Τετάρτη

H Ελλαδα αντρο εγκληματικοτητας !!!!Ποιοί «βομβαρδίζουν» τον Σμπώκο!!!

Ποιοί έχουν βάλει στο στόχαστρο το «δεξί χέρι» του Ακη. Γιατί οι υποψίες στρέφονται σε έγκλειστο βαρυποινίτη. Αποκλείει η αστυνομία «τρομοκρατική» ενέργεια.


poioi-bombardizoun-ton-smpwko



Είκοσι εκατομμύρια ευρώ πίσω από... τρεις βόμβες, με στόχο κτίρια ιδιοκτησίας του πρώην γενικού γραμματέα εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Σμπώκου ή συγγενών του. Για «εκβιαστικές» βόμβες προερχόμενες από... σωφρονιστικά καταστήματα, κάνουν λόγο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., με τον πρώην γενικό γραμματέα και τους συγγενείς του να έχουν καταγγείλει απειλές από άτομα των φυλακών!
Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, αναφέρουν ότι στόχος των «υποκινητών» είναι η άσκηση πίεσης στον Γιάννη Σμπώκο, προκειμένου να δώσει χρήματα που ίσως «οφείλει» και οι δράστες θεωρούν ότι έχει στην κατοχή του. Μετά την προηγούμενη έκρηξη ισχυρής βόμβας έξω από το σπίτι της αδερφής του πρώην γενικού γραμματέας εξοπλισμών, στις 15 Μαΐου 2014, στη Ν. Ερυθραία, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν σχεδόν αποκλείσει τα ενδεχόμενα των προσωπικών κινήτρων ή την στόχευση από αντιεξουσιαστικές ομάδες.

«Προσέγγιση» στη... ΣΤ΄ πτέρυγα

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγκλειστος βαρυποινίτης, που έχει κατηγορηθεί για υποθέσεις εκβιασμών, απαγωγών, ανθρωποκτονιών, εκρήξεων, απόπειρες αποδράσεων, προσέγγισε «από κοντά» και μέσω έγκλειστων «διαμεσολαβητών» τον Γιάννη Σμπώκο και απαίτησε... 20 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να παρέχει «προστασία» στον άλλοτε στενό συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου, από τις... κακοτοπιές των φυλακών. Τα 10 εκατομμύρια, φαίνεται να είναι «προμήθεια» από τα χρήματα που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έλαβε ως μίζα το διάστημα που διετέλεσε γενικός γραμματέας Εξοπλισμών.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν το θύμα του εκβιασμού δεν ενέδωσε σε αυτόν, άρχισαν οι απειλητικές επιθέσεις στην φυλακή και οι βομβιστικές επιθέσεις εκτός αυτής. Γι αυτό οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής μετά την 1η έκρηξη στο σπίτι της αδερφής του Γιάννη Σμπώκου στη Νέα Ερυθραία, έκαναν λόγο για ομάδα «ενοικιαζόμενων βομβιστών» που κατευθύνεται από εκβιαστικά κυκλώματα της φυλακής. 
Στα τέλη Απριλίου, ένα μήνα πριν από την πρώτη βομβιστική επίθεση, που ισοπέδωσε ένα εστιατόριο και προκάλεσε υλικές ζημιές σε επτά οχήματα και οικίες της περιοχής, είχε φτάσει έγγραφο στην αρμόδια Εισαγγελία Πειραιά, το οποίο αφορούσε αυτούς τους απειλητικούς εκβιασμούς σε βάρος του Γιάννη Σμπώκου, που τότε κρατείτο στην ΣΤ΄ πτέρυγα του Κορυδαλλού. Το συγκεκριμένο έγγραφο εστάλη στην Εισαγγελία, από αξιωματούχο του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να διερευνηθεί το αληθές αυτών καταγγελιών. Ο φερόμενος εκβιαστής βαρυποινίτης, φαίνεται να απομακρύνθηκε από την συγκεκριμένη πτέρυγα των φυλακών για λόγους ασφαλείας. Η σχετική έρευνα φαίνεται να προχώρησε περισσότερο μετά την ισχυρή έκρηξη στη Νέα Ερυθραία, με τις μαρτυρικές καταθέσεις ατόμων να ενισχύουν το ενδεχόμενο των εκβιαστικών απειλών, σε βάρος του Γιάννη Σμπώκου και συγγενικών του προσώπων. Για ακόμη μία φορά δικαστικές και αστυνομικές αρχές διαπίστωναν ότι «ηγετικές» φυσιογνωμίες της παρανομίας και όχι μόνο, καταστρώνουν και υλοποιούν εγκληματικά σχέδια μέσα από αυτές.

Από τη ΣΤ΄ πτέρυγα στο ψυχιατρείο

Μετά την έκρηξη βόμβας, μικρής ισχύος, στις 16 Απριλίου 2014, έξω από το σπίτι του Γιάννη Σμπώκου, στην οδό Καραϊσκάκη 70 στην Κηφισιά, έγιναν οι πρώτες καταγγελίες για τους «εκβιασμούς». Σημειώνεται ότι στο ίδιο σημείο της οδού Καραϊσκάκη όπου είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός άγνωστοι είχαν περιλούσει με βενζίνη και πυρπολήσει το αυτοκίνητο του γιου του Γιάννη Σμπώκου το βράδυ της 30ής Ιουνίου 2010.
Στις 6 Μαΐου, ο Γιάννης Σμπώκος μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. Υπήρξε αρχικά σκέψη να μετακινηθεί στην ακτίνα όπου κρατούνται τα προφυλακισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, ανέκυψαν τυπικές δυσκολίες και τελικά επελέγη η λύση της μετακίνησής του στο ψυχιατρείο, καθόσον μάλιστα ο Σμπώκος από την επομένη κιόλας της έκρηξης στο σπίτι του στην Κηφισιά εμφανίζεται να αυξάνει την ποσότητα των ηρεμιστικών χαπιών που λαμβάνει καθημερινά.
Πληροφορίες ανέφεραν ότι τον πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών είχαν επισκεφθεί δύο φορές στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού όπου κρατείται κλιμάκια αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία για την υπόθεση.
Αστυνομικές πηγές, υποστήριζαν ότι ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου αρνήθηκε να κατονομάσει επίσημα τον βαρυποινίτη ως φερόμενο εκβιαστή του, αρνητική στάση που κράτησε και σε αντίστοιχες προσεγγίσεις από στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Μερικά 24ωρα όμως μετά την 1η έκρηξη ισχυρής βόμβας έξω από το σπίτι της αδερφής του στη Ν. Ερυθραία, ο καταδικασθείς πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών φαίνεται να έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία κατονομάζοντας τον δράστη του εκβιασμού του.
Ο βαρυποινίτης, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση και αποδίδει τις αναφορές στο όνομά του στην προσπάθεια του Σμπώκου να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες κράτησης μετακινούμενος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Η συνήγορος υπεράσπισής του, ανέφερε ότι η φημολογούμενη ανάμειξη του πελάτη της στην υπόθεση Σμπώκου συνδέεται με την προσπάθεια εγκλείστων να εξασφαλίσουν ευεργετήματα εμφανιζόμενοι ως δήθεν πληροφοριοδότες.

Βόμβες «πίεσης»

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., υποστηρίζουν, πως από τα ίδια εγκληματικά «ιερατεία» και την ομάδα των «ενοικιαζόμενων βομβιστών» προέρχονται τουλάχιστον τέσσερις  βομβιστικές επιθέσεις που είχαν στόχους οικίες δικαστικών λειτουργών και ελεγκτού τραπέζης. Και συγκεκριμένα αυτές που έχουν σημειωθεί:
1.    Στις 28 Σεπτεμβρίου 2012 στην οδό Κατσιμπίρη στον Χολαργό στόχος έγινε το αυτοκίνητο της ανακρίτριας που χειριζόταν την υπόθεση Λαυρεντιάδη, κ. Ιωάννας Χατζάκη.
2.    Τον Νοέμβριο του 2011 στο Χαλάνδρι στόχος έγινε το αυτοκίνητο του Ιωάννη Γούσιου, ελεγκτή της Τράπεζας της Ελλάδας που συνέταξε το πόρισμα για την Proton Bank του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
3.    Στις 22 Νοεμβρίου 2012 μασούρι δυναμίτιδας χρησιμοποιήθηκε στην βομβιστική επίθεση με στόχο την κατοικία της δικαστικού κ. Παρασκευής Καλαϊτζή στην οδό Κουντουριωτών 11 στο Χαλάνδρι. Η δικαστικός ήταν πρόεδρος του δικαστηρίου που διερεύνησε την υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου.
4.    Στις 20 Ιουλίου 2013, δύο άτομα είχαν συλληφθεί, μετά από έκρηξη μεγάλης ποσότητας από μασούρια δυναμίτιδας, στο σπίτι της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Τρικάλων κ. Σοφίας Πετράκη, στη συμβολή των οδών Μανδηλαρά και Υψηλάντου στον Αγ. Κωνσταντίνο Λάρισας. Η Εισαγγελέας ήταν σε άδεια. Η δικαστική λειτουργός χειριζόταν την υπόθεση της αποτυχημένης εναέριας απόδρασης με ελικόπτερο, του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού τον Φεβρουάριο του 2013, από τις φυλακές Τρικάλων και αυτή της απόδρασης των 11 Αλβανών κρατουμένων από τις ίδιες φυλακές, με τις γνωστές θανατηφόρες συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: