Παρασκευή

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ΣΤΙΣ 12,5 ΜΟΝΑΔΕΣ - ΣΕ "ΚΡΥΦΟ ΟΠΛΟ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ Ερευνα: Πολιτική κυριαρχία κυβέρνησης και Λαϊκού Συνδέσμου και ... Ελληνες έτοιμοι ακόμα και για Grexit!


 
Πλήρης είναι η κυριαρχία στην όλιτική σκηνή της χώρας των κομματικών σχηματισμών που αντιστέκονται και ανθίστανται στις πιέσεις των δανειστών, όπως καταγράφεται με σαφήνεια σε πανελλαδικής δημοσκόπησης της εταιρείας Metrisi, που διεξήχθη το διάστημα 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου, αλλά ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της μέτρησης δεν βρίσκεται στο ότι ακόμα και στην απλή πρόθεση ψήφου τα τρία αυτά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Λαϊκός Σύνδεσμος) συγκεντρώνουν ποσοστό πάνω από 45% (που σημαίνει ότι αν γίνονταν εκλογές το πιθανότερο είναι ότι θα ξεπερνούσαν το 50% των ψήφων, αλλά στο ότι οι Ελληνες πολίτες δείχνουν προετοιμασμένοι ακόμα και για έξοδο από την ευρωζώνη, χωρίς πάντως να το επιθυμούν!
Συγκεκριμένα στην έρευνα οι Ελληνες επιλέγουν ΣΥΡΙΖΑ στην απόλυτη πρόθεση ψήφου σε ποσοστό 35,2%, δηλαδή σαφώς ενισχυμένο το κόμμα σε σχέση με την 25η Ιανουαρίου (με αναγωγή επί των αναποφάσιστων θα έφτανε εύκολα το 40%) ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 23,6% των προτιμήσεων.
Η διαφορά μεταξύ των κομμάτων ανέρχεται στις 12,6 ποσοστιαίες μονάδες και με αναγωγή επί των αναποφάσιστων θα ξεπερνούσε τις 15 μονάδες! Στην τρίτη θέση πάντα το εθνικιστικό κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου και το Ποτάμι, με ποσοστό 5,4%, αλλά με δυναμική υπερ του Λαϊκού Συνδέσμου που παραδοσιακά παρουσιάζει στις δημοσκοπήσεις δύναμη σημανικά χαμηλότερη από την πραγματική της κάλπης και νακολουθεί το ΚΚΕ με 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 4,8%, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό κάτω του ορίου του 3%, και συγκεκριμένα 2,9%.
Το ποσοστό των ΑΝΕΛ είναι αυτό που έλαβαν στις εκλογές και με αναγωγή επί των αναποφάσιστων θα είναι περί το 5,5%.
Είναι σαφές ότι όσο ο Α.Σαμαράς, παραμένει στη ηγεσία της ΝΔ τόσο θα αυξάνει την διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ και θα συρρικνώνεται το ποσοστό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ηδη καταγράφει μεγάλες απώλειες τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει α έχει διεισδύσει στην δεξιά πτέρυγα του κόμματος, μάλιστα, όσο και προς τους ΑΝΕΛ που εμφανίζονται ισχυροποιημένοι.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος και η απάντηση «άλλο», συγκεντρώνουν ποσοστά 12,7% και 4,9% αντίστοιχα.
Πολύ ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι απαντήσεις στα ερωτήματα για το άμεσο μέλλον της χώρας, καθώς σε ποσοστό 54,7% οι Ελληνες βλέπουν ότι το ενδεχόμενο χρεοκοπίας στο προσεχές διάστημα είναι «υπαρκτό», ενώ ελαφρώς περισσότεροι (ποσοστό 58,4%) θεωρεί «υπαρκτό» και το ενδεχόμενο παύσης πληρωμών καιπαρ'όλα αυτά στηρίζουν την πολιτική αντίστασης στις Βρυξέλλες και το Βερολινο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως είδαμε στις εκλογικές προτιμήσεις. Με απλά λόγια δείχνουν "έτοιμοι για όλα".
Παρ' όλ' αυτά, το ποσοστό των Ελλήνων που θεωρεί «υπαρκτό» το ενδεχόμενο Grexit, εξόδου δηλαδή της χώρας από την Ευρωζώνη είναι ελαφρώς μικρότερο και ανέρχεται στο 52,6%. Δηλαδή και πάλι δεν δείχνουν να φοβούνται από τις απειλές Βρυξελλών και Βερολίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: