Δευτέρα

Είμαστε ελεύθεροι πολίτες ή υπήκοοι πολιτικών οικογενειών;


1poa22a 
Αν τελικά φτιάξει κόμμα ο κ. Παπανδρέου, το πρόβλημα θα το έχουν προφανώς το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου έχει μεταναστεύσει όλο το Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ.
Πρέπει να το παραδεχτούμε φίλοι μου, όσο σκληρό και αν ακούγεται, ότι στην Ελλάδα, στην συντριπτική μας πλειοψηφία, ανήκουμε στην ιδιοκτησία κάποιας πολιτικής οικογένειας. Είμαστε ιδιοκτησία τους και το ξέρουν. 
Ναι έτσι είναι, διαφορετικά δεν θα υπήρχαν οι ίδιες πολιτικές οικογένειες εδώ και 200 χρόνια. Δεν είναι απόδειξη αυτό; Αν και αυτό δεν σας πείθει, απλά αναρωτηθείτε σε ποια πολιτική οικογένεια ανήκετε εσείς ή οι πολύ κοντινοί σας άνθρωποι. Δεν είμαστε πολίτες με δικαιώματα ελεύθερου πολίτη μιας δημοκρατίας. Είμαστε αγέλες υπηκόων των πολιτικών οικογενειών. Δυστυχώς.

Η ωραία…Εύη του Τατούλη υποψήφια με τη ΝΔ για να πολεμήσει την οικογενειοκρατία


tatoulh_evi_494239642

Την απόφασή της να θέσει υποψηφιότητα στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ, στην Αρκαδία, στις επικείμενες εθνικές εκλογές επιβεβαίωσε η Εύη Τατούλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ.
«Δεν θα κρύψω ότι είμαι κόρη του Πέτρου Τατούλη και είμαι υπερήφανη που είμαι πολιτικό του παιδί», είπε.
Τριάντα τριών ετών, μητέρα τριών παιδιών, απόφοιτος της Νομικής, συγγραφέας δύο βιβλίων και επιμελήτρια,
δημοσιογράφος, αρθρογράφος και σύμβουλος στρατηγικής πολιτικής επικοινωνίας, η Εύη Τατούλη, κόρη του pεριφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, διεκδικεί την έδρα του πατέρα της στην Αρκαδία.
«Ξέρετε πολύ καλά ότι και στην Αρκαδία και στην πολιτική είμαι παρούσα πολλά χρόνια. Είναι μια κρίσιμη συγκυρία, μια κρίσιμη εποχή. Θα είμαι παρούσα. Ο τόπος δεν χρειάζεται εκλογές σήμερα, πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε. Οι αγορές διεκδικούν τη δική τους διαπραγμάτευση, πρέπει και εμείς να διεκδικήσουμε τη δική μας».
Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος την ρώτησε αν, κατά τη γνώμη της, η κυβέρνηση κάνει σοβαρή διαπραγμάτευση. «Ασφαλώς και κάνει», ήταν η απάντηση της κ. Τατούλη. Όταν ερωτήθηκε αν και η ίδια αποτελεί «προϊόν» της οικογενειοκρατίας στην Ελλάδα, η κ. Τατούλη επεσήμανε ότι σαφώς είναι κόρη του πατέρα της, αλλά παράλληλα είναι και πολιτικό του παιδί. «Οι πολίτες δεν ψηφίζουν πια ονόματα, ας μην μιλάμε για αυτούς απαξιωτικά. Μπορούν να αξιολογήσουν τους υποψηφίους».
«Η πρόταση να υπηρετήσω την παράταξη δεν θα μπορούσε να με αφήσει ανεπηρέαστη. Αν η εποχή δεν ήταν δύσκολη, δεν θα υπήρχε ανάγκη. Αλλά πρέπει να επανενεργοποιήσουμε το αρκαδικό λόμπι. Δεν έχουμε αξιοποιήσει το αρκαδικό ιδεώδες, που αποτελεί ένα ισχυρό brand name», είπε, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της στις εκλογές.
Στη συνέχεια, και όταν ερωτήθηκε για το αν έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους ο πατέρας της κ. Τατούλης είχε φύγει δύο φορές από τη Νέα Δημοκρατία, απάντησε λακωνικά ότι «η Ιστορία το έχει αποδείξει αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: