Παρασκευή

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΝΟΣ.”ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ”- ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ-ΔΕΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ- O ΛΑΟΣ ΑΨΗΦΑ ΜΑΣΟΝΟΥΣ, ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ! ΠΑΝΩ ΑΠΟ 250.000 ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ!


fasdfasdf


agasgdsf fasdfasdf fasfdafsdf
Ουρές από λαοθάλασσα πιστών από το πρωί έξω από το ογκολογικό νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”! Πιστοί και συγγενείς ασθενών περιμένουν για να προσκυνήσουν το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας.
asfdfas
Η οδός Δημητσάνας είναι κλειστή και η τροχαία έχει εφαρμόσει ειδικά μέτρα γύρω από το νοσοκομείο. Ωστόσο, υπάρχει ένταση με τους καρκινοπαθείς αλλά και συγγενείς τους που είναι ήδη στις ουρές να φωνάζουν ζητώντας να τους αφήσουν να μπουν γιατί ταλαιπωρούνται. Η πόρτα του νοσοκομείου είναι ακόμα κλειστή.
asfdfas
Το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί με στρατιωτικό όχημα από τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας γύρω στις 10.00 και θα μείνει στο παρεκκλήσι του νοσοκομείου για περίπου δύο ώρες, μέχρι τις 12 το μεσημέρι.
Διαβάστε ακόμα:
ΑΠΟ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ οι πιστοί στο νοσ.”Άγιος Σάββας”: ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ να φτάσει το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας
Η ουρά από πιστούς χριστιανούς, όχι μόνο μεγάλης ηλικίας αλλά και νεότερους, οι οποίοι περιμένουν με υπομονή επί ώρες κάτω από το λιοπύρι για να προσκυνήσουν το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας, είναι ατελείωτη! Χιλιάδες κόσμου έξω από τον ομώνυμο ιερό ναό στο Αιγάλεω βρίσκεται εκεί από τα χαράματα. Κάποιοι προσκυνητές έχουν μαζί και τα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους, ενώ πολλοί άλλοι συνοδεύουν ασθενείς…. που πήγαν με κόπο να  προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας.
fgsdfgsdf barbarasdfad barbafsdfsfdf baraagasdas asdfasdfasd agiasbaraf agiabarbaradas varvara1-thumb-large 

Προσκυνηματικός ναός Δίπλα από την κεντρική είσοδο, βρίσκεται το πορτάκι της εξόδου των πιστών που έχουν προσκυνήσει. Από εκεί μπορεί κάποιος να μπει στην εκκλησία για να παρακολουθήσει την ακολουθία και να δει από κοντά τη λάρνακα όπου φυλάσσεται το ιερό σκήνωμα, όχι όμως και να την προσκυνήσει σύμφωνα με άρθρο εφημερίδας. Πριν εξέλθουν του ναού οι περισσότεροι από τους πιστούς συμπληρώνουν τα ειδικά χαρτάκια Υπέρ Υγείας και Υπέρ Αναπαύσεως με τα ονόματα ζωντανών και νεκρών που επιθυμούν να διαβαστούν στη Θεία Λειτουργία. Ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας θεωρείται προσκυνηματικός ναός (είναι συνέχεια ναΐσκου του 17ου αιώνα όπου βρέθηκε ιερή εικόνα της Αγίας) και συγκεντρώνει καθημερινά πλήθος πιστών.
Εως τις 24 Μαΐου
Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στον ναό της Αγίας Βαρβάρας έως τις 24 Μαΐου και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του θα τελούνται πρωινές και απογευματινές ακολουθίες. Το προσκύνημα ξεκινάει κάθε πρωί στις 6.30 και ολοκληρώνεται στις 9.30 το βράδυ, ενώ έχουν προγραμματιστεί και αγρυπνίες. Χθες  το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μετέβησαν  στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας για την προσκύνηση του ιερού λειψάνου. Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί αλλαγή του προγράμματος που θέλει το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας να μεταφέρεται αύριο στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας».Υπενθυμίζεται ότι το ιερό λείψανο ήρθε στην Ελλάδα στο πλαίσιο των εορτασμών των 80 χρόνων από την ίδρυση της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (2016). Τα οστά της Αγίας φυλάσσονται στο νησί Μπουράνο της Ιταλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: