Η Κυριακή των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας είχε αναμφίβολο πρωταγωνιστή στο παρασκήνιο της αναμέτρησης τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος φάνηκε ότι «καθάρισε» την υπόθεση «πρώτος γύρος» για τον υποψήφιο πρόεδρο. Ο πρώην πρωθυπουργός, αφού ψήφισε στη Θεσσαλονίκη, έφυγε από την Ελλάδα για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του. Και ενώ οι περισσότεροι υπέθεσαν ότι προορισμός του θα ήταν η Ιταλία, όπως συνηθίζει ο Κ. Καραμανλής τα τελευταία χρόνια με τη σύζυγό του, Νατάσα, και τα δύο τους παιδιά, Αλέξανδρο και Αλίκη, τελικά ο προορισμός δεν ήταν η γειτονική χώρα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής με την οικογένειά του μετέβησαν σε ένα από τα ωραιότερα και ακριβά θέρετρα της Σερβίας.
Προορισμός τους ήταν συγκεκριμένα ο ορεινός όγκος του Κοπαονίκ, πολύ κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο. Πρόκειται για μια περιοχή με μεγάλο υψόμετρο, αφού η ψηλότερη κορυφή του είναι το Πάντσιτσεβ, με υψόμετρο 2.017 μ. Το συγκεκριμένο μέρος, που διακρίνεται για τον φυσικό πλούτο του, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς στα Βαλκάνια για οικογενειακές διακοπές, αλλά και για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Διάσημες είναι άλλωστε οι χιονοδρομικές πίστες του, μήκους 44 χλμ., που πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και φιλοξενούν διεθνείς αγώνες. Το όμορφο σκηνικό συμπληρώνεται από τα κάστρα της μεσαιωνικής περιόδου που υπάρχουν στην περιοχή, τα γραφικά κτίρια, τις εκκλησίες και τις μονές.
Οπως φαίνεται από την παρέα που θα έχει μαζί του ο πρώην πρωθυπουργός, οι εξελίξεις στο «γαλάζιο» προεκλογικό παρασκήνιο θα μεταφερθούν για λίγο εκτός συνόρων. Μαζί με τον Κώστα Καραμανλή θα περάσουν τις διακοπές τους η οικογένεια του Γ. Βαληνάκη και ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο τελευταίος προαλείφεται για τη θέση του γραμματέα του κόμματος σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος ο Β. Μεϊμαράκης και από πολλούς βουλευτές θεωρείται ο πιο γνήσιος εκφραστής του «καραμανλικού» μπλοκ.
Το ξενοδοχείο στο οποίο μένει ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται στην τοποθεσία Ράβνι Κοπαονίκ και στο χωριό Μπρζέτσε, με πολυτελείς ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και άριστες υποδομές. Ανήκει σε επχειρηματία ο οποίος μόνο άσχετος δεν είναι με το «γαλάζιο» παρασκήνιο, αφού έχει παντρευτεί την κόρη του πρώην βουλευτή Τρικάλων, Θόδωρου Σκρέκα. Η παρέα ενδέχεται μάλιστα να είναι και μεγαλύτερη, αφού στο ίδιο ξενοδοχείο είναι εξαιρετικά πιθανό να καταλύσει και ο κουνιάδος του ιδιοκτήτη, Κώστας Σκρέκας, «γαλάζιος» βουλευτής που στήριξε στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ. τον Απόστολο Τζιτζικώστα.