Κυριακή

"Ένστολοι" προλετάριοι όλης της Χώρας ενωθείτε.


 
Picture
του Νικολάου Αλικάκου

Στη μαρξιστική και κομμουνιστική φιλολογία συχνά διαβάζουμε τη λέξη « προλετάριος». Ήταν λέξη που δανείστηκε ο Καρλ Μάρξ από τη αρχαία ρωμαϊκή κοινωνία,  που σήμαινε τον πολίτη της απόλυτης ένδειας και της αδυναμίας να εισφέρει με φορολογικά βάρη, για να χαρακτηρίσει τον πάμπτωχο εργάτη  της εποχής του που όμως είχε στα χέρια του τα μέσα παραγωγής. Δηλαδή τη δύναμη να ανατρέψει το καθεστώς εκμετάλλευσης της εργασίας και έτσι οραματίσθηκε την περίφημη επανάσταση του προλεταριάτου. Υπάρχει επίσης και το « λούμπεν προλεταριάτο» με το οποίο ο Μαρξ χαρακτήριζε το τμήμα εκείνο που βρίσκεται στο περιθώριο της κοινωνίας λόγω της απόλυτης εξαθλίωσής του.



Στις 30 Μαρτίου 2014 ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το σχέδιο νόμου που κατέθεσε  η Κυβέρνηση για τη διανομή , μεταξύ των άλλων, του κοινωνικού μερίσματος των 450 εκατομμυρίων σε κατηγορίες « πολιτών και οικογενειών με χαμηλό ετήσιο εισόδημα και περιουσία μικρής αξίας». Όπως πληροφορούμεθα στο νόμο  οι δυο αυτές κατηγορίες στην Πατρίδα μας είναι οι άστεγοι και οι ένστολοι. Αυτοί είναι οι φτωχότεροι Έλληνες .Οι τελευταίοι θα λάβουν 500 € εφάπαξ προκειμένου να παρουσιασθούν στις κάλπες στις 25 Μαΐου και να συμπράξουν στην καταστροφή της Ελλάδος. Τόσο αποτιμά η Κυβέρνηση την ψήφο των « ενστόλων». Εκεί έχει κατατάξει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της Χώρας . Τους υπερήφανους άνδρες και γυναίκες που σε όλη τη διάρκεια του νεοελληνικού βίου των 200 χρόνων υπήρξαν οι στυλοβάτες της κοινωνίας και του Κράτους. Του Έθνους ολοκλήρου. Με τις θυσίες τους και τους ποταμούς αίματος σε όλους τους αγώνες του Έθνους ήσαν αυτοί που κράτησαν όρθιο το Κράτος ώστε σήμερα να εκμεταλλεύονται οι σημερινοί πολιτικοί τα αγαθά του. Διότι αυτό συμβαίνει . Εκμεταλλεύονται την οργανωμένη Ελληνική Πολιτεία και την ύπαρξη της κρατικής εξουσίας για προσωπικό τους όφελος. 

     Αυτή ήταν   λοιπόν η μοίρα που επεφύλασσε η περιλάλητη «Μεταπολίτευση» για τους ένστολους! Καθώς καταρρέει έδειξε όλο το μίσος και την εκδικητικότητά  της .  Να τους κατατάξει στην ίδια θέση με τους άστεγους της Χώρας . Αλλά και να τους ταπεινώσει ακόμη περισσότερο . Να αποτελέσουν το σύγχρονο λούμπεν προλεταριάτο της κοινωνίας μας. Έτσι αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τους ένοπλους  υπερασπιστές της Πατρίδος και της ασφάλειας του Ελληνικού Λαού. Ως προλετάριους. Για τους οποίους πιστεύει ότι είναι ευκολότατο να υφαρπάξει την ψήφο τους με λίγες δεκάδες ευρώ. Αλλά οι σύγχρονοι ένστολοι προλετάριοι έχουν την δύναμη τους και τη διαχειρίζονται μόνο προς όφελος των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού  . Διότι πάνω  από όλα  αγαπούν την  Πατρίδα τους. Ένα συναίσθημα που δεν είχαν ούτε οι προλετάριοι αλλά ούτε θα κατανοήσουν ποτέ οι πολιτικοί αστέρες της Μεταπολίτευσης .

    Η Κυβέρνηση  στις 25 Μαΐου 2014 θα καλέσει τους « ένστολους προλετάριους» να ασκήσουν το καθήκον τους και να δώσουν την εξαγορασμένη ψήφο τους με 500 €. Ο χρόνος είναι λίγος μέχρι τότε και οι υπηρεσίες μισθοδοσίας με τη χαρακτηριστική βραδύτητά τους ίσως να μη προλάβουν. Προτείνουμε λοιπόν στην Κυβέρνηση να  δίδεται το πεντακοσάρικο από τους κομματικούς αντιπροσώπους την ημέρα των εκλογών με την προσέλευση των ενστόλων στα εκλογικά τμήματα. Μαζί με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ή της ΕΛΙΑΣ (για να υπάρχει και το δικαίωμα της επιλογής).

        Ιδού   λοιπόν το ερώτημα . Τι θα πράξουν οι χιλιάδες άνδρες και γυναίκες που φορούν στολή και υπηρετούν την Πατρίδα; Θα ανεχθούν τον διασυρμό τους και τον εξευτελισμό τους; Θα συνεχίσουν να θεωρούνται παραδοσιακή πελατεία των διεφθαρμένων κομμάτων; Θα συμβάλλουν στην καταστροφή της Χώρας; Θα εξαγοράσουν την οργή και την ταπείνωσή τους με 500€;

    Είναι γνωστή η προμετωπίδα της εφημερίδος του ΚΚΕ Ριζοσπάστης . Ας μας επιτραπεί να την παραφράσουμε.                

« ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ».

   Η Κυβέρνηση σας περιμένει. Δώστε την απάντησή σας.

  Νίκος   Αλικάκος  

Δεν υπάρχουν σχόλια: