Τρίτη

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!


 Η Χρυσή Αυγή στην τελετή παράδοσης λειψάνων των Ηρώων της ΕΛΔΥΚ και της Α’ Μοίρας Καταδρομών - Βίντεο, Φωτορεπορτάζ



Κλιμάκιο του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή παρέστη σήμερα στην τελετή παράδοσης λειψάνων των Ηρώων της Κύπρου.
Στις 12 το μεσημέρι αφίχθη στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας το C-130 με τα λείψανα των πολεμιστών, τα οποία έγιναν δεκτά από τιμητικά αγήματα.
Η Χρυσή Αυγή ήταν το μοναδικό κόμμα που εκπροσωπήθηκε στη σεμνή αυτή τελετή, στην οποία δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι και τηλεοπτικές κάμερες.
Εν συνεχεία τα λείψανα μεταφέρθηκαν με πομπή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου τελέστη τρισάγιο.
Η παρουσία των συγγενών των πεσόντων έκαναν πολύ έντονη την συγκινησιακή φόρτιση.
Με το πέρας της τελετής ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε: "Οι Ήρωες που τιμούμε σήμερα θυσιάστηκαν για την Ελευθερία και την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και όχι για τα βρώμικα σχέδια των πολιτικών που τολμούν να μιλούν για ομοσπονδία και αφελληνισμό της Μεγαλονήσου. Η Κύπρος είναι Ελλάδα".
Ιδιαίτερα θερμή ήταν η επικοινωνία μας με τους συγγενείς των Ηρώων και των αγνοουμένων του 1974. Η Χρυσή Αυγή δεσμεύθηκε πως θα θέσει εκ νέου το μείζον αυτό ζήτημα στη βουλή, μέχρι την οριστική δικαίωση όσων αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Πατρίδα.
Ποιοι ήταν οι Ήρωες Πολεμιστές που τιμήθηκαν σήμερα
Πρόκειται για τον Συνταγματάρχη Σωτήριο Σταύρου, τους Στρατιώτες Δημήτριο Τσούκα και Ζαχαρία Καρδάρα, τον έφεδρο Ανθυπασπιστή Καταδρομέα Νικόλαο Καβροχωριανό και τους έφεδρους Ανθυπασπιστές Θεοφάνη Λουκάκη και Νικόλαο Τσαγκιρόπουλο. Ο συνταγματάρχης Σωτήριος Σταύρου, του οποίου ταυτοποιήθηκε και παραδόθηκε μόλις ένα μικρό οστό, υπηρετούσε τον Αύγουστο του 1974 στο 361 Τάγμα Πεζικού και εθεάθη για τελευταία φορά στις 15 Αυγούστου 1974. Το οστό εντοπίστηκε σε μαζικό τάφο που έτυχε σκόπιμης επέμβασης από τούρκους.
Οι στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου Δημήτριος Τσούκας και Ζαχαρίας Καρδάρας δολοφονήθηκαν από τουρκοκύπριους, ο πρώτος στις 3 Φεβρουαρίου 1965 και ο δεύτερος στις 2 Φεβρουαρίου 1966. Τα λείψανα τους βρέθηκαν σε τοποθεσία του τουρκοκυπριακού χωριού Χαμίτ Μάνδρες στις παρυφές του Πενταδακτύλου. Ο έφεδρος Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Νικόλαος Καβροχωριανός συμμετείχε στην αποστολή των Noratlas, το βράδυ της πρώτης ημέρας της τουρκικής εισβολής. Μέρος των λειψάνων του ταυτοποιήθηκε μετά την εκταφή από το στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμειας.
Οι έφεδροι ανθυπασπιστές Θεοφάνης Λουκάκης και Νικολάος Τσιγκαρόπουλος έπεσαν κατά την επική αντίσταση που πρόβαλε η ΕΛΔΥΚ στο Στρατόπεδό της. Οι δύο έφεδροι ανθυπασπιστές τάφηκαν επίσης στο στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμειας και πρόσφατα έγινε η ταυτοποίηση των λειψάνων τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια: