Κυριακή

«Μυστικός Δείπνος» του τοκογλυφου και ανθελληνα Τζώρτζ Σόρος (!!!) στην Αθήνα !!!.Ποιοι τον τραπεζωσαν και τι εντολες εδωσε!!!Τελειωστε τη Χρυση Αυγη!!!


Σε γνωστό ξενοδοχείο στο Σύνταγμα συνέφαγε χθες ο Τζορτζ Σόρος μαζί με… πλήθος υπουργών, τραπεζιτών και εφοπλιστών! Ήταν ένα «κλειστό» γεύμα 60 ατόμων που κρατήθηκε σε απόλυτη… μυστικότητα!
 Μπορεί οι προσκλήσεις να ήταν αυστηρά προσωπικές, όμως ένα γεύμα στο οποίο παρακάθισαν 80 συνδαιτημόνες, μεταξύ των οποίων εφοπλιστές, τραπεζίτες, υπουργοί και ο Τζωρτζ Σόρος, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, παρά τη μυστικότητα που επιχειρήθηκε να τηρηθεί.
Αμφιτρύωνας ήταν ο Στέλιος Ζαββός, κουμπάρος του μεγαλοεπενδυτή του Τ. Σόρος, η αφορμή αναζητήθηκε στο μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόγραμμα, ενώ οι προσκλήσεις είχαν σταλεί προ δύο εβδομάδων.

O άνθρωπος που γκρέμισε την αγγλική στερλίνα, ο μεγαλοεπενδυτής, ο επιχειρηματίας, ο «φιλάνθρωπος», ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τα Σκόπια ήλθε πάλι στην Eλλάδα. Kι αυτή τη φορά με την «κάλυψη» του Eλληνοαμερικανού κ. Σταύρου Zαβού σύζυγο της Σοφίας Δοξιάδη.
O κ. Zαβός που αρέσκεται στις διεθνείς δημόσιες σχέσεις είχε καλέσει ξανά τον Σόρος στην Aθήνα στη βάφτιση της κόρης του. O πρόεδρος του Harvard Business Scholl Club of Greece και διευθύνων σύμβουλος επενδυτικής εταιρείας για τα οικιστικά συγκροτήματα στη Nοτιοανατολική Eυρώπη έχει μεγάλες διασυνδέσεις με τους Έλληνες επιχειρηματίες, όπως άλλωστε και ο καλεσμένος του ο οποίος και στην προηγούμενη επίσκεψή του είχε μιλήσει και με τον Kανελλόπουλο και με τον Θεοχαράκη και με τη Λούκα Kατσέλη.
H συνάντηση που οργανώθηκε με την πρωτοβουλία του Zαβού δεν ήταν η πρώτη.
Oι σχέσεις του Σόρος με τον Zαβό είναι ιδιαίτερα στενές. Όπως στενές είναι και οι σχέσεις του Zαβού με τον ίδιο τον Σαμαρα τον Παπανδρέου και τον Βενιζελο.
O στενός συνεργάτης του Σόρος που διατηρεί σπίτι στην οδό Bασιλίσσης Σοφίας 39, στην ίδια πολυκατοικία που διαμένουν ο Παναγιώτης Tσάκος, ο Nικόλας Λαιμός, η Aλεξία Πατέρας, ο Σαρακάκης έχει δεχθεί τουλάχιστον δυο φορές την επίσκεψη του Παπανδρέου στο «φτωχικό» του. Tη μια φορά πήραν πρωινό, την άλλη δείπνησαν, ενώ παλιότερα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι την Πρωτοχρονιά  την πέρασαν μαζί.

Μετείχαν οι υπουργοί Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, οι υφυπουργοί Γιώργος Μαυραγάνης, Νότης Μηταράκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και ο πρώην υπουργός Οικονομίας (ΠΑΣΟΚ) Φίλιππος Σαχινίδης. Κατά τις πληροφορίες είχε κληθεί και ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος όμως δεν παραυρέθηκε λόγω του προγραμματισμένου Συμβουλίου Υπουργών για την Καινοτομία.

Από τον τραπεζικό χώρο μετείχαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Γιώργος Ζαννιάς και Αλέξανδρος Τουρκολιάς, αντίστοιχα, ενώ το εφοπλιστικό «παρών» έδωσαν οι Νίκος Τσάκος, Γιώργος Προκοπίου και Πάνος Λασκαρίδης.

Το "μενού" της συζήτησης αποτελείτο από την οικονομική κατάσταση της χώρας, τη δυναμική του ευρώ, την γεωπολιτική κρίση με επίκεντρο την Ουκρανία, τις ενεργειακές προοπτικές (σ.σ. από εφοπλιστές τέθηκε και το κόστος ενέργειας).

Ο κ. Σόρος μίλησε για βελτίωση της ελληνικής οικονομικής εικόνας και εμφανίσθηκε πρόθυμος να συμβάλλει επενδυτικά.


 O Tζωρτζ Σόρος, ο γνωστός «γκουρού» κλήθηκε από τον Zαβό της Zeus Capital Partners να τοποθετηθεί για τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις. 

O Oυγγροαμερικανός εβραϊκής καταγωγής είχε απέναντί του ένα ιδιαίτερα δυνατό ακροατήριο.
 Συνολικά πρέπει να βρέθηκαν στην εκδήλωση γύρω στα 80 άτομα. Eπρόκειτο για μια συγκέντρωση που κρατήθηκε μεν μυστική, πριν την πραγματοποίησή της, αλλά έγινε γνωστή εκ των υστέρων, γιατί πολλοί επιχειρηματίες έσπευσαν να το «διαρρεύσουν». Όλοι χρειάζονται εξάλλου και την «επιβεβαίωσή» τους και ο Zαβός το ίδιο, καθώς είναι ένα πρόσωπο που αρέσκεται στη δημοσιότητα. Σημασία όμως έχει τι είπε ο Σόρος.
Για την Eυρώπη «διαπίστωσε» ότι «συνέρχεται από το χαστούκι της κρίσης», αλλά έκανε λόγο για πολιτικούς ηγέτες «τρίτης κατηγορίας», που δεν προέβλεψαν εγκαίρως τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Tάχθηκε κατά της Γερμανίας και της πολιτικής της και υπέρ των ασθενέστερων χωρών.
«H Eυρώπη πρέπει να είναι ενιαία και όχι κλαμπ πλούσιων χωρών» ήταν το απόφθεγμα του.
Bέβαια ο Σόρος δεν «άγγιξε» το θέμα της οικονομικής σύγκρουσης Eυρώπης - HΠA, αλλά έσπευσε να επισημάνει ότι η χώρα μας έχει έναν ισχυρό σύμμαχο. Tον ίδιο πρόεδρο των HΠA κ. Mπαράκ Oμπάμα. Aναφέρθηκε στο κλίμα υπέρ της Eλλάδας που υπάρχει στην Aμερική και στάθηκε ιδιαίτερα στο ταξίδι του Aμερικανού υπουργού Oικονομικών  στο Bερολίνο, όπου πίεσε την Άνγκελα Mέρκελ για λογαριασμό της Eλλάδας για την επιμήκυνση και τη μείωση του επιτοκίου.
«H Aμερική θέλει να στηρίξει την Eλλάδα, θέλει να τη σώσει» είπε συμπληρώνοντας όμως ότι η χώρα μας θα σωθεί από την ίδια την Eυρώπη, αρκεί να δείξει ότι είναι σε θέση να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται.
O Tζωρτζ Σόρος στη συνέχεια της συζήτησης δέχθηκε ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες.


Oι συχνές επισκέψεις του Tζορτζ Σόρος στην Aθήνα και οι περιεργες  συναντήσεις του με παραγοντες της ΝΔ δημιουργούν, όχι απλώς σενάρια, αλλά ένα ιδιαίτερα μεγάλο πολιτικό θέμα.
Ένα ζήτημα που απ' ό,τι φαίνεται βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων, όχι μόνο ύστερα από τα γερμανικά δημοσιεύματα, αλλά και με την άφιξη κορυφαίου στελέχους της Goldman Sachs στην Aθήνα.
Tο παρασκήνιο (και ο Σόρος;) μας ωθούν το συντομότερο σε διαπραγματεύσεις, όχι μόνο με τους επίσημους δανειστές μας, αλλά και με ιδιώτες επαφές.
Bέβαια, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος ή παράλληλη αν θέλετε.
H Goldman Sachs να ήρθε στην Aθήνα για να παίξει καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση των αποκρατικοποιήσεων υποστηρίζοντας ότι το πλάνο που ακολουθεί το υπουργείο βασίζεται στις δικές της προτάσεις, στο δικό της αρχικό σχέδιο.
H G.S είναι δεδομένο ότι μετά τον αποκλεισμό της από την Aθήνα διεκδικεί και την επάνοδό της σε ρόλο συμβούλου της ελληνικής κυβέρνησης για τα θέματα του χρέους και των ιδιωτικοποιήσεων.
Πέρα από το μερίδιο που διεκδικεί η Goldman Sachs προβληματισμό ακόμα και σε κυβερνητικά στελέχη προκαλούν οι πληροφορίες για τον «πραγματικό στόχο» του Tζορτζ Σόρος.
H συνάντηση στην οποία μίλησε ως προσκεκλημένος του Zαβού χαρακτηρίστηκε ως μια «ελληνική λέσχη Mπίντεμπερκ». Oι επαφές του με Έλληνες επιχειρηματίες, οι καλές σχέσεις του με την ΝΔ και το ΠAΣOK ωθούν πολλούς να πιστεύουν ότι «ήρθε και ψηλαφεί τα ασημικά της χώρας .

Πριν από δυο μήνες ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος παραχωρούσε μια μεγάλη συνέντευξη στο Der Spiegel στην οποία εκτιμούσε ότι «οι οικονομικές προϋποθέσεις στην Ελλάδα έχουν βελτιωθεί πολύ» ενώ απαντώντας στο ερώτημα εάν θα επένδυε στη χώρα μας, επισήμαινε ότι προτίθεται να επενδύσει «εφόσον κριθεί εφικτό να έχει κανείς κέρδος με διάρκεια».


Με την Ελλάδα να έχει βγει πλέον επιτυχημένα στις αγορές, να εισπράττει τα εύσημα από την Τρόικα και να εξασφαλίζει και την επόμενη δόση του δανείου, η ελληνική οικονομία δείχνει ιδιαίτερα ελκυστική για ξένες επενδύσεις με τον Τζορτζ Σόρος να εμφανίζεται έτοιμος να ρίξει ρευστό στην αγορά της χώρας μας.


Σε αυτό το πλαίσιο, έχει πυκνώσει τις επαφές του με παράγοντες της πολιτικής κι επιχειρηματικής ζωής της χώρας. Πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα και, μάλιστα, σύμφωνα με το news.gr χθες το βράδυ συμμετείχε σε δείπνο, που διοργάνωσε προς τιμήν του ο κουμπάρος και συνεργάτης του, Στέλιος Ζαββός.


O Ουγγροαμερικανός μεγαλοεπενδυτής. στην ομιλία του, έκανε ιδιαίτερη αναφορά – εκφράζοντας την ανησυχία του – στις εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για την Ευρωζώνη και τις προκλήσεις, που αντιμετωπίζει.

Ο κ. Σόρος ανησυχεί ιδιαίτερα για την άνοδο της ακορδεξίας σε όλη την Ευρώπη – όπως αυτή εκτιμάται, με βάση τις δημοσκοπήσεις, ότι θα εκφραστεί και στις επεκείμενες ευρωεκλογές -, αλλά και στην Ελλάδα. Ειπε χαρακτηριστικα ....Τελειωνετε επι τελους με την Χρυση Αυγη !!!!Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, ότι απεσταλμένοι του, από το ίδρυμα, που έχει ιδρύσει, είχαν έρθει στη χώρα μας και αναζητούσαν πληροφορίες για το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή».

 Ο καθένας απ’ όσους διάβασαν την είδηση μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Το ίδιο, βεβαίως, κάνουμε και εμείς, γνωρίζοντας λεπτομερέστατα τόσο τον παγίως ανθελληνικό ρόλο του Σόρος και την απλόχερη χρηματοδότησή του σε ύποπτες ΜΚΟ κάθε είδους, καθώς και στον παρακρατικό βόθρο του indymedia, αλλά και τις εξαιρετικές «επιδόσεις» των τριών …. εξαιρέτων συνομιλητών του. Το αν τα συνακόλουθα αποτελέσματα αυτής της «αψόγου συνευρέσως»  θα έχουν και  ανάλογο πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο στα αρνητικά τεκταινόμενα της μαστιζόμενης Ελληνικής Κοινωνίας θα το διαπιστώσουμε πολύ σύντομα.

Τζώρτζ Σόρος, κερδοσκόπος και φιλάνθρωπος



Αρχέτυπο του κερδοσκόπου και προφήτης της «ύστερο-κεφαλαιοκρατίας», ο κεφαλαιούχος και φιλόσοφος Τζώρτζ Σόρος είναι συγχρόνως επίφοβος και λατρευόμενος. Υπεύθυνος χρηματιστηριακών καταρρεύσεων και μαικήνας μέσα σε καμια πενηνταριά χώρες, κατέχει σήμερα μια περιουσία που αξιολογείται στα επτά δισεκατομμύρια δολάρια και προσφέρεται να χρηματοδοτήσει τις εκστρατείες ενάντιον του Τζώρτζ W. Bush παρά το γεγονός ότι έσωσε τον Τζούνιορ από πτώχευση το 1990 και συνεχίζει να εργάζεται με τον πατέρα του στο κέντρο του ομίλου Καρλάϊλ (Group Carlyle).
Ταυτόχρονα ενεργός μέσα σε πολλές αλλαγές πολιτεύματος, κατηγορείται πως είναι προπέτασμα της ΣΙΑ. Αναλαμβάνοντας δημόσια δέσμευση μέσα στην προεδρική προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ να αντιμετωπίσει την υποψηφιότητα του Μπους, ο δισεκατομμυριούχος Τζώρτζ Σόρος ξεσήκωσε θύελλα στην Ουάσιγκτον. Αντιθέτως, ο διάσημος κερδοσκόπος προσείλκυσε τη συμπάθεια όλων εκείνων που, στον κόσμο, φοβούνται πως ο Μπους θα διαδεχτεί τον εαυτό του.
Γεννημένος στην Ουγγαρία, το 1930, εγκαθίσταται στην Αγγλία μετά το τέλος του δεύτερου παγκόσμιου πόλεμου, το 1947. Συναντά εκεί τον αντικομμουνιστή φιλόσοφο Καρλ Πόππερ (Karl Popper), τον οποίο δεν θα σταματήσει να επικαλείται. Το 1956, φεύγει στις ΗΠΑ και εκεί δημιουργεί τα πρώτα «κεφάλαια ασφαλείας» με την πρόθεση των μεγάλων περιουσιών.
Από το 1969, η κύρια επιχείρησή του, το Quantum Fund (με έδρα τους φορολογικούς παράδεισους, τις Ολλανδικές Αντίλλες κι έπειτα το Κιουρασάο), εξασφαλίζει ανταπόδοση στην επένδυση του ύψους 34,5% κατά μέσον όρο ετησίως.

«ο άνθρωπος που ξετίναξε την τράπεζα της Αγγλίας»

Ο Τζώρτζ Σόρος δεν δημιούργησε ποτέ πλούτο, αλλά πλούτισε χάρη στη χρηματιστηριακή δραστηριότητά του. Με 7 δισεκατομμύρια δολάρια, η κληρονομιά του πρέπει να είναι σήμερα η 28η περιουσία στις ΗΠΑ σύμφωνα με την ταξινόμηση του περιοδικού Forbes το 2003. Επωνομαζόμενος «ο άνθρωπος που ξετίναξε την τράπεζα της Αγγλίας», ύστερα από μια επιδρομή στη λίρα στερλίνα, το Σεπτέμβριο 1992, που του απέφερε 1 δισεκατομμύριο δολαρίων εις βάρος του βρεταννού φορολογούμενου, έχει γίνει το παράδειγμα του κερδοσκόπου.
Παρόλο που γνώρισε σημαντικές απώλειες κατά τη διάρκεια της χρηματιστηριακής κατάρρευσης του 1987, της ρωσικής κρίσης του 1998 και με την έκρηξη της φούσκας του Διαδικτύου, ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της Ταϊλανδικής κρίσης του 1997 και της ασιατικής κρίσης. Προεδρεύων στις τύχες μιας πληθώρας ενώσεων στις οποίες πρέπει να έχει αφιερώσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια, ίσως είναι ένας από τους μεγαλύτερους συγχρόνους φιλάνθρωπους.
Το κύριο ίδρυμά του, η Open Society Institute, (Ίδρυμα Ανοικτής κοινωνίας) οφείλει το όνομά του στο φιλοσοφικό πρόγραμμα του δασκάλου του Καρλ Πόππερ: την οικοδόμηση ανοιχτών κοινωνιών, δηλαδή ενήμερων των ατελειών τους και ικανών να αυτοβελτιωθούν, για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.
Τα κύρια προγράμματά του στοχεύουν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, στην πάλη ενάντια στην τοξικοεξάρτηση, στην κατάρτιση των πολιτικών στελεχών και, στην ανάπτυξη της ελευθερίας της πληροφορίας.
Αυτοί οι συναινετικοί στόχοι περιλαμβάνουν τις αμφισβητούμενες εκστρατείες της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών και της καθιέρωσης των προγραμμάτων της αντικατάστασης για τους τοξικομανείς.
Αυτή η φιλανθρωπική και προοδευτική δραστηριότητα έχει αντισταθμίσει ωφέλιμα την εικόνα του ως οικονομικού άρπαγα. Παρόλα αυτά, εδώ και αρκετά έτη, φωνές έχουν σηκωθεί για να αντιτείνουν ότι η φιλανθρωπική δράση του είναι ένα κάλυμμα στις παρεμβάσεις της ΣΙΑ και του κράτους του Ισραήλ παγκοσμίως και ότι η περιουσία του οφείλεται περισσότερο στα αδικήματα των μυημένων παρά «στο άγγιγμα του Μίδα» [1].
Αρχικά το Quantum Fund είχε διαχειριστές αντιπροσώπους του λόρδου Ιακώβ Ροτσιλντ (Jacob Rothschild- σημερινός πληρεψούσιος είναι ο Michail Khodorkovsky-Μιχαήλ Χοντορκόφσκυ), του σερ Τζαίημς Γολντσμιθ (Sir James Goldsmith ο οποίος υπήρξε ευρωβουλευτής στο πλευρό του Φιλίπ ντε Βιλλιέ -Philippe de Villiers) και του Εντμοντ Σαφρά — Edmond Safra (κύριος χοντρέμπορος όπλων του Ισραήλ).
Μέλος του ομίλου Καρλάϊλ Το Έθνος (The Nation) πρόσφατα αποκάλυψε ότι είναι ο Σόρος, μέσω των επιχειρήσεων Harken Energy και Spectrum 7, αυτός που, το 1990, έσωσε τον νεώτερο Μπους από την πτώχευση εκκαθαρίζοντας τα χρέη του. Ερωτούμενος επί του προκειμένου από την εφημερίδα, έδηλωσε ότι ενήργησε έτσι για να αποκτήσει «πολιτική επιρροή» (σικ) [2].
Όπως ο φίλος του ο Khodorkovsky, ο Τζώρτζ Σόρος μπήκε στο όμιλο Καρλάϊλ όταν αυτός έγινε το καταφύγιο των πρώην της διοίκησης του πατέρα Μπους, το 1992. Αυτός ο όμιλος είναι παγκοσμίως η πιο σημαντική εταιρεία διαχείρισης χαρτοφυλακίων μετοχών. Ασχολείται κυρίως με τις περιουσίες των οικογενειών Μπους και Μπιν Λάντεν.
Μέσω των επιχειρήσεων που ελέγχει, ο όμιλος Καρλάϊλ είναι ο 11ος στη σειρά προμηθευτής του Πενταγώνου. Στις 20 Δεκεμβρίου του 2002, ο Σόρος καταδικάστηκε σε ποινική ρήτρα 2,2 εκατομμύρια από το σωφρονιστικό δικαστήριο του Παρισιού για το αδίκημα του «μυημένου» κατά τη διάρκεια της χρηματιστηριακής επίθεσης το 1988 ενάντιον της τράπεζας «Société Générale».

Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο Όμιλος Διεθνούς Κρίσης (Human Rights Watch, International Crisis Group)

Εκτός από το Ίδρυμα Ανοικτής κοινωνίας (OSI), το οποίο είναι παρόν μέσα σε μια πενηνταριά χώρες, ο Σόρος έχει δημιουργήσει ή χρηματοδοτεί τις διάφορες ενώσεις και ιδρύματα πρώτου μεγέθους, όπως είναι το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο Όμιλος Διεθνούς Κρίσης.
Το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι μία από τις οργανώσεις που τεκμηρίωσε περισσότερο τα εγκλήματα που αποδίδονται στον Slobodan Milosevic, δικαιολογώντας έτσι την παρέμβαση του ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας. Ένα μεγάλο μέρος των κατηγοριών αυτής της οργάνωσης δεν έγινε δυνατό να επιβεβαιωθούν μέχρι σήμερα από το διεθνές ποινικό δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία.
Ο Όμιλος Διεθνούς Κρίσης (ICG) δημιουργήθηκε το 1994 ως μη κυβερνητική διπλωματική οργάνωση, κάτω από τη προεδρία του δημοκράτη γερουσιαστή Τζώρτζ Mitchell (που έδωσε το όνομά του στην υποβολή έκθεσης του ίδιου ονόματος στο ισραελο-παλαιστινιακό πρόβλημα). Κατ’ αρχήν ενεργός στο Μπουρούντι, τη Νιγηρία και τη Σιέρα Λεόνε, το ICG προσέγγισε το ΝΑΤΟ σχετικά με την Γιουγκοσλαβία.
Προεδρεύεται σήμερα από τον Martti Ahtisaari, τον Φινλανδό πρώην Πρόεδρο που έκανε πως διαπραγματεύεται με τον Milosevic για να αποτρέψει τον πόλεμο. Το διοικητικό του Συμβούλιο μοιάζει με κατάλογο τηλεφώνου νατοϊκών προσωπικοτήτων. Στο πλευρό των παλαιών εθνικών συμβούλων της ασφάλειας Άλλεν (Richard Allen) και Μπρεζίνσκυ (Zbigniew Brzezinski), βρίσκουμε τον Κουβεϊτιανό πρίγκηπα Αλ Σαμπάχ (Saud Nasir Al-Sabah), τον παλαιό κατήγορο του Διεθνούς ποινικού δικαστηρίου για την Πρώην Γιουγκοσλαβία Άρμπουρ (Louise Arbour), ή τον παλαιό ανώτατο διοικητή του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια του πόλεμου της Γιουγκοσλαβία το στρατηγό Κλαρκ (Wesley Clark).
Μερικές οικονομικές σχέσεις όπως ο Φιλιππινέζος Πρόεδρος Ράμος (Fidel Ramos) ή ο ρώσος ολιγάρχης Χοντορκόφσκυ (Michail Khodorkovsky), όλοι τους μέλη του ομίλου Καρλάϊλ. Εμφανίζονται επίσης και Γαλλικές προσωπικότητες: Η Βέϊλ (Simone Veil), Πρόεδρος του μνημείου του Ολοκαυτώματος (Shoah), και η δημοσιογράφος Κριστίν Οκρέντ (Ockrent), σύζυγος του πρώην κυβερνήτη του Κοσσυφοπεδίου Κουσνέρ (Bernard Kouchner).
Το 2001, ο Σόρος δημιούργησε το Πρόγραμμα Δημοκρατικός Συνασπισμός (Democracy Coalition Project-DCP) επιφορτισμένο να εμψυχώσει το μη κυβερνητικό φόρουμ στο περιθώριο των συσκέψεων της κοινότητας των δημοκρατιών που οργανώνονται από το Αμερικανικό Στέϊτ Ντιπάρτμεντ. Μεταξύ των συντακτών του πρακτορείου του, η αφρόκρεμα των νεοφιλελεύθερων οικονομολόγων.
Έχει δημιουργήσει επίσης ένα πρόγραμμα Δικτύου ΜΜΕ (Network Media Program) που έχει εξαγοράσει τα αρχεία του ραδιοφώνου Ελεύθερη Ευρώπη (Radio Free Europe-του οποίου ένας εκ των παλαιών ηγετών, ο Herbert Okun, εδρεύει στο διοικητικό Συμβούλιο του OSI), του σταθμού της ΣΙΑ κατά τη διάρκεια του ψυχρού πόλεμου. Έχει επιδοτήσει πολλά «ανεξάρτητα» ΜΜΕ, όπως το ραδιόφωνο B92 κατά τη διάρκεια του πόλεμου στη Γιουγκοσλαβία και σήμερα τις «ελεύθερες» εφημερίδες στο Ιράκ. Ελέγχει το Project Syndicate, ένα πρακτορείο μετάδοσης του ελεύθερου βήματος πολιτικών προσωπικοτήτων μέσα σε 181 διεθνείς ημερήσιες εφημερίδες.
Μεταξύ των συντακτών του, βρίσκουμε την πλειοψηφία των διαχειριστών του ICG και την αφρόκρεμα των νεοφιλελεύθερων οικονομολόγων [3]. Εγκωμιάζει την χειραγώγηση των θυμάτων της 11 Σεπτεμβρίου Το Σεπτέμβρη του 2001, ακριβώς μετά από τις απόπειρες, ο Σόρος συμμετείχε σε μια ομάδα εργασίας του Συμβουλίου των Διεθνών σχέσεων, τη λέσχη του κατεστημένου της Ουάσινγκτον, για το ρόλο της προπαγάνδας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.
Πρόεδρος των εργασιών ο πρέσβης Χολμπρουκ (Richard G. Holbrooke), ο οποίος έπαιξε έναν κρίσιμο ρόλο στο έναυσμα της επίθεσης κατά της Γιουγκοσλαβίας και του οποίου η σύζυγος, Κάτι Μάρτον (Kati Marton), είναι διαχειρίστρια στο OSI. Το αντίγραφο των συμπερασμάτων που απευθύνθηκε στον Πρόεδρο Μπους συνιστά ενθέρμως να πείσει τον υπόλοιπο κόσμο για το βάσιμο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ επαναλαμβάνοντας συνεχόμενα τις απόπειρες της 11ης Σεπτεμβρίου και χειραγωγώντας τα θύματα για να προκαλέσουν τον οίκτο.
Επιμένει έτσι ώστε οι ξένες κυβερνήσεις όχι μόνο προσκληθούν να καταδικάσουν τις απόπειρες, αλλά να εγκρίνουν το σκεπτικό που προκύπτει για τον πόλεμο στην τρομοκρατία. Τελικά, συμβουλεύει να αναπτύξει μια μεσολαβητική παρουσία μέσα στον κόσμο, κυρίως συμπεριλαμβάνοντας τα συμπληρώματα των Times της Νέας Υόρκης μέσα στις μεγάλες φιλικές ημερήσιες.
Η Ρωσσία εξεδίωξε το Ίδρυμα Ανοικτής κοινωνίας Open Society Institute στο τέλος του 2003 Τα τελευταία χρόνια, ο Τζώρτζ Σόρος έχει παίξει έναν κεντρικό ρόλο μέσα στις αλλαγές του πολιτεύματος, κυρίως στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη. Ήταν ιδιαίτερα ενεργός στην Πολωνία πού ήταν συγχρόνως ο προσωπικός φίλος του στρατηγού Jaruselski και ο κύριος επίσημος ευεργέτης του συνδικάτου Αλληλεγγύη (ξαναβρίσκουμε σήμερα τον Γκιέρεμεκ (Bronislaw Geremek) στο διοικητικό Συμβούλιο του ICG).
Αλλά επίσης βεβαίως στην Ουγγαρία, την χώρα της προέλευσής του. Φαίνεται να συμμετείχε στην σκηνοθεσία «της βελούδινης επανάστασης» στην Τσεχία, που τοποθέτησε στην εξουσία τον Vaclav Havel. Αναπαρήγαγε αυτό το πρότυπο στην Σερβία για να ανατρέψει τον Slobodan Milosevic και πιό πρόσφατα στην Γεωργία ενάντια στον Edouard Shevarnardze. Κάθε φορά, στηρίχθηκε σε κινήματα νεολαίας του τύπου Otpor. Κατηγορείται ότι ενθαρρύνει τις ίδιες αναταραχές στην Ουκρανία και την Λευκορωσία. Για να μπει τέλος στην παρέμβασή του στη Ρωσσία, οι αρχές έλαβαν πρόφαση ενός απλήρωτου ενοικίου για να κάνουν έξωση στο Ίδρυμα Ανοικτής κοινωνίας μερικές ημέρες μετά τη σύλληψη του Mikhail Khodorkovsky που υποψιάζονταν ότι συνωμοτούσε.
Ποιό είναι το ελατήριο του Σόρος; Λαμβάνοντας υπόψη τις πολλαπλές όψεις του άνθρωπου που ξετίναξε την τράπεζα της Αγγλίας, είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί διάλεξε να επενδύσει σήμερα 12 εκατομμύρια δολάρια για να εναντιωθεί στην εκλογή του Μπους.
Μέσα σε ένα άρθρο που παρατηρήθηκε στο New Statesman [4], ο δημοσιογράφος Neil Clark βεβαιώνει ότι ο Πρόεδρος και ο δισεκατομμυριούχος, που συνεργάστηκαν επί μακρόν και συνεργάζονται ακόμη, είναι και οι δύο οπαδοί της νεοφιλελεύθερης Αυτοκρατορίας, αλλά εναντιώνονται σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της.
Ο Τζώρτζ Σόρος, ο οποίος προσπαθεί από έτη να δώσει μια πρόσοψη με ανθρώπινο πρόσωπο στην χρηματιστηριακή κεφαλαιοκρατία, θεωρεί ότι η βιαιότητα του Μπους βάζει σε κίνδυνο την αποδοχή του συστήματος από τους λαούς. Άλλοι υπαινίσσονται ότι η εκστρατεία του Σόρος είναι καταδικασμένη σε αποτυχία και εξυπηρετεί μόνο την δημιουρία της αυταπάτης μιας δημοκρατικής συζήτησης στις ΗΠΑ. Το 2002, δήλωνε «Στην αρχαία Ρώμη, μόνο οι Ρωμαίοι πολίτες ψήφιζαν. Κάτω από τη σύγχρονη παγκόσμια κεφαλαιοκρατία, μόνοι οι Αμερικανοί ψηφίζουν. Οι Βραζιλιάνοι, αυτοί, δεν ψηφίζουν». Ένα ολόκληρο πρόγραμμα.
[1] Μυθικό πρόσωπο ο βασιλιάς Μίδας εθεωρείτο ότι μπορεί να μετατρέψει ότι ακουμπά σε χρυσάφι.
[2] Ο Μπους και ο δισεκατομμυριούχος. Πως ο καπιταλισμός των μυημένων ωφέλησε τον Μπους του David Corn, The Nation 17/072002
[3] Για την Γαλλία οι οικονομολόγοι Michel Camdessus, Daniel Cohen, Jean-Paul Fitoussi, Jean-Pierre Lehmann, Jean Pisani-Ferry ; και οι πολιτικολόγοι όπως οι François Heisbourg, ο Pierre Nora ή ο Jacques Rupnik.
[4] George Soros, NS Profile par Neil Clark, στο New Statesman της 2/06/2003.

Ο Σόρος ορέγεται το κέντρο της Αθήνας;


Ένσταση κατά της απόφασης του κ. Καμίνη για παραχώρηση κτιρίου του Δήμου στο ίδρυμα του Σόρος

Μετά την απαράδεκτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να παραχωρήσει κτίριο της Αθήνας στην οργάνωση του κ. Σόρος, με πρόσχημα την αποδοχή δωρεάς, εκπρόσωποι της επιτροπής κατοίκων Αγγελοπούλου – Πλατείας Βικτωρίας και ο Σύλλογος «Φίλοι της Κυψέλης» καταθέσαμε στον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης ένσταση κατά της απόφασης και ζητάμε την ακύρωση της για μία σειρά λόγους, τόσο νομικούς όσο και κοινωνικούς.

Ο κ. Καμίνης χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς να ακολουθήσει πολλές από τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος προχώρησε ταχύτατα στην κύρωση μίας συμφωνίας με το γνωστό ίδρυμα του κ. Σόρος. Κατά τα άλλα κόπτεται περί δημοκρατίας, ισονομίας και Κράτους Δικαίου. Ο σκοπός γνωστός. Η περαιτέρω υποβάθμιση συγκεκριμένων περιοχών της πρωτεύουσας και εν προκειμένω η διαχείριση των υποδομών αλληλεγγύης από συγκεκριμένα συμφέροντα. Γιατί τί άλλο μπορεί να σημαίνει το ότι θα στεγαστούν στον εν λόγω χώρο φορείς αλληλεγγύης που θα επιλέξει το ίδρυμα του κ. Σόρος σε συνεργασία με τον Δήμο; Και τελικά ο Δήμος θα έχει όντως λόγο μετά την αποδοχή των 600000 ευρώ δωρεά του κ.Σόρος;

Εμείς ως κάτοικοι της περιοχής και ως ενεργές ομάδες του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος με παρεμβάσεις ουσίας πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και πάντα υπέρ της Αθήνας δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μην υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία.

Για εμάς το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο την δημοτική αρχή, αλλά είναι βαθιά πολιτικό. Για τον λόγο αυτό περιμένουμε να γίνουν και πολιτικές παρεμβάσεις επί της συγκεκριμένης ενέργειας. Δικαιούται ο κ. Καμίνης να λαμβάνει τόσο σοβαρές αποφάσεις για συνεργασίες με φορείς με αμφιλεγόμενες θέσεις για την χώρα;

Αναμένουμε ότι ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα δεχθεί την καθ’ολα νόμιμη και βάσιμη ένσταση μας προστατεύοντας έτσι την πόλη από τις ενέργειες του Δημοτικού Συμβουλίου εις βάρος των κατοίκων της.

Καλούμε τον κόσμο να δηλώσει την αντίθεση του με την παραπάνω απόφαση  στέλνοντας ηλεκτρονικά μηνύματα ή τηλεφωνώντας στο γραφείο Δημάρχου (mayor@cityofathens.gr, τηλ: 210 5241981, 210 5242583, φαξ: 210 5278110).

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Επιτροπή Κατοίκων Αγγελοπούλου-Πλατείας Βικτωρίας
(katoikoi_6o_diamerisma@yahoo.gr)
Σύλλογος «Φίλοι της Κυψέλης» (filoikipselis@yahoo.gr)


Τέρενς Κουίκ: Ανεπιθύμητος ο Σόρος στη Θράκη

«Μην τολμήσει ο οποιοσδήποτε είτε από τη συγκυβέρνηση είτε αυτοδιοικητικός παράγων της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, να ανοίξει τις πόρτες στον Τζωρτζ Σόρος. Είναι ανεπιθύμητος. Είναι εθνικά επικίνδυνος. Δεν θα βάλουμε στην ακριτική μας περιοχή τον άνθρωπο των UCK και τον άνθρωπο της Άγκυρας, που παρουσιάζεται ως μεγάλος «επενδυτής», αλλά πίσω από τα σχέδια του κρύβονται πολλές ύποπτες πτυχές».
Αυτό δήλωσε από την Σαμοθράκη, όπου σήμερα (27/04/14) βρίσκεται για περιοδεία, ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ.

Η δήλωση έγινε με αφορμή το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» που αφορά στις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, σε αγαστή συνεργασία με γνωστούς τραπεζικούς και οικονομικούς παράγοντες που «τρώνε» από την γονατισμένη Ελλάδα των μνημονίων, να «βάλουν» στην Ελλάδα τον Σόρος.

Σχολιάζοντας περαιτέρω το σχετικό δημοσίευμα, ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε:
«Ο πιο ύποπτος «επενδυτής» μέσα στην παγκόσμια οικονομία της Νέας Τάξης πραγμάτων, συνομιλητής του Γιώργου Παπανδρέου και Υπουργών της σημερινής συγκυβέρνησης, προφανέστατα με εντολή Σαμαρά – Βενιζέλου, δεν θα μετατρέψει την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σε Κόσσοβο. Αυτός ξέρει καλά το συγκεκριμένο παιχνίδι της κοσσοβοποίησης. Αλλά εδώ στην ΑΜ-Θ δεν θα κυκλοφορήσουν τα «λερωμένα» δολάρια ή ευρώ του».
Μετά από την συγκεκριμένη σαφή τοποθέτηση του υποψήφιου περιφερειάρχη Τέρενς Κουίκ, εμείς περιμένουμε με έκδηλο ενδιαφέρον τις τοποθέτησεις των υπολοίπων υποψηφίων περιφερειαρχών και ιδιαίτερα των κ.κ. Παυλίδη (ΝΔ), Γιαννακίδης (ΠΑΣΟΚ) και Μορφίδη (ΣΥΡΙΖΑ) για την πιθανή εμφάνιση και δραστηριοποίηση του κ. Σόρος στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επίσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε και τις δηλώσεις των συγκεκριμένων υποψηφίων περιφερειαχών (των "μεγάλων" κομμάτων), αλλά και κάποιων υποψηφίων δημάρχων για τα όσα συνέβησαν λίαν προσφάτως στην Θράκη με τις υποψηφιότητες ανθρώπων του τουρκικού προξενείου, είτε σε σχήματα δημοτικών είτε σε σχήματα περιφερειακών συνδυασμών. Αρκεί να σημειώσουμε πως ΟΛΕΣ αυτές τις αντεθνικές και καθ' όλα ύποπτες υποψηφιότητες τις έχουν εγκρίνει οι ίδιοι οι υπεύθυνοι και αρχηγοί των συνδυασμών Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: