτη κομπινα του τ αριστερου περιφερειαρχη!!!Εβαλε στο ψηφοδελτιο του τον εγγονο του Γρηγορη Σουρλα για να αρπαξει δεξια ψηφαλακια!!!Μαυσωλειο για τον Γρηγορη Σουρλα ΟΧΙ ε?

Ο Σφαγεας της Καρδιτσας καπεταν Γιωτης

Το μνημειο του Φλωρακη που εγινε με λεφτα των Λαρισαιων απο την Περιφερεια Θεσσαλιας!!!!

Ψηλώνει» την ομάδα του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Αγοραστός, μετά τη συμφωνία του με τον γνωστό Λαρισαίο δικηγόρο και πρώην πρόεδρο των Σαρακατσαναίων της Λάρισας, Στέλιο Σούρλα. Ο… «Σαρακατσανάρχης» εντάσσεται στη «Συμμαχία Υπέρ Των Πολιτών» αποδεχόμενος την πρόσκληση του Αγοραστού και ρίχνεται στον αγώνα για την Περιφέρεια. Ξέρει τι κάνει ο Περιφερειάρχης, μεγάλο άνοιγμα με Σούρλα σε Σαρακατσαναίους και νεολαία…


Ο Δικηγορος Στελιος Σουρλας με τον Στυλιανο Πατακο!!!





Ο Θρυλικος Κομουνιστοφαγος Γρηγορης Σουρλας -Ξεχασμενος μονο και μονο επειδη αγαπουσε την Ελλαδα!!!Γι αυτον ουτε μαυσωλεια ουτε μουσεια!!!


Όλα τα πράγματα έχουν κάποια όρια. Ο Χαρίλαος Φλωράκης μπορεί να ήταν αγαπητός και σεβαστός στους κομμουνιστές, αλλά σίγουρα δεν ήταν αγαπητός στην πλειοψηφία των Ελλήνων. Είχε παίξει ενεργό ρόλο στην αλληλοσφαγή των Ελλήνων και ποτέ δεν είχε μετανοιώσει γι’αυτό.
Στην πολιτική του κηδεία που έγινε την Τετάρτη 25/5/05, παρευρέθησαν όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικάντηδες, για να τιμήσουν τον μπολσεβίκο εκείνο, που ΜΕΤΑ την αποχώρηση των Γερμανών, έβλεπε τον εχθρό στα γυναικόπαιδα και έσφαζε πατριώτες με τα κονσερβοκούτια… (ήταν ο φόβος και ο τρόμος της Πελοποννήσου!). Θα έπρεπε να ντρέπονται οι πολιτικοί τουλάχιστον της Ν.Δ., αλλά και όσοι από το ΠΑΣΟΚ προέρχονται από το Κέντρο, γιατί εναντίον τους ήταν που πολέμησε ο Χαρίλαος Φλωράκης. Οι κυβερνήσεις οι δικές τους ήταν που έδωσαν εντολές στα Ελληνόπουλα να πολεμήσουν εναντίον του και πολλοί απ’αυτούς έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας το Φλωράκη. Πώς είναι δυνατόν σήμερα να μας λένε ότι τον τιμούν;

Αξιέπαινος για τους κομμουνιστές ο Φλωράκης γιατί έμεινε συνεπής στις μαρξιστικές αντιλήψεις του. Αλλά για όσους δεν είναι κομμουνιστές, γιατί να είναι αξιέπαινος; Γιατί ακολουθούσε την γραμμή του κόμματός του, που ήθελε ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη; Γι’αυτό το λόγο είναι… πατριώτης;! Επειδή δεν ήθελε ανεξάρτητη την Πελοπόννησο και την Κρήτη; Εάν το να θέλεις ένα κομμάτι της Ελλάδος να μην ανήκει στην Ελλάδα δεν είναι εθνική προδοσία, τότε τι είναι;
Το… κερασάκι στην τούρτα ήταν το –απίστευτο στο άκουσμα- γεγονός, ότι κατόπιν κυβερνητικής εντολής αποφασίστηκε να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες προς τιμήν του σε στρατιωτικές μονάδες!
Αλήθεια, εναντίον ποιου στρατού πολεμούσε ο Χαρίλαος Φλωράκης; Του τουρκικού ή του αλβανικού; Είναι άξιον απορίας: δεν γνωρίζουν, δεν έχουν διαβάσει, δεν έχουν ακούσει οι πολιτικοί αυτού του κράτους ότι ο Χαρίλαος Φλωράκης πολέμησε εναντίον του Ελληνικού Στρατού και σκότωσε Έλληνες στρατιώτες και Αξιωματικούς;

Γιατί είναι άξιος τιμής ο κ. Φλωράκης; Ποιές ακριβώς υπηρεσίες προσέφερε στην πατρίδα;

Από όσα γνωρίζω ο κ. Φλωράκης διέπρεψε στον Εμφύλιο ως καπετάνιος μεραρχίας του \"Δημοκρατικού Στρατού\". Έλαβε μέρος, μεταξύ των άλλων, στην επιχείρηση κατά του Καρπενησιού, στην λεηλασία της πόλης, στην εκτέλεση αθώων κατοίκων της και στην βίαιη στρατολογία πολλών άλλων.

Γνωρίζω επίσης ότι εν συνεχεία ο κ. Φλωράκης φοίτησε σε ανώτατη ρωσική στρατιωτική σχολή και ότι του απενεμήθη ο βαθμός ανωτέρου αξιωματικού του σοβιετικού στρατού. Του στρατού που κατέπνιγε τις λαϊκές εξεγέρσεις στις χώρες του πρώην \"υπαρκτού σοσιαλισμού\" και στήριζε την στυγνή δικτατορία των Μπρέζνιεφ - Αντρόπωφ και σία.

Γνωρίζω τέλος ότι μετά την Μεταπολίτευση ο κ. Φλωράκης, ως ηγέτης του ΚΚΕ, αγωνίστηηκε με πάθος κατά της ένταξης της χώρας μας στην Ε.Ε. και υπέρ του εγκλωβισμού της, με \"ειρηνικά\" αυτή την φορά μέσα, στη σοβιετική στρούγκα. Την μετατροπή της δηλαδή σε σοβιετικό προτεκτοράτο, κατά τα πρότυπα της Αλβανίας, Βουλγαρίας κ.λπ.

Είναι \"τίτλοι τιμής\" αυτοί για τους οποίους πρέπει να τιμάται ο κ. Φλωράκης; 



Ο Χαρίλαος Φλωράκης με την Σοβιετική στολή



Έδωσε όρκο υποταγής και πίστης στον Σοβιετικό Στρατό ενώ την περίοδο 46-49 πολέμησε εν γνώσει του σε συνεργασία με κομμουνιστικές δυνάμεις Βαλκανικών χωρων για την αυτονομηση της Ελληνικής Μακεδονίας και την διημιουργία ''Βαλκανικής Λαικής Δημοκρατίας'' σε αυτά τα εδάφη

Προτίμησε αντί να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό να υπηρετήσει τον Σοβιετικό ενώ πολέμησε για την συρρίκνωση της Ελληνικής εδαφικής επικράτειες

Το 1956 στην Ουγγρική Επανάσταση σαν υποτακτικός του Κόκκινου Στρατού ενθάρρυνε τους Σοβιετικούς να χρησιμοποιήσουν πιο πολύ βία εναντίον των ''αντιδραστικών'' Ουγγαρών 


Εδω αντιγραφο της δαπανης της Περιφερειας Θεσσαλιας για το Μουσειο Φλωρακη που δυστυχως εχει και την υπογραφη του Δεσποπουλου!!!Κριμα

http://www.pthes.gov.gr/data/pe_apof/1.%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE/2013/%CE%A0%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%2034/1277.%CE%95%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%99%CE%9F%20%20%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%9C%CE%91%20%CE%94%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%97%CE%A3%202014.pdf 


Και μια επιστολη!!! 

Ο "Αξέχαστος" Καπετάνιος του ΚΚΕ...

Ο "Αξέχαστος" Καπετάνιος του ΚΚΕ...

Αφιερωμένο στον "Νικηφόρο" για μια ανάρτησή του που είδα για τον "αξέχαστο Καπετάνιο"...
Τιμή στους Ήρωες Δολοφόνους!

Βίος και Πολιτεία του Καπετάν Γιώτη ή Φλωράκη….

1. Οκτώβριος 1950, στη Ρουμανία, μιλώντας στην τρίτη συνδιάσκεψη του κόμματος, ο Φλωράκης τόνισε:

«Σύντροφοι, οι αγωνιστές που βρίσκονται στη ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ, σήμερα βρίσκονται σε μια ανοδική πορεία για την εκπλήρωση της αποστολής που εκφράζεται με το σύνθημα του κόμματός μας - να κατακτήσουμε τα κάστρα που λέγονται επιστήμη, τέχνη, μόρφωση... Εκείνο, σύντροφοι, που έπαιξε καθοριστικό λόγο για το μπάσιμό μας στο δρόμο της πραγματοποίησης της αποστολής αυτής και το ότι σήμερα βρισκόμαστε σε μια ανοδική πορεία, είναι η σοσιαλιστική μας πατρίδα, το σοβιετικό περιβάλλον, η ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, «Η ΣΤΟΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΤΑΛΙΝ».

2. Μετά την ήττα του ΔΣΕ, ο Φλωράκης πήγε στη Σοβιετική Ένωση όπου και φοίτησε πέντε χρόνια στη Στρατιωτική Ακαδημία Φρούνζε, μαζί με άλλους αντάρτες. Το 1954 στάλθηκε παράνομα στην Ελλάδα, όπου και συνελήφθη. Έμεινε αρκετά χρόνια κρατούμενος πριν και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

3. Το 1972 έφυγε κρυφά από τα σύνορα ως μέλος δήθεν της γαλλικής αντιπροσωπείας. Πήγε στη Βουδαπέστη και μετά στη Μόσχα, η οποία έβλεπε θετικά την εκλογή του ως γενικού γραμματέα του ΚΚΕ.

Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ (9/12/2001) είπε μεταξύ άλλων τα εξής για τον εμφύλιο πόλεμο στον οποίο οδήγησε το ΚΚΕ τη χώρα μας:

"...Εγώ πιστεύω τούτο: στη χειρότερη περίπτωση για μας θα ήμασταν αλά Κορέα ¬ μισοί από εδώ και μισοί από εκεί... .Ο Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είχε λήξει και οι επιχειρήσεις συνεχίζονταν. Εμείς θα είχαμε τη δυνατότητα να οργανωθούμε κανονικά και θα κοβόταν η Ελλάδα αλά Κορέα, μισή μισή...

...Υπήρχε η δική μας προσδοκία: ο Κόκκινος Στρατός. Αυτόν περιμέναμε να κάνει προς τα κάτω, αλλά μπήκε μονάχα σαράντα έως πενήντα χιλιόμετρα στην περιοχή της Θράκης, ξαναγύρισε στη Βουλγαρία και πήγε προς τη Γιουγκοσλαβία. Περιμέναμε εμείς ο έρημοι να 'ρθει προς τα κάτω. Δεν ήρθε..."

4. Στο «Ριζοσπάστη» (7/5/1998), δήλωσε στην Εφημεριδα "Νόβα Μακεντόνια":
"...Εγώ στη μεραρχία μου είχα μια διλοχία από Σλαβομακεδόνες, με επικεφαλής τον Πρίκο και τον Γάτσο. Για την Ελλάδα παλεύαμε και οι Ελληνες και οι Σλαβομακεδόνες..."

5. Ο δάσκαλος Γιάννης Ηλιόπουλος, επιζών γιος της Δασκάλας Ουρανίας Παναγιωτοπούλου Ηλιοπούλου εξιστορεί στο βιβλίο του «Η Δασκάλα Ουρανία» (δες και «ΕΣΤΙΑ 20/01/2006) την άγρια δολοφονία της μητέρας του και της αδελφής του Ουρανίας που συνελήφθησαν την 6η Σεπτεμβρίου 1947, απο τους «άντρες του ΔΣΕ» με εντολή και παρουσία του Καπετάν Γιώτη. Ουσιαστικά η μητέρα υπεχρεώθηκε να παρακολουθήση τον ομαδικό βιασμό και ξυλοδαρμό στη συνεχεία με βούρδουλα, μέχρι θανάτου της κόρης της, ενώ η ιδία σφάχτηκε δίπλα της – παρουσία πάντα του «γενναίου Καπετάνιου»….
Στο ίδιο βιβλίο μαρτυρία για τα εγκλήματα του Χαρίλαου Φλωράκη και των «γενναίων» ανδρών του, καταγράφονται και τρία θύματα από το διπλανό χωριό (Παζαχαρίου, Αυγερόπουλος και Κατσίμπας), που αγνοώντας τη δολοφονία της δασκάλας είχαν πάει στο αρχηγείο του ΕΛΑΣ στη Γρανίτσα, για να ζητήσουν την απελευθέρωσή της. Εκεί όμως κρατήθηκαν από τους Ελασίτες όμηροι, βασανίστηκαν οικτρά και μετά εκτελέστηκαν φρικτά με το διαμελισμό των μελών τους!.

6. Ο Αθανάσιος Παπαδημητρίου γράφει σε επιστολή του στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ (7/6/2005), μετά το θάνατο του Φλωράκη, τα εξής:

"...Ο θανών, ως καπετάν Γιώτης κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου υπήρξε αν όχι ο αποκλειστικός υπεύθυνος, οπωσδήποτε απο τους κυρίως υπευθύνους της δολοφονίας του αρχηγού του 5/42, συνταγματάρχου Δημητρίου Ψαρρού, άλλων 300 αγωνιστών στο κλήμα Δωρίδος και στη συνέχεια 500 αγωνιστών του 5/42 που σφαγιάσθησαν στην Δωρίδα …
...Είχα κι’ εγώ αδελφό , τον Φώτη Παπαδημητρίου, που αγωνίσθηκε ως αξιωματικός στο 5/42 κι’ αισθάνομαι την ανάγκη για την μνήμη του να διαμαρτυρηθώ με την επιστολή αυτή αλλά και να σας δώσω την ευκαιρία να δείξετε την αλήθεια…"

7. Ο Ανδρέας Κωνσταντίνος Σακκαλής, υιός του Δήμαρχου Καρπενησίου τον Φεβρουάριο του 1949, όταν οι αντάρτες κατέλαβαν το Καρπενήσι, γράφει επίσης στην «Εστία»:

"...Διάβασα προ καιρού την επιστολή του αντισμήναρχου ε.α Κου Ανδρέα Ντάνου για το μουσείο Φλωρακη, (!) ο οποίος σχολίαζε την συγκρότηση επιτροπής υπο τον υφυπουργό Οικονομικών Κο Φώλια για την χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό μνημείου προς τιμή του Χαρίλαου Φλωράκη ή καπετάν Γιώτη.

Θα ήθελα να γνωρίζω γιατί μια τέτοια επιτροπή δεν συγκροτήθηκε ποτέ για να τιμηθεί η μνήμη του πάτερα μου Κωνσταντίνου Σακκαλή , που ήταν Δήμαρχος Καρπενησίου και τον εκτέλεσε ο Χ.Φλωρακης (Καπετάν Γιώτης) κατά την κατάληψη του Καρπενησίου απο τους Συμμορίτες του, τον Φεβρουάριο του 1949. Δεν αξιώνω ασφαλώς μεσίστια σημαία στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, όπως διέταξε ο Πρωθυπουργός για τον θάνατο του Φλωράκη, αλλά κάτι τέλος πάντων που να θυμίζει, εκτός απο την μνήμη του πατέρα μου και την μνήμη των 15 γυναικόπαιδων που εξετέλεσε ο Φλωράκης σε ένα υπόγειο στο Καρπενήσι, των 19 αξιωματικών, των 47 χωροφυλάκων, των 120 ανδρών των μονάδων Ασφαλείας Υπαίθρου, των 45 Καρπενησιωτών που επίσης εξετέλεσεν ο Φλωράκης κατά την διαδρομή προς την μονή Κουμασιών, το στένωμα και την Μαυρομάτα. Κι ακόμη κάτι που να θυμίζει την μνήμη των 500 στρατιωτών που έπεσαν στις μάχες του Καρπενησίου καθώς και των 1300 ανδρών, γυνακών, και παιδιών που επιστρατεύθησαν βιαίως για να ενισχύσουν τον συμμορίτικο στρατό και που πολλοί πέθαναν στο δρόμο προς το Γράμμο από την πείνα και τις κακουχίες ή εξετελέσθησαν..."

Εσύ βέβαια ξες, Σταλινοφρουρέ, Νικηφόρε πως θα απαντήσεις… Αυτοί όλοι ήσαν «Γερμανοτσολιάδες και «Δοσίλογοι», αφού άλλωστε οι συγγενείς τους αποτείνονται στην «Εστία» για το πρόβλημά τους…

Γερμανοτσολιαδού και η βιασθείσα και σφαγισθείσα Ουρανία… Γερμανοτσολιάς και ο συνταγματάρχης Ψαρρός. Γερμαντοτσολιάδεςε ρε παιδί μου όλοη η Ελλάδα, εκτός των οιπαδών του ΚΚΕ. Άρα ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ των ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ , ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ, ΤΗ ΧΩΡΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: