Κυριακή

ΓΕΓΟΝΟΣ πλέον η συνδιαχείριση - Και δεύτερη τουρκική φρεγάτα στην καρδιά του Αιγαίου με τις «ευλογίες» του ΝΑΤΟ


prison20235 nato
Η απόφαση της κυβέρνησης να παραδώσει την διοίκηση του Αιγαίο στο ΝΑΤΟ βάζει για τα καλά την Τουρκία μέσα στο παιχνίδι, με την δυνδιαχείριση του ελληνικού πελάγους να αποτελεί πλέον πικρή πραγματικότητα.
Η Τουρκία, όπως αναμενόταν, με προκάλυμμα την νατοϊκή ναυτική παρουσία επιβάλλει μεθοδικά τις επιδιώξεις της. Συγκεκριμένα, η Άγκυρα πέτυχε την συμμετοχή και δεύτερης τουρκικής φρεγάτας στην SNMG 2, η οποία περιπολεί με τις «ευλογίες» των Η.Π.Α. στην καρδιά του Αιγαίου δήθεν για την αντιμετώπιση των «προσφυγικών» ροών, τις οποίες ενισχύει η Τουρκία μέσω των στρατολογημένων δουλεμπόρων.
Την ίδια ώρα τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής επιτρέπουν στους παράνομους μετανάστες μουσουλμάνους να φθάνουν ανενόχλητοι μέχρι τις παραλίες ελληνικών νησιών.
Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη ο Γερμανός διοικητής της SNMG 2 έδωσε εντολή στην τουρκική BARBAROS να αποχωρήσει και να πλεύσουν νότια της Ιταλίας, ωστόσο η Άγκυρα είχε άλλη άποψη. Έτσι, ενώ η φρεγάτα έπλεε κοντά στα Κύθηρα, διατάχθηκε από το τουρκικό επιτελείο ναυτικού να επιστρέψει αμέσως στο Αιγαίο, πράγμα που συνέβη.
Ο Γερμανός διοικητής αναγκάστηκε να στείλει τελικά την φρεγάτα του Καναδά, αντί της τουρκικής. Όμως άλλαξε στάση, καθώς η Άγκυρα, που γεωστρατηγικά δουλεύει συνεχώς σε αντίθεση με την Αθήνα, του πρόσφερε άλλη μια φρεγάτα! Την Γκαζιαντέπ. Έτσι η Τουρκία βρέθηκε με δύο πολεμικά πλοία στο Αιγαίο υπό τον μανδύα του ΝΑΤΟ..
Η δεύτερη τουρκική φρεγάτα ανέλαβε την περιπολία δυτικά της Χίου και νότια των Ψαρών χωρίς να γίνεται αντιληπτή η δραστηριότητα της από τα παράκτια ραντάρ του ελληνικού ΠΝ!
Την ίδια ώρα, η φρεγάτα Barbaros βρίσκεται βορειοδυτικά της Κρήτης και νότια της Πελοποννήσου!
Με τις υγείες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: