Σάββατο

Χαμος στα θεμέλια της «δεξιάς πολυκατοικίας», από τις αντιδράσεις στελεχών της ΝΔ και τα εσωκομματικά μαχαιρώματα…Χαρακοπουλος και Κελλας δεν θελουν επιστροφη του Ζωη στη Λαρισα

nea_dimokratia

Την κατασκευή του “γεφυριού της Άρτας”, θυμίζουν οι προσπάθειες ανασύστασης της “δεξιάς πολυκατοικίας”, με έντονες αντιδράσεις στελεχών της ΝΔ, που αντιδρούν στην επιστροφή των “ανταρτών”…
Η κίνηση για τη δημιουργία μίας «Δεξιάς Ελιάς» κατά τα ιταλικά πρότυπα εκτιμάται ως εξαιρετικά σημαντική τη στιγμή που η Συγγρού επιχειρεί να ανακόψει τα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συγχρόνως επιδιώκει να αμβλύνει το λαϊκό έρεισμα της Χρυσής Αυγής που συνεχίζει να ψαρεύει στις όχθες της ΝΔ.
Ωστόσο το εγχείρημα δεν έγινε αποδεκτό και με τους καλύτερους οιωνούς, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, να καταφέρεται με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά όσων αποχώρησαν από το κόμμα. Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε ανοιχτά κατά της επιστροφής τους στη Νέα Δημοκρατία.
«Δεν νομίζω ότι μπορώ να καθίσω στα ίδια έδρανα με ανθρώπους που έφυγαν από το κόμμα και βρέθηκαν απέναντί μας. Από τα δεξιά της Ν.Δ. αρθρώθηκε ένας λόγος αναχρονιστικός, παλαιοκομματικός και εγώ πιστεύω ότι δεν έχω καμία σχέση μ’ αυτό. Κάποιοι από αυτούς που έφυγαν έκαναν καλό στη Νέα Δημοκρατία» σημείωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμού.
Μία εξήγηση για τη στάση που τηρεί ο Κ. Μητσοτάκης μπορεί να είναι οι «καραμπόλες» που προκύπτουν σε περίπτωση εκλογών από την επιστροφή των «ανταρτών» καθώς ορισμένοι εξ αυτών εκλέγονται στην ίδια εκλογική περιφέρεια με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τη Β’ Αθηνών. Έχοντας αντίστοιχο σκεπτικό πάντως και με το βλέμμα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όποτε αυτή έρθει, δεν είναι λίγα τα στελέχη του κόμματος που δεν βλέπουν με καλό μάτι το άνοιγμα του κόμματος.Στο ιδιο μηκος κυματος κινουνται και οι Χαρακοπουλος και Κελλας  που ανησυχουν για την καρεκλα σε περιπτωση επιστροφης του Ζωη.  Εξάλλου, σε αυτό προστίθεται και το γεγονός ότι οι ίδιοι, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, δεν «φυγομάχησαν» με αντιπολιτευτικές κορώνες βλάπτοντας την παράταξη.
Πάντως παρά τις αντιδράσεις Μητσοτάκη, λίγη ώρα αργότερα ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε ότι «κανένας δεν περισσεύει στη μάχη απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ» στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στον υπουργό.
Αυτό που έχει ωστόσο τη μεγαλύτερη σημασία και μέχρι στιγμής παραμένει θολό είναι ποια στάση θα κρατήσει επί του θέματος ο ίδιος ο πρωθυπουργός που θα έχει και τον τελευταίο λόγο για το ενδεχόμενο επιστροφών στη Συγγρού.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση, ενώ ο Γ. Καρατζαφέρης που εδώ και καιρό έχει διατηρήσει το φλερτ με τις κινήσεις του, τάχθηκε υπέρ της συμπόρευσης και όχι της συστέγασης στη δεξιά πολυκατοικία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: