Τετάρτη

Βουλιάζει το καράβι!!!! Φεύγει ο Βενιζέλος!!!

Τελειώνει και η απάτη με τις Ελιές και τα Ποτάμια.

Το σύνθημα – την Κυριακή ψηφίζουμε και την Δευτέρα φεύγουν – γίνεται πραγματικότητα. 

Ακόμα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος προαναγγέλλει την αποχώρησή του απ΄ τον κυβερνητικό συνασπισμό, γιατί όπως τονίζει δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να πληρώνει τη ζημιά των μνημονιακών πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας.
Στο ΠΑΣΟΚ έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα μια ενότητα γραμμής στην πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία προβλέπει άμεση αποχώρηση απ΄ τον κυβερνητικό συνασπισμό την επομένη των εκλογών.
Μάλιστα ο ίδιος ο Βενιζέλος διαβεβαιώνει με κατηγορηματικό τρόπο τους βουλευτές και τα στελέχη, ότι αν η ΕΛΙΑ πέσει κάτω από το 10% θα αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για την ήττα, ενώ ταυτόχρονα θα κινηθεί για την αναζήτηση νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας από τη Βουλή, με προϋπόθεση ότι στο νέο σχήμα ο Πρωθυπουργός και τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη δεν θα προέρχονται από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.
Βεβαίως όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις η ΕΛΙΑ θα υποστεί συντριβή και γιαυτό οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές από την επομένη των εκλογών.
Το δίλλημα Βενιζέλου έχει προκαλέσει εκνευρισμό στο Μαξίμου. Οι επικοινωνιολόγοι της Νέας Δημοκρατίας εκτιμούν ότι σε περίπτωση κατά την οποία το δίλημμα συσπειρώσει το ΠΑΣΟΚ, τότε θα αυξηθεί η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, με ότι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.
Εξάλλου, ο στρατηγικός σχεδιασμός του Μαξίμου προέβλεπε την απορρόφηση σχεδόν του συνόλου της εκλογικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ για να αντισταθμίσει τις απώλειες που καταγράφει προς την άκρα Δεξιά, αφού η Χρυσή Αυγή παρά τις διώξεις των στελεχών της εξακολουθεί να κινείται σε επίπεδα πάνω από το 10%.
Το τελεσίγραφο Βενιζέλου για αποχώρηση από την κυβέρνηση, αποδομεί τον κυβερνητικό συνασπισμό στο πλέον κρίσιμο διάστημα αφού το αδιέξοδο καταγράφεται πλέον ανοιχτά.
Η αμφισβήτηση της κυβέρνησης από τον μοναδικό της εταίρο, ακυρώνει ολόκληρη την καμπάνια της Ν.Δ. που ζητάει την ψήφο του λαού, με το επιχείρημα της δήθεν σταθερότητας και αλλάζει ριζικά το πολιτικό σκηνικό.
Βεβαίως είναι πολύ δύσκολο από την παρούσα Βουλή να προκύψει νέα κυβέρνηση και το πιθανότερο είναι η προσφυγή σε εκλογές το φθινόπωρο. Στο μεσοδιάστημα είναι σίγουρο, ότι τα κόμματα θα συμφωνήσουν σε μια κυβέρνηση που θα έχει υπηρεσιακό χαρακτήρα.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο πόλεμος προπαγάνδας με στημένα γκάλοπ που εξυπηρετούν τις επικοινωνιακές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας. Τα κανάλια που έχουν αναλάβει εργολαβικά τη στήριξη των μνημονιακών κομμάτων, επιχειρούν με κάθε τρόπο να χειραγωγήσουν μια μικρή αλλά κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων, προκειμένου η ήττα των ευρωεκλογών να είναι διαχειρίσιμη. Υπερβαίνοντας κάθε όριο αθλιότητας οι καταχρεωμένες ντουντούκες της διαπλοκής, συναγωνίζονται σε κατασκευασμένα γκάλοπ τα οποία ο κόσμος αντιμετωπίζει με αηδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: