Κυριακή

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΚΥΡΑ-ΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: “ΘΑ ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΜΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ”-ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΥΡΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ; ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ-ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΛΥΠΗΘΗΚΕ;


lathrometanastes2_0_0


Σχέδιο για ενοικίαση διαμερισμάτων ανά την Ελλάδα για να φιλοξενηθούν οι μετανάστες ετοιμάζει η Τασία Χριστοδουλοπούλου, προκειμένου να εξοικονομηθεί χρόνος και να κάνει “κοινωνικό καλό”.
Μιλώντας σε φυλλάδα της Κυριακής , η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε ότι σε μια προσπάθεια να φιλοξενηθούν οι αιτούντες άσυλο στη χώρα μας, προκρίνεται η λύση της ενοικίασης άδειων ξενοδοχείων, άδειων ιδιωτικών κλινικών, μικρών μονάδων, άδειων δημοτικών κτιρίων καθώς και διαμερισμάτων που μένουν ξενοίκιαστα ανά την Ελλάδα. Η λύση αυτή επιλέγεται ως άμεση και ευέλικτη, όπως η ίδια είπε, καθώς η κατασκευή νέων δομών ανοιχτής φιλοξενίας θα ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται εισόδημα στους ιδιοκτήτες και διευκολύνεται η κοινωνική ένταξη των προσφύγων, ενώ αποφεύγεται και η δημιουργία «γκέτο».
Για να γίνει πράξη η νέα μεταναστευτική πολιτική, όπως εξήγησε η κυρία Χριστοδουλοπούλου, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση των σχετικών ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Η κυρά Τασία, όμως, δεν μας τα λέει καλά. Μιλάει για ευρωπαικά κονδύλια πάνω στην Μετανάστευση χωρίς να ξεκαθαρίζει πόσα είναι αυτά, ποιος θα τα διαθέσει και κυρίως ποιος θα τα εκμεταλλευθεί. Γιατί εαν βασιστούμε σε διάφορες περίεργες κυρίες ΜΚΟ που την περιτριγυρίζουν, τότε σωθήκαμε.
Την ίδια ώρα χιλιάδες Έλληνες είναι φουκαράδες, πένητες και άστεγοι. Γι αυτούς ουδείς

Δεν υπάρχουν σχόλια: